Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Septembrie - luna Științei/Creației la AO

Descoperă compatibilitatea știință-credință în cadrul Lunii Creaționiste, unică în România!

Preocuparea AOTV pentru creaționism

Am promovat alternativa creaționistă de la început, sub genericul Verdictul științei: Creație!

Fotosinteza continuă să ne uimească

Unul dintre cele mai complexe procese biochimice din creația lui Dumnezeu este abilitatea plantelor de a lua dioxid de carbon și apă și, cu ajutorul luminii solare, să le transforme în zaharuri bogate în energie. Majoritatea dintre noi am învățat la școală despre acest proces uimitor numit fotosinteză. Este concepută să fie ruta prin care fiecare formă de energie intră în ecosistemele Pământului. Dacă ai studiat fotosinteza, îți poți da seama ce procedură formidabilă e! Atât de formidabilă încât continuă să-i lase perplecși pe oamenii de știință.

Citeste mai departe

AFR: Charles Darwin, adio teorie!

Redam astazi a cincea parte a recenziei cartii lui A.N. Wilson, publicata anul trecut, Charles Darwin, Victorian Mythmaker ("Charles Darwin, fauritor de mit"). Partile anterioare pot fi accesate pe situl web AFR: http://www.alianta-familiilor.ro/charles-darwin-furt-intelectual/.  Comentariul de astazi se axeaza in mod special pe Capitolul 14 al cartii, care de fapt e si cel mai lung si probabil si cel mai important din intreaga carte. E intitulat "Adios, Theory". Capitolul 14 contine apogeul argumentatiei lui A. N. Wilson. Recomendam celor care nu au timp ori rabdare sa lectureze intreaga carte, sa citeasca cel putin Capitolul 14 pentru a intelege slabiciunile si infantilitatea teoriilor lui Darwin asa cum le vede si explica autorul.

Citeste mai departe

Astronomia susține Creația - secretele Cosmosului confirmă Biblia

Vreau să vorbesc despre astronomie, unul dintre numeroasele domenii care au fost folosite de laici pentru a ataca veridicitatea Bibliei. Ei spun că nu te poţi încrede în Biblie din diferite motive, iar apoi îţi vor enumera ceea ce ei cred a fi dovezi astronomice care contestă Biblia. Însă eu vreau să vă arăt că, atunci când înţelegem cu adevărat Biblia si universul, descoperim că dovezile stiinţifice susţin învăţăturile biblice. Vom vedea că secretele cosmosului confirmă cele scrise în Biblie. Vă voi prezenta cinci secrete ale cosmosului si vom vedea că slava lui Dumnezeu e revelată în cer, că Biblia are dreptate cu privire la fundamentele astronomiei, cu privire la vârsta universului, cu privire la unicitatea Pământului, dar si cu privire la lumina stelelor. Practic, principala temă ar fi că Biblia e adevărată

Citeste mai departe

E adevărat 22 - Ochiul care vede

Fotografii profesionisti fac ca fotografiatul sa para usor. Ei potrivesc o anumita lentila la o camera sofisticata, apoi ajusteaza viteza de obturatie si deschiderea diafragmei pentru a face poza perfecta. Ochii nostri indeplinesc aceleasi sarcini, dar au fost proiectati cu precizie mai bine decat orice aparat, iar componentele lor sunt mult mai sofisticate.

Citeste mai departe

Cosmosul

În timp ce aflăm tot mai multe despre univers, continuăm să rămânem uimiți în fața diversității și frumuseții pe care o descoperim. Deși a fost afectat de blestem, universul încă reflectă lucrarea măreață a lui Dumnezeu. Aflând tot mai multe despre caracterul complex al lumii stelelor, întrezărim mintea Creatorului ce nu poate fi cuprinsă. Un aspect nemaipomenit al creației este diversitatea incredibilă de mărimi și distanțe pe care le observăm.

Citeste mai departe

De unde știu că există Dumnezeu - de Vlad Crîznic

Aproape fără excepție, o discuție despre Dumnezeu sau creștinism începe fie de la existența lui Dumnezeu, fie de la veridicitatea Bibliei. Întrebările pornesc de aici și, dacă trecem de acest obstacol, putem discuta despre modul în care răspundem la celelalte întrebări pe care le au. De aceea, am ales ca primul capitol al acestei cărți să abordeze existența lui Dumnezeu. În următoarele capitole veți putea observa alte teme abordate de colegii mei autori, teme care practic decurg din acest capitol.

Citeste mai departe

Dumnezeu a creat partenerii care ajută la polenizarea plantelor

''Există o armonie extraordinară a Providenței divine și a ordinii create, astfel că evenimentele, când sunt privite în relațiile și rezultatele lor, împreună cu etapele lor, vor apărea ca fiind ceva foarte frumos, spre slava lui Dumnezeu și a mângâierii celor care se încred în El. Noi știm că tot ceea ce a creat Dumnezeu este frumos. Toate lucrurile create sunt bune, atât în creație cât și în providență. Vom vedea lucrul acesta când va veni sfârșitul tuturor lucrurilor, dar până atunci nu deținem dreptul la judecată.'' (Mathew Henry 1662-1714).

Citeste mai departe

De ce există așa multe tonuri diferite de piele?

