Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

crestinul si biserica 640Creștinul și Biserica - Biserica lui Hristos a fost chemată să iasă afară și să „facă ucenici.” dar de multe ori s-a dovedit pasivă și a pierdut contactul cu realitatea din jur. Există și biserici care au înțeles că mesajul dragostei lui Dumnezeu trebuie manifestat față de aproape în diverse moduri. Această secțiune discută despre Biserica vie spiritual și cu impact în societate, tratând și cum ar trebui să ne raportăm noi, ca și credincioși, la Biserică, atât ca instituție cât și ca comunitate de creștini.

3-4 Secretul evanghelizarii eficiente - de Adina Sas-Simoniak

Umblăm de ani de zile pe calea credinței care duce la Cer. Stăm în băncile confortabile din biserici, ascultând Cuvântul Domnului dar... nu ieșim în lume, acolo unde se moare, acolo unde semeni de-ai noștri sunt prinși în capcana patimelor, stând cu spatele la Cruce, nepăsători față de o mântuire atât de mare cum este cea oferită de Domnul Isus. Suntem creștini “cuminți”, “de duminică”, dar... atât! Oare așa ne vrea Dumnezeu?

Marea trimitere ne este dată tuturor celor ce suntem ai Domnului: “Ci voi veți primi o putere când se va pogorî Duhul Sfânt peste voi. Și-Mi veți fi martori în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria și până la marginile pământului” (Faptele Apostolilor 1:8). Ceea ce vreau să spun este că fiecare dintre noi putem să stăm la dispoziția lui Dumnezeu pentru ca să ne folosească, începând cu Ierusalimul în care El ne-a așezat și până acolo unde vrea să ne trimită.

Prin natura slujirii la care Domnul m-a chemat, am ocazia să mă întâlnesc foarte des cu oameni care stau pe marginea prăpastiei și următorul pas urmează să îl facă în gol. Sunt în jurul nostru oameni descumpăniți, roși de păcate ca de o carie, oameni care nu pot să ierte, să iubească, să se ridice, să creadă... Ce e de făcut? Dacă marea trimitere ne este adresată tuturor creștinilor, ce trebuie să fac și cum pot să fiu un creștin eficient în evanghelizare? Care sunt secretele evanghelizarii?

1. Recunoaște dependența de Domnul.

Isus ne spune : “Rămâneți în Mine, si Eu voi rămânea în voi. După cum mlădița nu poate aduce roadă de la sine, dacă nu rămâne în viță, tot așa, nici voi nu puteți aduce roadă, dacă nu rămâneți în Mine. Eu sunt Vița, voi sunteți mlădițele. Cine rămâne în Mine, și în cine rămân Eu, aduce multă roadă; căci despărțiți de Mine, nu puteți face nimic.” Nu crede vreodată că poți face ceva fără ca El să te conducă și să te călăuzească. Nu poți aduce un suflet la Domnul cu puterea ta. Tu trebuie să fii un “vas de cinste, sfințit, folositor stăpânului său, destoinic pentru orice lucrare bună” (2 Timotei 2:21).

Obișnuiesc să îmi fac o listă cu toate persoanele nemântuite și să le aduc mereu înaintea Domnului în post și rugăciune. Și mă rog ca Duhul Sfânt să sensibilizeze inima lor, să le dea o inimă “de carne”, ca atunci când El mă trimite să le spun Vestea cea Bună, inima lor să fie deschisă să audă cuvintele vieții. Dulcea părtășie cu Duhul Sfânt prin rugăciune ne dă izbândă.

2. Nu pleca la lucru fără să fii echipat în slujire

Efeseni 6:11: 17 : “Îmbrăcați-vă cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteți ținea piept împotriva uneltirilor diavolului. Stați gata dar, având mijlocul încins cu adevărul, îmbrăcați cu platoșa neprihănirii, având picioarele încălțate cu râvna Evangheliei păcii. Pe deasupra tuturor acestora, luați scutul credinței, cu care veți putea stinge toate săgețile arzătoare ale celui rău. Luați și coiful mântuirii și sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu.”

