Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

crestinul si relatiile 640Creștinul și relațiile - Dumnezeu a fost primul care a afirmat că „nu e bine ca omul să fie singur”. Am fost creați pentru a fi parte dintr-o comunitate - familia, prieteni și cunoscuți. Comuniunea cu alții e un fenomen complex și aduce momente extraordinare, dar și răni profunde. În această secțiune, abordăm diverse aspecte ale relațiilor inter-umane, soț-soție, părinte-copil, între prieteni sau cunoscuți, încurajându-ne să arătăm practic dragostea față de cei din jur, dragoste primită în comuniunea cu Dumnezeu prin nașterea din nou.

Tiberiu Ciubotari - Ce facem daca dupa casatorie constatam ca nu ne mai potrivim?

„Nu ne mai potrivim” este constatarea unora. Multe cazuri de divort au la baza acest argument – „nu ne mai potrivim”. Desi la inceput relaţia a decurs bine, totul era roz, frumos, stralucitor, acum nu ne mai potrivim. Am descoperit ulterior o astfel de realitate. O zic cu frangere de inima, cu durerea unui om care priveşte o astfel de realitate trista, tragica de-a dreptul. Divorţuri peste divorţuri au la baza acest argument: “noi nu ne mai potrivim”.

Vina principala este mentalitatea gresita cu care intram in relatia de cuplu. Cum paşim in relaţia de cuplu? Ne casatorim sperand sa gasim persoana potrivita sau intru in relatia de cuplu cautand ca eu sa fiu persoana potrivita pentru celalalt? Fiecare om are calitati si defecte, plusuri si minusuri. Il cunosti cat il cunosti, dar te increzi in Dumnezeu cel care il cunoaste deplin, cel caruia te-ai rugat. Eva a venit la Adam si Adam a zis, stai sa vad daca ne potrivim. Nu este asa. Adam se trezeste din somn si exclama: „iata pe aceea care este os din oasele mele, carne din carnea mea”. Dar Adam nu o vazuse pe Eva nicioadata, de unde era asa sigur, iubaret si indragostit deodata? Nu o vazuse, dar Adam il cunostea pe Dumnezeu si Dumnezeu i-a dat un ajutor potrivit, persoana potrivita. M-am rugat Domnului si am incredere ca Dumnezeu m-a pus langa persoana cu care ma potrivesc si apoi eu sa fiu persoana potrivita, nu tot sa-i cer celuilalt sa fie potrivit cu mine si cand nu e potrivit cu mine ma supar si divortam. Stai si te gandesti, reflectezi, si iti zici: daca ma casatoream cu altul, cu alta, dar am gresit, poate nu ne potrivim. Fii tu persoana potrivita in relaţie şi nu uita ca fericirea ta depinde de fericirea celuilalt si atunci ofera binecuvantare, fericire, dragoste, fii bun in relatia cu celalalt si aceasta ti se va intoarce. Cum sa nu te potrivesti cu cel cu care Dumnezeu te-a potrivit? Cum m-a potrivit, ce s-a intamplat? In primul rand te-ai rugat pentru asta şi Dumnezeu e credincios si raspunde rugaciunilor tale, daca ai facut-o cu credinta si pocainta. In al doilea rand la cununie Dumnezeu v-a unit, Dumnezeu v-a legat, v-a potrivit. Si ce a potrivit, legat, Dumnezeu omul sa nu desparta. E o idee care bantuie in mintile noastre, cu potrivitul si nepotrivitul decat, nu stiu, Doamne fereste, o boala sau situatii limita, dar si atunci trebuie sa iubesti. Pentru ca ce-i iubirea? Este un angajament pe o viata intreaga. Este decizia de a merge inainte, neconditionat, cu plusuri si cu minusuri o viata intreaga. De asta ne casatorim. Este decizia zilnica de a-l sluji pe celalalt, de a arata iubire si dragoste. Ce faci atunci cand sunt cazuri grave, cand unul ajunge la pat grav bolnav sau paralizat ani de zile? Ce vei face cu el? Cum te vei duce inainte? Ce vei face din casatoria noastra? Cum, facem doar un schimb de nevoi pentru o vreme, cat ne simţim bine, cat ne place? Asta e casatoria, iubirea? Nu! Dumenezeu vrea acest angajament si la legamant, la cununie, El uneste pentru totdeauna. Traieste in asa fel incat sa fii persoana potrivita.

Mai multe intrebari si raspunsuri similare la: http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/relatii#axzz5M54iacvv 

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.