În această secțiune, găsiți materiale care să vă încurajeze să vă trăiți credinta acolo unde v-a pus Dumnezeu în societate, să implicați valorile și credința dvs în deciziile de zi cu zi, să-L reprezentați pe Hristos și să fiți sare și lumină oriunde ați fi. Publicăm interviuri, reportaje, emisiuni, articole și alte materiale structurate pe mari domenii ale vieții - Profesia (în muncă investim o treime din viață); Biserica (Raportarea la comunitatea locala de credință); Dimensiunea socială (atitudinea față de cei defavorizați și societate); Educația, cultura și știința; Raportarea la tehnologie, media și divertisment; Relația cu statul, instituțiile sale și legea; Relațile cu cei din jur - familie, prieteni, copii, cunoscuți. Află mai multe.
ULTIMELE ARTICOLE

Ce face o relație de cuplu să eșueze? Interviu cu dr. Aurel Bahnaru, psihoterapeut și pastor
. Categorie: Creștinul și RELATIILE
Sunt o serie de factori care duc la instabilitatea cuplului sau familiei. Distribuția inechitabilă a responsabilităților în gospodărie poate duce la instabilitate, atât timp cât soția trebuie să aibă grijă de ea, de copii și de casă și poate are și un serviciu, iar soțul are doar serviciu. Acest lucru poate aduce presiune și nemulțumire pentru soțul/soția care face lucrurile, când celălalt nu consimte să participe.

Secretul unei căsnicii împlinite Marjorie Cole, consilier creștin
. Categorie: Creștinul și RELATIILE

Viața trebuie să-ți confirme credința | Michael R. Baer
. Categorie: Creștinul și PROFESIA
Dacă vei uita orice altceva din acest articol, te rog să nu uiți asta: lumea are nevoie sa vadă evanghelia la fel de mult cum are nevoie să o audă.

Binecuvântează ca să fii binecuvântat | Dumnezeu vorbește! 1.17, cu Aurelian Barbu
. Categorie: Creștinul și RELATIILE
Dumnezeu înmulțește rodul atunci când binecuvântezi în urma unei revelații, așa cum spune Apostolul Pavel în Corinteni.

Epilepsia? Știm cu toții despre ea, nu-i așa?
. Categorie: Creștinul și RELATIILE
S-a întâmplat ceva neobișnuit. Îmi amintesc limpede apelul telefonic, am văzut numele școlii fiului meu drept cel care mă suna. Mi-am cerut scuze de la colegi și am ieșit în grabă din încăpere.

Maradona, zeu al fotbalului?
. Categorie: CREȘTINUL ȘI SOCIETATEA
Să nu ai alți dumnezei în afară de Mine
Maradona e comparat în mod repetat cu un zeu, deși a fost un om creat din lut, ca toți ceilalți. Dieguito a murit. Isus, adevăratul Dumnezeu, trăiește veșnic.

De ce să muncim? | Nate Belkstrom
. Categorie: Creștinul și PROFESIA
Contrar a ceea ce gândesc mulţi oameni, munca nu este un lucru îngrozitor. Într-adevăr, Isus ne-a eliberat de păcat când a murit pe cruce. Totuşi munca este un lucru de care el nu ne-a eliberat. Mulţi oameni privesc faptul de a munci ca pe ceva negativ. Totuşi sunt câteva motive pentru care munca este un beneficiu. Este un beneficiu pentru compania la care lucrezi, pentru colegii tăi de muncă, pentru Dumnezeu şi pentru tine. Este o situaţie în care toată lumea câştigă.

Să revenim la pastorii nepopulari | John L. Cooper
. Categorie: Creștinul și BISERICA
Problema pastorilor populari.
Pastorii nu ar trebui să fie vedete. Da, am zis-o. O vedetă se promovează pe ea însăși, își construiește un brand și îi binedispune pe oameni. Asta e treaba ei. Un pastor trebuie să își dea viața pentru oile sale.

Bunătatea lui Dumnezeu în pandemie prof. dr. Iosif Țon
. Categorie: Creștinul și DIMENSIUNEA SOCIALĂ

Alegeri pentru țară, dar și un moment de decizie pentru fiecare | Tudor Pețan
. Categorie: Creștinul și STATUL
Încă de la înființare, lucrarea Alfa Omega și-a propus să promoveze valori creștine prin media, nu să facă promovare de doctrine, liste, ideologii, chiar venite din diferite zone confesionale creștine. Tensiunea permanentă ca lucrare de media creștină, cu deschidere interconfesională, între a fi o platformă pentru expresii diferite și între a fi o voce clară, asumată de noi, a existat întotdeauna, cu acutizări în momente de confruntare ideologică sau civică cum ar fi: campaniile electorale, referendumul pentru familie, modificări legislative în sistemul educațional, discuții privind mutarea ambasadei la Ierusalim, momentul Bodnariu, reducerea libertăților religioase și altele.