Întotdeauna când vrei să faci o lucrare spre slava Regelui, diavolul îți va sta împotrivă. Vei fi vorbit de rău, prigonit, interpretat de minți critice, lovit chiar de unii dintre frații tăi.

Dacă nu ești echipat, vei fi doborât. De aceea, privește cu seriozitate la faptul că pe front nu poți merge oricum. Și ca să salvezi sufletele pierdute, trebuie să mergi pe front, acolo unde săgețile pline de venin ale celui rău iau ca țintă o omenire întreagă.

3. Dacă ești în dependență de Domnul și ești echipat, ai autoritate

Mulți dintre slujitori nu își știu identitatea în Hristos și de aceea nu pășesc în victorie. Pavel spunea: “Pot totul în Hristos care mă întărește” (Filipeni 4:13). Dacă suntem în Hristos, putem totul, fiindcă stăm în Hristos, în putere: “Toată puterea Mi-a fost dată în cer și pe pământ. Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Și învățați-i să păzească tot ce v-am poruncit.

Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin” (Matei 28:18).

Marea problemă este că nu îndrăznim, deși Domnul ne spune: “Îndrăzniți! Eu am biruit lumea” (Ioan 16:33). Ne e teamă: „Ce să îi spun acelui om?”. Azi, Domnul ne îndeamnă: “Du-te, dar ! Eu voi fi cu gura ta și te voi învăța ce vei avea de spus.” ( Exod 4:12). Încurajator este și pasajul din Ieremia 1:9: “Apoi Domnul Și-a întins mâna și mi-a atins gura. Și Domnul mi-a zis: “Iată, pun cuvintele Mele în gura ta.” Sau poate nu credem? fiindcă dacă am crede (mă refer la credința vie, plăcută Domnului), uitați ce ne spune Cuvântul Domnului: „Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi; vor lua în mână şerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; îşi vor pune mâinile peste bolnavi, şi bolnavii se vor însănătoşi.”(Marcu 16:16-17).

În jurul nostru, satana pângărește, zdrobește, „dă târcoale ca un leu care răcnește, și caută pe cine să înghită”(1 Petru 5:8), otrăvește și omoară. Îi târăște în iad pe semenii noștri.

Câți dintre noi vrem să stăm la dispoziția Domnului și să spunem, ca și Isaia odinioară: „Iată-mă. Trimite-mă” ? Cine va fi de partea Lui? Cine va asculta glasul dulce al chemării lui Dumnezeu în slujire?

„Fraților, dacă s-a rătăcit vreunul dintre voi de la adevăr, și-l întoarce un altul, să știți că cine întoarce pe un păcătos de la rătăcirea căii lui, va mântui un suflet de la moarte, și va acoperi o sumedenie de păcate” (Iacov 5:19)

Răsplata va fi mare pentru toți cei ce vor purta crucea grea a slujirii, câștigând lumea pentru Rege!

Adina Sas-Simoniak este lider - evanghelizare și consiliere cu femeile în cadrul bisericii Penticostale „Betania”, Chicago - (773) 704-2430, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Acest articol este publicat si in revista Alfa Omega Magazin. Va puteti abona sa primiti prin posta aceasta revista, lasand adresa dvs. prin formularul regasit in pagina de abonare.

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Secțiunea - Istoria creștinismului

istoriacrestinismului

Istoria creștinismului - Această mică secțiune de istorie a creștinismului acoperă perioada de la răstignirea lui Hristos până în zilele noastre, structurată pe 6 părți. Istoria e prezentată succint, oferind frânturi din marile evenimente ce au marcat evoluția creștinismului de-a lungul timpului, cu scopul de a vă stimula curiozitatea mai departe. Sunt de asemenea schițate portretele marilor personalități care au influențat creștinismul și au modelat astfel istoria întregii lumi. Vezi aici toate părțile

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.