Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

crestinul si relatiile 640Creștinul și relațiile - Dumnezeu a fost primul care a afirmat că „nu e bine ca omul să fie singur”. Am fost creați pentru a fi parte dintr-o comunitate - familia, prieteni și cunoscuți. Comuniunea cu alții e un fenomen complex și aduce momente extraordinare, dar și răni profunde. În această secțiune, abordăm diverse aspecte ale relațiilor inter-umane, soț-soție, părinte-copil, între prieteni sau cunoscuți, încurajându-ne să arătăm practic dragostea față de cei din jur, dragoste primită în comuniunea cu Dumnezeu prin nașterea din nou.

Copiii din părinţi divorţaţi riscă să își piardă credinţa

Numărul americanilor care se îndepărtează de religie este în creștere, iar divorţul ar părea să fie un catalist în această direcţie, conform unui nou studiu.

Centrul de Cercetare al Religiei Publice (PRRI), unul dintre cele mai importante organizaţii de investigare a vieţii religioase din Statele Unite, a realizat un studiu despre „exodul” americanilor care „își părăsesc religia și nu se uită înapoi”.

Studiind forţele care stau la baza nonafiliaţilor religios, grupul cu cea mai rapidă creștere printre denominaţiunile americane, cercetătorii observă că trendul a început în anii 1990, când procentul celor care declarau că nu aparţin niciunei religii era de doar 6%, un procent neschimbat încă de la începutul anilor 1970.

Deja la finalul anilor 1990, 14% dintre americani susţineau că nu aparţin niciunei religii. Iar astăzi, patru din zece tineri (39%) cu vârste între 18-29 de ani nu mai aparţin de nicio religie, de trei ori mai mult ca rata neafiliţilor în rândul persoanelor de peste 65 de ani. Ce s-a schimbat?

Pe lângă observaţiile altor studii, care indică spre o pleiadă de carateristici generaţionale ale tinerilor ce nu favorizează deloc alipirea de vreo instituţie religioasă, studiul PRRI face încă o legătură interesantă, bazată pe faptul că 62% dintre tinerii neafiliaţi își părăsesc religia în care au crescut înainte de a împlini 18 ani și doar 28% o fac între 18 și 19 de ani.

Printre motivele principale identificate în studiu PRRI se numără faptul că nu mai cred în învăţăturile religioase (60%), faptul că familiile în care au crescut nu erau de fapt prea religioase (32%) și faptul că au trecut prin experienţe negative din cauza învăţăturilor religioase în ce privește homosexualitatea (29%). Apoi urmează scandalurile de abuz sexual din biserică (19%), un eveniment traumatic care i-a marcat (18%) și focusarea comunităţii religioase pe probleme politice (16%).

Cercetări anterioare au arătat cum stabilitatea și instabilitatea din sânul familiei poate impacta transmiterea identităţii religioase între generaţii. Confirmând acele studii, PRRI arată că americanii care au fost crescuţi de părinţi divorţaţi vor avea o tendinţă semnificativ mai pronunţată de a renunţa la religie în anii formativi decât cei care au fost crescuţi în familii complete, de 35% faţă de 23%.

Asta este și din cauză că frecvenţa mersului la biserică suferă după divorţ. Chiar și printre americanii care nu și-au abandonat biserica după divorţul părinţilor, rata de participare săptămânală este mai mică decât în cazul celor crescuţi de părinţi căsătoriţi, arată studiul.

Autor: Eliza Vlădescu

Sursă: Semnele timpului

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.