Rețelele sociale pot fi benefice, folosește-le | Creștini în media digitală
. Categorie: Creștinul și TEHNOLOGIA & MEDIA
Într-o lume în care aproape totul se digitalizează, iar oamenii folosesc tot mai mult internetul și dispozitivele electronice, credem că e necesar să folosim în scopuri bune toată bogăția de tehnologie și conținut ce ne stă la îndemână. Vrem să aducem o rază de speranță și să fim o sursă sigură de informare, așa că folosim rețelele sociale, site-ul, aplicația pentru mobile și newsletterul de mai mulți ani. (Apropo, știai că facem streaming video încă înainte de apariția YouTube-ului?) Află mai multe despre motivul și modul în care ne împlinim misiunea.

Relația cu cei din jur - familie, loc de muncă - Iosif Țon
. Categorie: Creștinul și RELATIILE
Care sunt consecințele pe planul familiei, al bisericii și al locului de muncă, dacă am învățat că sunt fiu de Dumnezeu și cetățean al Împărăției lui Dumnezeu?

„Fiindcă ne pasă”! - Interviu cu Vali Paul
. Categorie: Creștinul și BISERICA
De ce acest motto?
Sunt multe lucruri noi pe care am fost provocați să le facem, ca biserică. Acestea nu se potrivesc totdeauna cu cultura bisericească obișnuită, dar le-am făcut pentru că ne-a provocat Domnul Isus. Oamenii au întrebat „De ce faceți lucrul acesta?” și răspunsul simplu a fost „Fiindcă ne pasă”. De aici am luat motto-ul și așa încercăm să facem lucrurile, să arătăm că ne pasă, că îi iubim pe concetățeni, că iubim țara.

LIDERII BISERICII ȘI NEVOIA DE REFORMĂ - Liviu Axinte
. Categorie: Creștinul și BISERICA
Biserica în context COVID
Mă așteptam ca poziția Bisericii să fie alta. Și cred că Dumnezeu încă așteaptă ca Biserica să se trezească. A fost o perioadă când oamenii au simțit ce înseamnă să nu poată să se adune. Apoi s-au redeschis bisericile, a fost o exprimare a bucuriei de a fi din nou împreună, dar încă se poate lucra la asta, oamenii au început să cadă în acea liniște nepăsătoare a Sodomei și Gomorei.

Versetul preferat al diavolului și de ce viața înseamnă relații | Marjorie Cole
. Categorie: Creștinul și RELATIILE
Totul se reduce la relații. Totul se reduce la conexiuni. Viața înseamnă relații.

Despre divorțuri și bărbați creștini care își bat soțiile Marjorie Cole
. Categorie: Creștinul și RELATIILE

Ce înseamnă să învingi rutina din viața cotidiană? | Nate Belkstrom
. Categorie: Creștinul și PROFESIA
De ce ne simțim uneori învinși de rutină, ca și cum s-ar scurge viața de noi? Ce putem face pentru a fi bucuroși de viața pe care o trăim?

Bărbați abuzivi, își motivează „biblic” comportamentul. Semnale de alarmă și perspectiva Scripturii
. Categorie: Creștinul și RELATIILE
„Ea va crede tot mai mult că este rea, că este vinovată, că el e mânios din cauza ei. Va începe să accepte minciunile întâlnite în violența domestică, unde femeile sunt bătute. Cum se poate ca așa ceva să fie normal?”

Un consilier oferă rețeta pentru divorț
. Categorie: Creștinul și RELATIILE
Oamenii se tem că, dacă vor oferi iubire, li se va lua tot mai mult. Duc lipsă de încredere, nu devin una cu cealaltă persoană.

Prostituția în timpul pandemiei | Asociația FREE
. Categorie: Creștinul și DIMENSIUNEA SOCIALĂ
Laetitia Drăgan ne relatează impactul pandemiei asupra traficului: multe dintre fetele implicate nu au avut ce să mănânce, au fost lăsate pe străzi fără bani, a crescut numărul de cazuri de exploatare a copiilor, consumul de materiale pornografice online a cunoscut, de asemenea, o creștere uriașă. De asemenea, aflăm ce trebuie să se întâmple în viața fetelor pentru a ieși din cercul vicios în care sunt prinse.

Există restaurare după trafic: un caz real, încurajator | Asociația FREE
. Categorie: Creștinul și DIMENSIUNEA SOCIALĂ
Și-a pierdut părinții în timpul războiului, a rămas fără casă, apoi a fost luată de un grup de traficanți. A reușit să fugă. Ajunsă în altă țară, nimeni nu încerca să o înțeleagă din pricina comportamentul agresiv pe care îl avea. A fost dată afară din adăpost, dar avea nevoie de acceptare și de ajutor. Manifesta simptome specifice stresului posttraumatic. Laetitia a văzut-o și s-a hotărât să o ajute. A început prin a învăța limba fetei respective. Urmărește videoclipul până la final pentru a afla toată povestea. Cazul i-a dat Laetitiei speranța că există restaurare după trafic, însă necesită răbdare.

