Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

crestinul si profesia 640CREȘTINUL ȘI PROFESIA - Nu trebuie să ajungem la biserică pentru a ne pune în aplicare credința, ci o putem face acolo unde petrecem cel mai mult timp: la servici. În Biblie gasim multe exemple - Iosif, un economist si un manager al vremurilor antice, Moise - lider politic, Pavel - un intelectual, Bețaleel și Oholiab - artiști și ingineri, Daniel - om de stat, etc. În această secțiune, publicăm materiale despre credință și profesie, pentru a vă încuraja să trăiți în integritate și profesionalism în meseria dvs.

De ce să muncim? | Nate Belkstrom

Contrar a ceea ce gândesc mulţi oameni, munca nu este un lucru îngrozitor. Într-adevăr, Isus ne-a eliberat de păcat când a murit pe cruce. Totuşi munca este un lucru de care el nu ne-a eliberat. Mulţi oameni privesc faptul de a munci ca pe ceva negativ. Totuşi sunt câteva motive pentru care munca este un beneficiu. Este un beneficiu pentru compania la care lucrezi, pentru colegii tăi de muncă, pentru Dumnezeu şi pentru tine. Este o situaţie în care toată lumea câştigă.

Citeste mai departe

Realitati si Perspective 96 - Jan Sturesson - Perspective biblice in munca

Tema: Perspectiva biblica asupra muncii; Invitat: Jan Sturesson (Presedinte, ICCC - Suedia). Subiecte: Cu ce se ocupa International Christian Chamber of Commerce (ICCC)? Ce inseamna munca? Care este echilibrul dintre munca si odihna? Cum putem combina munca cu teologia? Care sunt adevaratele valori umane conform voii lui Dumnezeu? In vremurile de pe urma lupta spirituala se va da in spatiul public; Care este cultura Imparatiei Cerului? Principiile unui lider de succes; Cum ar trebui sa ne raportam la Israel?

Citeste mai departe

„Muncă” și „lucru” - Interviu cu Marius Radu

» Interviu cu Marius Radu, profesor și președinte al „Institutului de terapie familială și practică sistemică Dianoia”

Din capul locului, trebuie spus care e greșeala. Creștinul merge la biserică și apoi acasă, dar în spațiul public este un fel de zombie. Făcând o analogie cu mașinile electrice, la biserică mergi și te bagi în priză, ca să poți să circuli.

Citeste mai departe

MUNCA ÎN CONCEPȚIA CREȘTINĂ DESPRE LUME ȘI VIAȚĂ - Adiel Bunescu

Munca ocupă majoritatea timpului nostru. Muncim cel puțin 40 de ore pe săptămână, mai adăugăm și timpul petrecut pe drum spre/dinspre muncă și treburile casnice, voluntariatul sau slujirea în cadrul bisericii din care facem parte, și ne dăm seama că petrecem majoritatea timpului nostru muncind. Așa că e esențial să înțeleg în ce fel adevărul transformator al Evangheliei afectează o plajă atât de mare din viața mea - munca și profesia.

Citeste mai departe

Un Dumnezeu al excelenței - Interviu cu Cristian Șoimaru, pastor, București

Viața noastră de creștini trebuie să-L reflecte pe Dumnezeul pe care Îl slujim. Văzând Scriptura și Creația, observăm că El este un Dumnezeu al excelenței, al detaliilor. Când citim cartea Leviticul sau Numeri, vedem că Dumnezeu caută meșteri, oameni pricepuți. Cartea Proverbe spune că cine face un lucru bine făcut și e un bun meseriaș, acesta poate sta la masă cu împărații. Sunt niște lucruri din care vedem că Dumnezeu vrea lucruri de calitate

Citeste mai departe

ROMÂNIA: Evanghelia și caricatura - Interviu cu Radu Clețiu

Radu Clețiu a debutat ca și caricaturist după 1980. A desenat pentru programe TV și celebrități din țara noastră. Însă adevărata împlinire a găsit-o doar în Dumnezeu. 

