Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

crestinul si profesia 640CREȘTINUL ȘI PROFESIA - Nu trebuie să ajungem la biserică pentru a ne pune în aplicare credința, ci o putem face acolo unde petrecem cel mai mult timp: la servici. În Biblie gasim multe exemple - Iosif, un economist si un manager al vremurilor antice, Moise - lider politic, Pavel - un intelectual, Bețaleel și Oholiab - artiști și ingineri, Daniel - om de stat, etc. În această secțiune, publicăm materiale despre credință și profesie, pentru a vă încuraja să trăiți în integritate și profesionalism în meseria dvs.

Școala, profesia și credința - de Anita Truția, inginer IT

M-am născut în Oradea, am 25 de ani si sunt programatoare. Am studiat la Universitatea Politehnica din Timișoara in cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare.

Alegerea acestei facultăți a fost foarte interesantă, inițial am vrut să mă înscriu la Facultatea de Telecomunicații dar când am predat dosarul, m-am rugat și am cerut să se facă voia lui Dumnezeu si am pus calculatoarele prima optiune pe listă. Spre marea mea surprindere am intrat la buget la Calculatoare.

anita trutia 2Anii de facultate nu au fost ușori, ca fată la o facultate pentru “băieți” întâmpini multe provocări, dar odată cu ele, Dumnezeu îmi oferea suport și îmi dădea putere să înfrunt toate lucrurile și de multe ori la examene, parcă simțeam că cineva îmi dictează, când apărea subiectul în fața mea.

Am experimentat nenumărate minuni la școală, atât financiar, cât și în relația cu părinții. Orice greutate întâmpinam, Dumnezeu era sprijinul meu și ghidul meu în acești ani plini de schimbare. M-am agățat de Dumnezeu mai mult decât înainte, pentru că aveam nevoie de ajutor, nu mă mai descurcam singură cum credeam înainte, ci am recunoscut tot mai mult nevoia lui Dumnezeu în viața mea.

În anul trei de facultate m-am angajat part-time ca să pot să mă întreține în Timișoara. În primul an de lucru, am învățat ce înseamnă să dai tot ce ai mai bun la serviciu pentru slava lui Dumnezeu. Dumnezeu m-a învățat încrederea în El, din toate punctele de vedere. Mă călăuzea pas cu pas în viață și îmi dădea o favoare extraordinară în fața oamenilor.

anita trutia 1După un an plin de prezența lui Dumnezeu până și la locul de muncă, am primit o ofertă de job la o companie mai mare. M-am rugat mult până am hotărât să accept oferta. Știam că sunt în planul lui Dumnezeu, așa că, cu inima plină de întrebări, am pășit pe acest drum necunoscut. Dintr-un cadru care îmi oferea o siguranță și un comfort din punct de vedere spiritual, am intrat într-un cadru vulnerabil, plin de provocări, un loc unde mă simțeam nesigură și de foarte multe ori singură.

Să fii un creștin autentic într-o lume plină de egoism nu este chiar cel mai simplu lucru. Nu știu cum este la locul dvs. De muncă, dar în mediul în care eu lucrez, oamenii sunt extrem de inteligenți și creativi, dar din păcate, la majoritatea, acest lucru vine împachetat cu o doză bună de aroganță și egoism.

anita trutia 5Acum întrebarea e cum ar trebui să ne comportăm ca și creștini în asemenea circumstanțe? Sincer, nu am un răspuns ideal la această întrebare, însă ce am observat și am învățat de-a lungul celor patru ani este că acești oameni plini de sine sunt însetați după dragoste, tânjesc să fie văzuți și apreciați. Majoritatea muncesc să obțină bani și poziție, doar pentru a fi onorați și respectați.

Văzând această foame adâncă după dragoste, am înțeles în inima mea că ceea ce eu ca și fiică de Împărat trebuie să le ofer oamenilor este dragostea necondiționată, respect, onoare și aprecieri, indiferent de relaționarea lor față de mine.

Dumnezeu a dăruit totul fără să ceară ceva în schimb. Și noi suntem chemați să facem acest lucru, nu doar în biserică, ci oriunde ne aflăm.

Îmi place mult să lucrez în domeniul IT, este un job creativ, variat, care necesită să te perfecționezi și să înveți tot timpul lucruri noi. Lucrul care mă impresionează cel mai mult la ceea ce fac sunt clienții exclusivi pentru care lucrez. Este o onoare să contribui la realizarea celor mai scumpe mașini din lume precum Porsche, Bugatti, Aston Martin și multe altele.

anita trutia 4

Dumnezeu m-a plasat într-un cadru unde e mare nevoie de oameni care să-L reprezinte pe Dumnezeu prin tot ceea ce fac în viața de zi cu zi. Prin implicarea lor, prin comportamentul, dragostea și respectul arătat, vor ridica cu siguranță o mie de întrebări în mintea celor din jur, astfel încât des se ivesc oportunități în care eu personal pot să vorbesc oamenilor de Dumnezeu.

Mai mult decât vorbe, ajută să fii un prieten adevărat când nimănui nu-i pasă de cel de lângă el. Dezvoltarea unor relații sănătoase este necesar într-o lume plină de superficialitate. Relațiile noastre trebuie să fie modul în care oamenii să-L observe pe Dumnezeu.

 anita trutia 3

  Aboneaza-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 5.5 - Creștinul și societatea (septembrie-octombrie 2015). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: www.alfaomega.tv/revista

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.