A venit din Franța pentru a ajuta românii | Povestea Asociației FREE
. Categorie: Creștinul și DIMENSIUNEA SOCIALĂ
Ea este Laetitia Drăgan. După numele de familie, ai zice că e româncă, însă e de origine din Franța. S-a mutat în România pentru a îi ajuta pe cei neajutorați, trecuți cu privirea, priviți de sus de mulți dintre noi. A început să se implice printre copiii străzii și cei din orfelinate. Apoi a observat că mulți dintre ei erau exploatați sau fuseseră abuzați în trecut.

Ne dorim să iubim și să fim iubiți. Ce e greșit în asta? | Kent Philpott
. Categorie: Creștinul și RELATIILE
Cântecul celor de la Jefferson Airplanes din anii ’60 adresa o întrebare la care toți oamenii încearcă cu perseverență să răspundă.Ne dorim o persoană pe care să o iubim și avem nevoie de o persoană pe care s-o iubim, într-adevăr, ne-ar plăcea să găsim o persoană pe care s-o iubim, astfel, versurile cântecului răspund: „Ai face bine să găsești o persoană pe care s-o iubești.” Nu pot să nu mă gândesc la cuvintele dintr-un alt cântec, de data asta de Johnny Lee, „Căutăm dragostea în toate locurile greșite”, din filmul Urban Cowboy. Și cum o mai facem!

Infidelitatea în căsătorie | Interviu cu dr. Aurel Bahnaru
. Categorie: Creștinul și RELATIILE
Cum apare infidelitatea?
Dumnezeu a făcut familia, care are relații bazate pe dragoste. Familia este locul cel mai prețios, care trebuie păstrat și apărat, unde există cele mai curate relații.

Provocarea Bisericii în era digitală - Interviu cu Marcel Strubert
. Categorie: Creștinul și TEHNOLOGIA & MEDIA
Creștinul și tehnologia
În contextul existențial contemporan, asistăm la prezența a două lumi care coexistă, cea online și cea offline, care împărtășesc o tensiune reciprocă nemărturisită. Din punct de vedere creștin, această situație reclamă o înțelegere aprofundată a „efectelor mediei contemporane asupra credinței, a comunității, a identității și a cum să exprimăm și să mărturisim credința creștină prin mijloace digitale”.

Comerț cu suflete: fața ascunsă a prostituției - Interviu cu Cristina Buliga
. Categorie: Creștinul și DIMENSIUNEA SOCIALĂ
„Am cunoscut o fată. S-a născut într-un bordel. Până la 20 de ani, părinții au ținut-o închisă. Mama ei era prostituată, iar tatăl, traficant. A intrat în prostituție de la 3-4 ani. Nu știa să facă nimic altceva. Nu mersese la școală nici măcar o zi. La 20 de ani, când a ieșit pentru prima dată din casă, a mers într-un parc. Nu știa să se comporte, se uita peste tot ca un copil.”

Restaurarea relațiilor - Seminar întreg gratuit - Jarrol și Marjorie Cole
. Categorie: Creștinul și RELATIILE
Seminarul abordează tema relațiilor din perspectiva lui Dumnezeu, importanța de a dezvolta relații bazate pe dragoste, dar și faptul că se dă o luptă împotriva acestor relații. Viața este formată din relații care pot fi sursa unor mari binecuvântări, dar și a unor mari probleme. Informațiile prezentate în cadrul seminarului au ca fundament studiul Bibliei care descrie aproape orice tip de relație: cu Dumnezeu, cu noi înșine, cu ceilalți, cu păcatul.

Povești despre potop | E adevărat (minidocumentar), episodul 49
. Categorie: Știință și Creaționism
Cam toată lumea știe povestea lui Noe și a arcei lui, că a plouat timp de 40 de zile și nopți și că toată lumea a fost inundată. Atunci au supraviețuit numai opt oameni, Noe și familia lui, împreună cu animalele de pe arcă.

Discernământ | Creștinii și politica
. Categorie: Creștinul și STATUL
Dă-mi, Doamne, puterea să schimb ce nu pot accepta, să accept ce
nu pot schimba și discernământul să disting între cele două!i

Bacteriile evoluate E adevărat (mini-documentar), episodul 43
. Categorie: Știință și Creaționism

Cărăbușul luptător E adevărat (minidocumentar), episodul 41
. Categorie: Știință și Creaționism

Noroc chior E adevărat (Mini-documentar), episodul 51
. Categorie: Știință și Creaționism

Evoluția în acțiune E adevărat (minidocumentar), episodul 55
. Categorie: Știință și Creaționism

Înţelepciune din India. Karma şi reîncarnarea. Temelia eticii şi semnificaţia personală, din perspectivă creștină
. Categorie: Creștinul și ALTE RELIGII ȘI FILOSOFII
„Teama de karma este începutul înţelepciunii”. Despre acest lucru este vorba. Faci lucruri care crezi că sunt rele, deci vor exista consecinţe urâte. Dacă semeni seminţe rele, vei secera lucruri rele, rezultate negative. Dacă semeni seminţe bune, vei secera lucruri bune şi se vor întâmpla lucruri bune.