După convertire, mi-am schimbat semnătura de caricaturist, în Clear Cartoon. De peste 15 ani, am început să slujesc prin desenul meu, ca mod de prezentare a Evangheliei. După ce am înțeles că trebuie să-mi schimb viața radical și să am o relație cu Creatorul, am înțeles și că trebuie să-mi canalizez talentul pe alte principii și pentru alte scopuri. Am renunțat la acel umor facil care jignește persoana, și am încercat să găsesc umor în filoane adevărate de valore, filoane creștine. 

Citeste mai departe

Lucian Bălănescu - Ucenicie și muncă

Să discutăm despre modul în care ducem Evanghelia la locul de muncă, despre cum putem da la o parte barierele care ne rețin să nu putem să spunem Evanghelia colegilor noștri. Hristos e cel ce ne cheamă să fim ucenici. Ne spune să facem ucenici, să fim pescari de oameni. Iar noi suntem pescari de oameni la locul de muncă. Toți cei care lucrăm în mediul secular suntem misionari full-time. Și avem o responsabilitate imensă față de colegii noștri să le spunem Evanghelia.

Citeste mai departe

Școala, profesia și credința - de Anita Truția, inginer IT

M-am născut în Oradea, am 25 de ani si sunt programatoare. Am studiat la Universitatea Politehnica din Timișoara in cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare.

Alegerea acestei facultăți a fost foarte interesantă, inițial am vrut să mă înscriu la Facultatea de Telecomunicații dar când am predat dosarul, m-am rugat și am cerut să se facă voia lui Dumnezeu si am pus calculatoarele prima optiune pe listă. Spre marea mea surprindere am intrat la buget la Calculatoare.

Citeste mai departe

Umblând prin lume... cu profesia după tine - de avocat Ștefan Motec

„Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul de la tine, decât să faci dreptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumnezeul tău?”– Mica, 6:8

Încă de mici copii, începem să umblăm, iar această umblare fizică care se învață relativ repede – dacă ne raportăm la lungimea unei vieți pe acest pământ – continuă toată viața, ca umblare dintr-o perspectivă mai largă. Cu alte cuvinte și dintr-o altă perspectivă, viața în sine este o umblare, iar această umblare, chiar dacă poate fi fărâmițată, prin transpunerea în mai multe planuri, segmentată în funcție de mai multe criterii, ar trebui să o privim, până la urmă, ca o potecă … pe care umblăm (pășim și lăsăm urme!).

Citeste mai departe

Secretul binecuvântării - dăruiește ca să primești

Mă numesc Aurel Bobu și sunt din Bivolărie, Bucovina. Administrez fabrica de încălțăminte Marelbo cu 560 de angajați, oameni care, cu ajutorul lui Dumnezeu și implicarea noastră, au o pâine în casă și un câștig cu care pot să își întrețină familia. Cred că este ca o binecuvântare din partea lui Dumnezeu pentru zona aceast, faptul că oamenii au unde să lucreze.

Eu personal am avut un început greu, pornind dintr-o familie săracă. Toată viața noastră am fost niște oameni săraci. În copilărie aveam dorința să cresc mare și să fac ceva prin care să ajut părinții mei să poată scăpa de datoria pe care o aveau. Tatăl meu era foarte bun prieten cu un cizmar. Pe vremea aceea, oamenii care făceau cojoace și încălțăminte erau oameni cu bani. Acest cizmar a vrut să îi facă tatălui meu un bine, să îl ajute să scape de datorii și m-a luat ucenic. Acest om credincios m-a ajutat și și-a dat interesul să mă învețe meserie...