Mulți dintre noi probabil ne întrebăm cum de există o varietate așa mare de tonuri de piele dacă ne tragem doar din trei perechi de ființe umane: Sem, Ham, Iafet și soțiile lor. Dacă ne uităm chiar mai mult în trecut, istoria Bibliei ne spune că toate tonurile de piele nu vin de la trei perechi de oameni, ci de la una singură: Adam și Eva. Se potrivește genetica culorii pielii cu ideea transmisă pe Biblie?

Citeste mai departe

Transumanismul - reinventând umanitatea prin tehnologie

Oamenii nu înţeleg ceva despre tehnologie. Credem că folosim aceste unelte pentru a ne îmbunătăţi vieţile, dar dacă nu le stăpânim, ele vor distruge societatea în care trăim. Nu ne gândim la cât de mult schimbă tehnologia totul. Am trecut frontiera, am intrat deja în faza embrionară a modificării genetice la oameni. Viitorul nostru va fi mult mai tulbure decât îsi pot închipui unii oameni. Ce preţ va plăti societatea umană?

Citeste mai departe

De unde au apărut fețele?

Animalele nu râd, nu rânjesc, nu-și dau ochii peste cap, nu fac cu ochiul pe furiș ca oamenii. Sute de microexpresii faciale diferite pot exprima gândurile și sentimentele noastre într-o clipită – toate prin intermediul feței umane. Dar chipurile noastre nu se rezumă la a exprima sentimente. În plus, au senzori pentru văz, miros, auz, temperatură și umiditate. De asemenea, țin soarele și praful departe de acești senzori, și ne permit să respirăm, să mâncăm, să vorbim și să cântăm. Fața fiecărei persoane face toate aceste lucruri în timp ce păstrează o fizionomie unică între miliarde de alte fețe. Cum au ajuns fețele noastre uimitoare în acest punct?

Citeste mai departe

Omenirea consumă accelerat rezervele planetei

De ani buni, omenirea trăiește „pe datorie” față de planeta Pământ, conform unui raport al organizației de cercetare internațională Global Footprint Network. Pe 1 august, ne-am consumat resursele pe care planeta le poate regenera, și în aceste ultime 5 luni ale anului, vom consuma resurse ce nu vor mai fi înlocuite.  Amprenta umană asupra planetei presupune consumarea în exces a surselor de mâncare și materii prime sau a apei potabile, antropizarea și distrugerea naturii, dispariția unor specii, emisii de dioxid de carbon, schimbări climatice, catastrofe naturale. În 2017, data a fost 3 august.

Citeste mai departe

Verdictul științei: Creație - 9.4 - Cum să trăiești veșnic

Dragi prieteni, bine ați venit la un program nou și interesant, fiindcă am în fața mea ceva despre care vă voi vorbi mai târziu. Acesta e un nou program din seria „Verdictul științei: Creație!” Astăzi avem un invitat care ar trebui să aibă încă două cetățenii: cea maghiară și cea română.  Dl John Mackay este din Australia, e geolog, dar e și director internațional la „Creation Research”.

Citeste mai departe

Fizicianul Stephen Hawking și Dumnezeu

Cunoscutul fizician Stephen Hawking a murit la vârsta de 76 de ani, în casa sa din Cambridge. Considerat de mulți ca fiind unul din cei mai mari oameni de știință, Hawking a fost și un cosmolog, astronom, matematician și autor al multor cărți, în special de popularizare a științei.

Citeste mai departe

Chiar a creat Dumnezeu plantele înainte să creeze soarele?

Dumnezeu a creat plante în ziua a treia, cu o zi înainte de a crea soarele. Dar El crease deja o sursă de lumină în prima zi care îndeplinea evident multe dintre rolurile pe care urma să le împlinească soarele. Acest articol explorează ordinea unora dintre evenimentele ce au avut loc în săptămâna creației, natura luminii pe care Dumnezeu a creat-o în prima zi, lungimea "zilelor" din săptămâna creației și modul în care Dumnezeu S-a îngrijit de plante pe parcursul săptămânii.

Citeste mai departe

E adevărat 23 - Stelele albastre

Cele trei stele albastre care formeaza Centura lui Orion par destul de mici pe cerul noptii. De fapt, stelele albastre sunt printre cele mai mari si stralucitoare stele din univers. Stelele folosesc hidrogenul drept combustibil, iar stelele albastre au mult hidrogen.

Citeste mai departe

Din cauza păcatului, lumea e în declin

Material didactic: struguri, banana si fosila unui arhaeopterix gasita in Germania. Dovezi in sprijinul creatiei: modul in care se pot obtine struguri fara seminte de la struguri cu seminte si banane fara seminte de la banane cu seminte. Trecerea timpului nu a dus la o evolutie ci la o involutie. Invitat: John Mackay, geolog, președintele internațional al Institutului de Creaționism din Australia.

Citeste mai departe

Megamonştri, dinozauri şi oameni

Astăzi îl avem oaspete pe dl John Mackay, director internaţional al Institutului de Creaţionism din Australia. Domnul Mackay e un geolog creştin. Mi–aţi spus despre un articol de ziar care relatează că cineva a descoperit carne de dinozaur ! E vorba de o bucată de carne ca aceasta?

Citeste mai departe

Mai multe articole...

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.