Fotbalistul care se laudă cu Dumnezeu și îi încurajează pe adversari | David Alaba: „Puterea mea e în Isus”
. Categorie: Creștinul și RELATIILE
David Alaba: „Puterea mea e în Isus”.

Câteva cuvinte despre orfanii României | Teofil Stanciu
. Categorie: Creștinul și DIMENSIUNEA SOCIALĂ
În discursul demagogic, problemele familiei și ale copiilor sunt mereu transformate în arme. Și fiecare tabără își fabrică – în funcție de propria pricepere și creativitate – și folosește aceste arme nu neapărat în mod etic. Există însă și oameni, organizații, instituții care, fără să beneficieze neapărat de foarte multă mediatizare și notorietate, se înhamă la diverse proiecte menite să-i ajute pe cei mai năpăstuiți.

Biserica și societatea de Laviniu Gabor
. Categorie: CREȘTINUL ȘI SOCIETATEA
Laviniu Gabor (n.1974) este soț și tată a patru copii. Fondator și director general al unei firme de IT și fondator și președinte a platformei decenu.eu. Este pasionat de teologia publică și de un creștinism laic pe care dorește să-l vadă implementat în toate sferele societății.

Tinerii și Biserica, azi și mâine - Interviu cu Lucian Bălănescu
. Categorie: Creștinul și BISERICA
Cum ai caracteriza, sintetic, perioada pe care o traversăm?
Dincolo de pandemia care ne afectează pe toți, trăim în plină cultură a confuziei. Altfel spus, traversăm o deplină perioadă de post-adevăr. Suntem împărțiți pe preferințe. Preferințele doctrinare, politice, ideologice par mult mai seducătoare decât adevărul. Adevărul ar trebui să fie nemilos cu preferințele noastre, dar se pare că am hotărât să-l îngropăm. Așa că ce are de suferit este chiar gândirea critică. Buna judecată. Oamenii se dedică total propriilor gusturi și orice dialog se poartă de pe marginea confirmării propriilor prejudecăți.

Apostolii reconcilierii - Valorile creștine și părinții Uniunii Europene
. Categorie: Creștinul și STATUL
N.red. AOTV: Vă prezentăm povestea prea puțin cunoscută din spatele nașterii Uniunii Europene și a modului în care valorile creștine au influențat puternic părinții fondatori ai Europei pentru a merge pe un drum de reconciliere, iertare, acceptare și unitate, după un război distrugător încheiat cu înfrângerea nazismului, distrugerea unei mari părți a Europei, zeci de milioane de morți, sărăcie, tensiuni sociale extreme și ridicarea comunismului în Est.

COVID-19: Lecții pentru Biserică - Interviu cu Lucian Chiș
. Categorie: Creștinul și BISERICA
De mai multe luni auzim spunându-se încontinuu „nu va mai fi cum a fost”, că vor exista schimbări. Noi, ca lideri creștini care slujim Bisericii lui Hristos, ne punem întrebări care sunt schimbările care ar trebui făcute în Biserica din România. Ca să putem vorbi despre aceste schimbări și pentru a le face, cred că este important să ne referim la lecțiile pe care le-am învățat în această perioadă de distanțare socială, voi face referire la trei din ele.

OPORTUNITĂȚILE Pandemiei - Interviu cu Costel Grămadă
. Categorie: Creștinul și BISERICA
Perioada pandemiei de COVID-19 poate fi caracterizată ca una de șoc, de frustrări, necaz și încercări. A fost o pandemie neanunțată care a șocat întreaga omenire, a provocat teamă și dezamăgiri, o perioadă de necaz pentru unii care au pierdut pe cineva drag în familie sau au pierdut locul de muncă. A fost o perioadă grea pentru toți, pe plan personal, bisericesc, dar și în societate.

Când o treime din populația lumii moare
. Categorie: CREȘTINUL ȘI SOCIETATEA
În octombrie 1347, un vas genovez ce aducea pește proaspăt din Crimeea ancora într-un port din Sicilia. Morți și muribunzi erau la vâsle. Marinarii aveau umflături negre de mărimea unui ou la subsuoară și în regiunea înghinală, din care se scurgeau sânge și puroi, iar pete și bube se întindeau pe piele. Cei bolnavi îndurau dureri îngrozitoare și mureau în cinci zile de la primele simptome.