Citeste mai departe

Calea Adevarul si Viata 495 - Hristos iubeste politistii - cu Stefan Seuleanu

Această ediție a emisiunii Calea, Adevărul și Viața îl are ca invitat pe Ștefan Șeuleanu, președintele Asociației Polițiștilor Creștini din România. Cu exemple din viața personală, invitatul oferă răspuns la următoarele întrebări:

- Ce este Asociația Polițiștilor Creștini?
- Este profesia de polițist compatibilă cu Scriptura?
- Cum se împacă Biblia cu arma?
- Cum arată un polițist creștin?

Citeste mai departe

Valorile creștine în afaceri

Binecuvântat pentru a fi o binecuvântare

» Interviu cu Alexandru Șcheul, om de afaceri, jud. Suceava

Ne-am profilat pe industria alimentară. Acesta e un domeniu dificil, pretențios. Dar am simțit mâna lui Dumnezeu în toți cei 16 ani (n. red. interviul e realizat în 2014) de când am deschis afacerea. Am pornit de la o afacere foarte mică, cu 200-300 kg pe zi, eram eu, soția și câțiva muncitori din sat. La ora actuală, avem o producție de 15 tone pe zi și 180 de angajați. Și mulțumim lui Dumnezeu că nu am avut reclamații până acum datorită calității. Țin foarte mult la acest aspect, al calității. Dacă ești cinstit și corect cu oamenii, Dumnezeu vede acest lucru și întodeauna te binecuvântează.

Citeste mai departe

Eliberându-i pe cei care lucrează - Reforma și munca

Noțiunea de chemare s-a aflat mereu la baza identității creștine. Pentru primii urmași ai lui Isus, intrarea în comunitatea creștină însemna și împărtășirea unei chemări aflate într-o puternică tensiune cu alte identități. Însă pe măsură ce creștinismul s-a răspândit în regiunea Mediteranei, devenind religia Imperiului roman, tensiunea a început să se stingă.

Citeste mai departe

MUZICA SI EVANGHELIA - Interviu cu Bodo, solist Proconsul

Numele meu este Marin Bogdan Mihai. Prietenii și cei care îmi ascultă muzica îmi spun Bodo. Sunt solist vocal la trupa Proconsul. Până la 39 de ani, nu L-am cunoscut pe Dumnezeu aproape deloc. Acum am 50 de ani și de 11 ani mi-am predat sufletul și viața în mâinile Domnului și lucrurile s-au schimbat total în viața mea. Am fost căsătorit de mai multe ori, dar acum sunt căsătorit cu Loredana Marin, avem doi băieți frumoși. Și îndrăznesc să spun că Dumnezeu poate schimba orice viață când ești sincer cu El.

Citeste mai departe

Evanghelia și munca - Adiel Bunescu

Puțini dintre noi, creștinii, înțelegem modul în care Evanghelia ne transformă întreaga sferă a vieții, și cu atât mai mult activitatea care ne ocupă majoritatea timpului - munca. O prezentare e modului în care Evanghelia transforma modul cum lucrăm și ne comportăm la servici. Acest articol vorbește despre concepția creștină despre lume și viață, harul comun, integritatea și calitatea muncii noastre, în raport cu Evanghelia.

Citeste mai departe

Martor al învierii Domnului - de Delia Remeș, profesor

Șimleul are o atracţie specială pentru cine a trăit în el şi l-a cunoscut.În acest oraş, am văzut şi eu lumina zilei; în acest loc binecuvântat am făcut primii paşi; în aceste locuri au venit anii în care mă luam la întrecere cu vântul, ori îmi împleteam coroniţe de flori, ori îngânam glasul izvoarelor venite din inima pădurii de pe Măgura Șimleului.

Citeste mai departe

Între meseria de polițist și statutul de copil al lui Dumnezeu - de Ștefan Șeuleanu, comisar de poliție

Mă numesc Ștefan Șeuleanu și lucrez ca și comisar de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, la serviciul ordine publică, ofițer specialist Poliția de Proximitate. Prin harul lui Dumnezeu, în anul 2000 împreună cu alți doi frați polițiști creștini, aflând printr-un polițist englez că în Anglia există o asociație a polițiștilor creștini care promovează respectarea principiilor biblice și a legilor statului, am pus bazele Asociației Polițiștilor Creștini din România.

