Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Septembrie - luna Științei/Creației la AO

Descoperă compatibilitatea știință-credință în cadrul Lunii Creaționiste, unică în România!

Preocuparea AOTV pentru creaționism

Am promovat alternativa creaționistă de la început, sub genericul Verdictul științei: Creație!

Povești despre potop | E adevărat (minidocumentar), episodul 49

Cam toată lumea știe povestea lui Noe și a arcei lui, că a plouat timp de 40 de zile și nopți și că toată lumea a fost inundată. Atunci au supraviețuit numai opt oameni, Noe și familia lui, împreună cu animalele de pe arcă.

Însă știați că povestea potopului a fost transmisă și în alte culturi de-a lungul a mii de ani ? Tribul Hualapai, din nordul Arizonei, are o legendă despre cum tot pământul a fost inundat în urma unei ploi ce a durat 45 de zile. Povestea lor include relatări despre un bătrân ca Noe, dar și despre un porumbel.

Povestea babiloniană a lui Ghilgameș conține o relatare despre potop, cu o corabie uriașă construită din lemn și rășină.

Grecia, Egipt, China, insulele din Pacific, India și multe alte culturi au propriile povești despre potop. Detaliile acestora variază, dar multe includ oameni și animale care au scăpat, de obicei, la bordul unui vas. Aceste asemănări arată că potopul cel mare chiar a acoperit pământul cu mult timp în urmă.

Chiar și geologia susține această relatare. De la fosilele uriașe ale unor balene găsite în deșert, până la strate de roci aduse de apă care se întind pe continente întregi, pământul nostru oferă dovezi fizice care arată că a avut loc cu adevărat un potop global catastrofic.

Însă numai în Geneza avem cea mai detaliată relatare fiindcă Cel care a adus ploaia ne-a oferit și povestea originală.

Episodul face parte dintr-o serie de minidocumentare cu titlul „E adevărat”.

Mai multe materiale despre universul nostru minunat, despre modul în care a fost creat și legile după care funcționează (și nu numai) afli dând click aici: https://alfaomega.tv/creationism

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.