Biserica după COVID-19 - editorial de Sorin Pețan
. Categorie: Creștinul și BISERICA
Trăim vremuri interesante. Totul a fost dat peste cap, am fost nevoiți să reevaluăm tot ce făceam, ținând cont de noile realități. Pentru mulți, pandemia a adus durere și pierdere. Pentru alții, resetarea cauzată de pandemie a fost benefică, o ocazie să ne reconsiderăm prioritățile, starea spirituală, relațiile cu cei dragi. Și cu toții resimțim nesiguranța cu privire la viitor.

Pandemia și eternitatea de Aurel Avram, pastor, Biserica Speranța Timișoara
. Categorie: Creștinul și BISERICA
COVID - Experiența personală
Am avut o experiență ca familie, dar și cu familia din biserică pe care am asistat-o ca păstor. Acolo am fost infectat (cu COVID, n.red.). Am avut și această experiență, ca sora din acea familie să plece acasă la Domnul, dar și mama-soacră să ajungă și ea infectată în spital. La vârsta de 83 de ani, Domnul a chemat-o acasă.

Biserica după COVID-19 | de Viorel Iuga
. Categorie: Creștinul și BISERICA
Acest virus fie a fost trimis de Dumnezeu, fie a fost permis de El. Dumnezeu e pe tron, nimic nu se întâmplă fără voia Lui, fie cea directivă sau cea permisivă.

Cum să-ți administrezi finanțele, Petru Bulica Idei PRACTICE
. Categorie: Creștinul și BANII

Cum să NU îi ajuți pe săraci Petru Bulica
. Categorie: Creștinul și DIMENSIUNEA SOCIALĂ

Eutanasia: moartea, singura soluție?
. Categorie: Creștinul și DIMENSIUNEA SOCIALĂ

Documentar „TRANSUMANISMUL, reinventând umanitatea prin tehnologie!”: Realități și perspective 057
. Categorie: Creștinul și TEHNOLOGIA & MEDIA
Transumanismul e un curent nou ce susține că următoarea etapă a evoluției va fi combinarea ADN-ului uman cu mașinăriile sau computerele, pentru a obține niște superoameni, cu superputeri, care vor fi ca niște zei.

Cu ce se confruntă studenții creștini la universitate
. Categorie: Creștinul și PROFESIA

Cum pot fi sare și lumină în mediul în care mă aflu | Laurențiu Popescu
. Categorie: Creștinul și DIMENSIUNEA SOCIALĂ
Unde ne mai poți vedea:

Ce au în comun educația și migrația | Nicu Grămesc
. Categorie: Creștinul și PROFESIA
Unde ne mai poți vedea:

Isus ne poruncește să ne implicăm în societate Ioan Bădăliță
. Categorie: Creștinul și DIMENSIUNEA SOCIALĂ

Relevanța Bisericii în societate | Pastor Viorel Iuga
. Categorie: Creștinul și BISERICA
Fiecare credincios trebuie să fie relevant pt cei din jur, fiecare biserică trebuie relevantă în societat prin subiectele pe care le abordează și prin activitățile desfășurate. Relevanța nu e complicată: presupune o trăire frumoasă, o vorbire înțeleaptă. În plus, nu e un stas, ci trebuie să găsim modalități de a fi relevanți omului cu care ne întâlnim, iar Duhul Sfânt ne călăuzește în relația cu fiecare. Vorbirea nu trebuie să fie complicată, savantul înțelege și limbajul omului de rând.

Ce înseamnă să fii cetățean al Împărăției Cerului | Pastor Viorel Iuga
. Categorie: Creștinul și BISERICA
Țara în care ne-am născut ne dă dreptul de a fi cetățeni ai ei. Când ne naștem din nou. Dumnezeu ne face onoarea de a fi cetățeni în Împărăția Cerului. În societatea în care ne aflăm, ne bucurăm de privilegiile pe care le avem, dar să nu uităm de responsabilități. La fel, în Împărăția lui Dumnezeu primim drepturi, dar și responsabilități pe care trebuie să le îndeplinim. Atât timp cât cele două coexistă fără să existe fricțiuni, nu avem dileme morale. Dar, dacă societatea impune reguli care contravin principiilor divine, trebuie „să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni”.

Despre bunătatea crizei ce ni s-a dat | Teofil Stanciu
. Categorie: Creștinul și BISERICA
Situația în care ne aflăm – generată de Coronavirus – este una de criză, truism evident, dar așa o percepem, așa o trăim. Și această criză îngrijorează, sperie, îngrozește chiar. Reacții normale, inevitabile, deloc condamnabile la urma urmei. Natura noastră umană ia act de noutatea înfricoșătoare a unei realități.