Citeste mai departe

Povestea de succes a unei handbaliste creștine - reportaj

Numele meu este Talida Tolnai. Sunt din Zalău și fac parte dintr-o familie în care mama este ortodoxă, tatăl este reformat, iar cei doi frați ai mei sunt creștini ortodocși.

Am început să fac sport de la vârsta de 14 ani. Fac handbal. Este un sport foarte frumos. Am fost văzută în curtea școlii de către antrenorul meu, care astăzi nu mai e printre noi, căruia i-a plăcut foarte mult energia pe care eu o emanam jucând fotbal cu băieții și m-a întrebat dacă îmi doresc să fac acest sport, handbal. I-am zis că nu vreau, că nu îmi place, dar a venit la părinții mei, m-a cerut de la ei și din momentul în care părinții mei au dat verdictul că pot să merg, am început să practic acest sport. Consider că Dumnezeu știa dinainte toate lucrurile. Consider că era nevoie de mine în această meserie, ca să poată să-și ducă El lucrarea mai departe...

Citeste mai departe

Creștinul în politică - de Valeriu Ghilețchi, parlamentar, Republica Moldova

Cât sunt în lume, sunt Lumina lumii. (Ioan 9:5)

Afară era anul 1989. În fosta URSS, era în plină desfășurare programul de reforme inițiat de Președintele Mihail Gorbaciov numit ”Perestroika”. Într-o dimineață, la întreprinderea ”Electron Service” din orașul Bălți, unde lucram ca inginer, a venit secretarul organizației orășenești a Partidului Comuniștilor cu propunerea că întreprinderea să numească un candidat la funcția de consilier municipal pentru alegerile locale, care urmau să se desfășoare peste câteva luni. Era pentru prima oară când în tot spațiul sovietic se încerca organizarea unor alegeri libere! Pe de-o parte, acest element al programului ”Perestroika” a stârnit mult entuziasm, iar pe de altă parte, impactul nu a fost prea mare, deoarece tot procesul era dirijat de către Partidul Comunist al Uniunii Sovietice...

Citeste mai departe

Credinciosia in afaceri - Principiile lui Dumnezeu in finante - de Ovidiu Blaj (Crown Financial Ministries)

 

Fie că ești angajat sau angajator, schimbările legislative în domeniul afacerilor (și nu numai) îți stânjenesc adeseori buna desfășurare a activității. Abia te-ai obișnuit cu un procent, abia ai reușit să-ți faci calculele cu privire la o taxă, și iată că o nouă lege îți schimbă toate planurile peste noapte.

Cum ar fi să trăiești într-o țară în care să fie dată o lege, cu toate prevederile ei, ținând cont de cele mai mici detalii ale activității noastre în domeniul financiar, și legea respectivă să nu se schimbe nici peste cinci, nici peste zece ani; de fapt, să nu se schimbe niciodată? E imposibil, nu-i așa? De vreme ce condițiile economice sunt în permanentă schimbare, așa ceva este imposibil.

Și totuși… ceea ce la oameni este cu neputință, nu este imposibil pentru Dumnezeu. Da, pentru Dumnezeu a fost cu putință să dea o lege, cu mulți, mulți ani în urmă, și ea să fie valabilă și astăzi, să te poți călăuzi după ea și să trebuiască să o împlinești, dacă dorești să-ți meargă bine, și să cauți din toată inima să nu o calci, ca să nu-ți meargă rău și să nu-L mâhnești pe Legiuitor. Și ce este cel mai fascinant în privința acestei legi este faptul că este actuală și în zilele noastre, așa cum a fost actuală cu mii de ani în urmă, atunci când a fost dată...

Citeste mai departe

  • 1
  • 2

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.