Biserica, încotro? - Editorial de Sorin Pețan
. Categorie: Creștinul și BISERICA
În anii ‘90, România cunoștea un interes crescut de spiritualitate creștină. Această etapă, în care s-au născut multe biserici și lucrări creștine de mare impact, s-a stins gradual. Motivele sunt multiple: secularizarea, materialismul, deschiderea spre alte religii sau idei datorată circulației libere în UE și avansului tehnologiei, problemele slujitorilor Bisericii; o viață spirituală creștină neconvingătoare.

Evanghelicii români față cu viitorul - de Teofil Stanciu
. Categorie: Creștinul și BISERICA
Dacă în anii comunismului, cultele și comunitățile evanghelice erau orientate spre interior, cu minime legături cu societatea și probleme ei, deceniile ulterioare au fost caracterizate, în opinia mea, de un comportament preponderent reactiv față de problemele ivite, atât la nivel instituțional, cât și la nivelul poporului credincios al mișcării evanghelice – iar asta atunci când s-a coagulat cât de cât o reacție.

Adrian Stupar - Am făcut avort în trecut, ce mai pot face acum?
. Categorie: Secțiunea ProViață
Sunt multe femei care în trecut, în mod special în anii '90, au făcut unu sau mai multe avorturi. Ulterior ele au realizat că acest lucru este greșit înaintea lui Dumnezeu. Ce se mai poate face acum? Răspunde la această întrebare Adrian Stupar, lider al comunității penticostale din Timișoara.

Ghiță Alecsei - Mărturie despre un copil salvat prin Campania „40 zile pentru viață”
. Categorie: Secțiunea ProViață
„40 de zile pentru viață” este o inițiativă pașnică, foarte specifică și independentă, care se axează pe 40 de zile de post, rugăciune și veghe pașnică în fața clinicilor de avort și care are la bază o motivație educațională. Cadrul celor patruzeci de zile este preluat din numeroase exemple întâlnite de-a lungul istoriei biblice. În decursul a 12 ani, prin aceste campanii, au fost salvate peste 12.000 de vieți.

Bogdan Cioată, medic ginecolog pro-viață - ce metode de contracepție recomandă
. Categorie: Secțiunea ProViață
Dr. Bogdan Cioată - Medic specialist Obstetrică - Ginecologie este unul din medicii din România care refuză să facă avorturi. L-am întrebat ce metode de contracepție recomandă el. Iată răspunsul său.

Adrian Totan - Resurse de educație sexuală pentru copii
. Categorie: Secțiunea ProViață
Adrian Totan recomandă câteva cărți educaționale pentru copii, în funcție de vârsta pe care o au aceștia.

Adrian Totan - Responsabilitatea părinților cu privire la educația sexuală a copiilor
. Categorie: Secțiunea ProViață
Numărul părinților care realizează importanța educației sexuale și cei care își asumă această responsabilitate față de copiii lor este din păcate foarte mic. Adrian Totan explică de ce este important ca părinții să fie principalii factori de influență asupra copiilor lor atunci când vorbim despre sexualitate.

Adrian Totan - Ce presupune cursul de educație sexuală al Fundației Estera și cui îi este adresat?
. Categorie: Secțiunea ProViață
Ce conține mai exact cursul de educație sexuală predat de Adrian Totan, de la Fundația Estera? Pentru ce categorie de vârstă este conceput acest curs?

Adrian Totan - Cum răspundem părinților care resping ideea de educație sexuală?
. Categorie: Secțiunea ProViață
Cum răspundem părinților care resping ideea de educație sexuală? De ce este important ca copiii să afle din surse sigure informații cu privire la sexualitate, metode de contracepție, boli cu transmitere sexuală, etc?

Adrian Totan - Există o legătură între lipsa educației sexuale și avort?
. Categorie: Secțiunea ProViață
România este țara cu cel mai mare număr de avorturi din Europa și cu cel mai mare număr de mămici adolescente. Exista o legătură între aceste date și lipsa educației sexuale? Ne răspunde Adrian Totan.

Aprilie - Campania „Creștinul și societatea”
. Categorie: CREȘTINUL ȘI SOCIETATEA
Creștinii sunt urmași ai lui Hristos, oameni care au ales să creadă în Isus, au primit nașterea din nou, intrând în Trupul lui Hristos, Biserica (Romani 12:5). Fiind parte integrantă din Trup, se subînțelege nevoia ca fiecare individ mântuit să participe activ la bunăstarea Trupului, slujind Biserica în funcție de chemarea primită: „după cum într-un trup avem mai multe mădulare, şi mădularele n-au toate aceeaşi slujbă, tot aşa şi noi, care suntem mulţi, alcătuim un singur trup în Hristos, dar fiecare în parte suntem mădulare unii altora”.

Adrian Totan - Beneficiul respectării principiilor biblice cu privire la relațiile sexuale
. Categorie: Secțiunea ProViață
Care sunt beneficiile respectării principiilor biblice cu privire la relațiile sexuale? De ce merită să aștepți până la căsătorie?

Adrian Totan - Educația sexuală în funcție de vârsta copilului
. Categorie: Secțiunea ProViață
Ce înseamnă practic educația sexuală în funcție de vârsta copilului? Cum vorbești cu un copil de 9 ani și cum vorbești cu un adolescent de 14 ani?

Adrian Total - De ce este importantă educația sexuală?
. Categorie: Secțiunea ProViață
De ce este important ca copiii/adolescenții să aibă parte de o educație sexuală sănătoasă?

Adrian Totan - Care sunt efectele cursului de educație sexuală pe care îl predă Fundația Estera?
. Categorie: Creștinul și ȘTIINȚA-EDUCAȚIA-CULTURA
Fundația Estera predă un curs de educație sexuală elevilor de liceu. Care sunt efectele asupra elevilor după ce termină de parcurs cursul?

Trump refuză să aloce 1 miliard de dolari pentru avorturi sub umbrela luptei împotriva Covid-19
. Categorie: Secțiunea ProViață
Politica pro-viață a administrației Trump a câștigat încă o victorie: Nancy Pelosi și-a retras amendamentul care prevedea alocarea a 1 miliard de dolari pentru avorturi sub umbrela luptei împotriva Covid-19.

Alexandra Nadane: „În umbra luptei cu Covid-19, continuă lupta pentru viața copiilor nenăscuți”
. Categorie: Secțiunea ProViață
În timp ce toate forțele și toată atenția lumii sunt concentrate pe lupta cu Covid-19, s-ar părea că nimeni nu ar alege moartea. Dar nu este așa. În SUA, Nancy Pelosi, Speaker-ul Camerei Reprezentanților, politician democrat pro-avort, a încercat să introducă sprijinirea avortului într-un proiect de lege cu privire la sprijinirea oamenilor afectați de epidemia cu noul coronavirus.

Dana Nălbaru: „Am adoptat o fetiţă după ce am cerut lista copiilor pe care nu-i vrea nimeni“
. Categorie: Secțiunea ProViață
Dana Nălbaru și Dragoș Bucur formează un cuplu de peste 12 ani și au împreună trei copii, doi biologici: o fată Sofia și un băiețel Kadri (4 ani), dar și o fetiță înfiată, pe nume Roxana (6 ani). De când s-a retras din lumina reflectoarelor, Dana şi-a dedicat aproape tot timpul creşterii copiilor şi spune că nu are de gând să mai revină pe scenă.

Avortul, principala cauză a morții și în 2019
. Categorie: Secțiunea ProViață
Cu toate eforturile organizațiilor pro-viață, dar și ale liderilor religioși din întreaga lume care aduc în atenție constant gravitatea și amploarea avortului, acest procedeu a curmat și în 2019 peste 42 de milioane de vieți, fiind principala cauză a morții în anul care s-a încheiat, informează basilica.ro.

Când am aflat că fiica mea are sindrom Down m-am simțit trădată de Dumnezeu. Greșeam atât de mult…
. Categorie: Secțiunea ProViață
Aceasta este mărturia lui Verity Swayne, mamă a 4 copii, care povestește ce a simțit și prin ce a trecut după ce a aflat că cel de al patrulea copil, o fetiță, are sindrom Down.

Student la medicină spune că a realizat totul cu sprijinul tatălui său cu sindrom Down
. Categorie: Secțiunea ProViață
Într-un clip video realizat de Societatea Siriană pentru Dezvoltare Socială și devenit viral pe Youtube, Issa Sader, un student sirian la medicină dentară, povestește despre tatăl lui biologic, un bărbat cu sindrom Down.

„Niciodată nu voi uita recipientele în care copiii mei erau făcuți bucăți”
. Categorie: Secțiunea ProViață
Implicată în relații nepotrivite, pe un fond emoțional dezastruos, s-a întâmplat să rămân însărcinată de două ori. Primul avort l-am făcut la 23 de ani, iar al doilea după doi ani.

Câteva întrebări referitoare la dreptul la viață și la avort
. Categorie: Secțiunea ProViață
Când vine vorba despre avort, unii ajung să afirme că avortul este un drept, ba chiar că ar trebui executat pe bani publici, adică pe banii contribuabililor. Plătitorii de taxe ar fi întrebați dacă vor să finanțeze avortul?

8 lecții de la căsătoria sportivului Tim Tebow cu Demi-Leigh Nel-Peters
. Categorie: Secțiunea ProViață
Tim Tebow este unul dintre cei mai cunoscuți sportivi americani, este pro-viață și a susținut în repetate rânduri castitatea până la căsătorie. Mama lui a depășit o criză de sarcină atunci când era însărcinată cu el. Viața lui personală și implicarea publică pro-viață ne arată că deciziile bune și corecte vor aduce bucurie și vor ajuta să rodească binele în inimile oamenilor. Mai jos sunt câteva dintre lecțiile pe care le putem învăța de la căsătoria lui Tim Tebow cu Demi-Leigh Nel-Peters, Miss Univers în anul 2017.

Sarah Smith, tânăra care s-a mutat în România și a adoptat 7 copii
. Categorie: Secțiunea ProViață
Sarah Smith este o mamă cu 7 copii pe care i-a salvat de la moarte, le-a dat o familie, o casă, dar și sufletul și inima ei. Sarah nu spune despre copii că sunt adoptați, ci le spune ”copiii mei născuți din inimă”

Povestea familiei care a adoptat un băiețel cu nevoi speciale, abandonat în spital
. Categorie: Secțiunea ProViață
O familie cu trei copii din Timişoara a devenit în urmă cu patru ani familie adoptivă pentru un copil cu nevoi speciale. Decizia a fost luată la începutul anului 2012, când una dintre fetiţe a propus ca familia ei „să facă ceva care să schimbe viaţa unei persoane“. Aşa a ajuns să fie adoptat Levi, un copil născut prematur şi abandonat.

Ce înseamnă un avort în adolescență
. Categorie: Secțiunea ProViață
O sarcină în adolescență este asociată, de cele mai multe ori, cu rușine, stigmat social și presiuni emoționale variate. Adolescenta este, de obicei, copleșită de problemă și de tensiunea care însoțește sarcina neplanificată.

Avortul - imagini necenzurate
. Categorie: Secțiunea ProViață
Să privim aceste imagini și să încercăm să ne răspundem sincer, fiecare în forul său interior, la o întrebare: Dacă avortul este un "drept al femeii", care erau drepturile acestui copil?

Marsul pentru viata 2020 - reprogramat pentru dumincă, 17 mai
. Categorie: Secțiunea ProViață
Ministerul Afacerilor Interne din România a decis, în contextul răspândirii infecțiilor cu Covid-19, interzicerea până la 31 martie a oricărei activități la care participă peste 1000 de persoane și impunerea unor restricții pentru activitățile la care participă sute de persoane. În acest context, organizatorii Marșului pentru viață 2020 „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii” au decis ca evenimentul să fie reprogramat duminică, 17 mai 2020, de Ziua Națională a Familiei.

Horia Brenciu, despre adopția celui de-al patrulea copil: „Dumnezeu ni l-a dat printr-un concurs de împrejurări favorabile”
. Categorie: Secțiunea ProViață
Horia Brenciu, a povestit că Toma (5 ani), cel de-al patrulea copil al lui, a fost adoptat de la o tânără care voia să-l avorteze. Brenciu a spus: „Auzisem de o tânără domnișoară care dorea să avorteze. Și atunci i-am zis: Nu, nu-l avorta, îl vrem noi! Și-atunci am făcut toate demersurile în sensul ăsta”.

Bunătatea nu se demodează niciodată
. Categorie: Creștinul și RELATIILE
O mamă tânără era la cumpărături cu fiul ei. Când micuțul i-a cerut jeleuri, i-a spus că nu își permit fiindcă tatăl își pierduse locul de muncă. Auzind conversația, un bărbat s-a apropiat de doamnă și i-a înmânat o bancnotă de 50 de dolari. I-a zis: „V-a căzut pe jos”.

Marșul pentru viață 2020 - sâmbătă, 28 martie
. Categorie: Secțiunea ProViață
Anul acesta, Marșul pentru Viață va avea loc în 28 martie 2020, în peste 900 de localități din România și din Republica Moldova, sub tema „Pentru viață, pentru părinți, pentru copii”. Alfa Omega TV nu este organizator al acestui marș, însă vă încurajăm să participați, alături de frați creștini din toată țara.

Martie e luna pro-familie și pro-viață la Alfa Omega TV!
. Categorie: Secțiunea ProViață
România ocupă locul doi în lume la numărul de avorturi raportat la populația actuală a țării: între anii 1958-2016 au fost făcute aproape 24 de milioane de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat. Asta înseamnă că jumătate din copiii concepuţi sunt avortaţi, o rată de peste două ori mai mare decât media Uniunii Europene. De asemenea, România este prima țară din UE cu cel mai mare număr de adolescente care rămân însărcinate. Mai mult de jumătate dintre acestea (12-19 ani) aleg să întrerupă sarcina.

De ce „Ziua îndrăgostiților?”
. Categorie: Creștinul și RELATIILE
Data de 14 februarie aduce iar „Ziua îndrăgostiților”, sau Ziua sfântului Valentin. Cum s-a ajuns ca numele unui martir din perioada creștinismului primar să fie legat de o zi în care site-urile web și magazinele fizice de pretutindeni folosesc acest nume pentru a crește vânzările și a face profit? Ce are a face cu dragostea romantică? Dacă are ceva…
Susține publicarea materialelor creștine
Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!