Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

A venit din Franța pentru a ajuta românii | Povestea Asociației FREE

( 1 - 2 min)

Ea este Laetitia Drăgan. După numele de familie, ai zice că e româncă, însă e de origine din Franța. S-a mutat în România pentru a îi ajuta pe cei neajutorați, trecuți cu privirea, priviți de sus de mulți dintre noi. A început să se implice printre copiii străzii și cei din orfelinate. Apoi a observat că mulți dintre ei erau exploatați sau fuseseră abuzați în trecut. În 2012, de 18 octombrie (Ziua europeană împotriva traficului de persoane) a făcut primele acțiuni de conștientizare a problemei traficului. Așa s-a născut Asociația FREE (Femei Răscumpărate și ELiberatE). În prezent, ea și Asociația FREE (unde este președinte) luptă împotriva traficului de persoane în România și lucrează cu persoanele românce din afara țării. „Nimeni nu e acolo de plăcere. Nu au mâncare pentru copiii lor. Altele au fost vândute. Multe nu s-au identificat niciodată ca victime. Unele nu sunt ajutate de instituții fiindcă nu se încadrează în definițiile lor privitoare la victime”, ne spune Laetitia despre femeile cu care intră în contact. Află mai multe despre ce diferențiază Asociația FREE de altele, povestea din spatele ei, unde activează, ce fac și de ce.

Continuați lectura

Există restaurare după trafic: un caz real, încurajator | Asociația FREE

( 1 - 2 min)

Și-a pierdut părinții în timpul războiului, a rămas fără casă, apoi a fost luată de un grup de traficanți. A reușit să fugă. Ajunsă în altă țară, nimeni nu încerca să o înțeleagă din pricina comportamentul agresiv pe care îl avea. A fost dată afară din adăpost, dar avea nevoie de acceptare și de ajutor. Manifesta simptome specifice stresului posttraumatic. Laetitia a văzut-o și s-a hotărât să o ajute. A început prin a învăța limba fetei respective. Urmărește videoclipul până la final pentru a afla toată povestea. Cazul i-a dat Laetitiei speranța că există restaurare după trafic, însă necesită răbdare.

Continuați lectura

Prostituția în timpul pandemiei | Asociația FREE

( 1 - 2 min)

Laetitia Drăgan ne relatează impactul pandemiei asupra traficului: multe dintre fetele implicate nu au avut ce să mănânce, au fost lăsate pe străzi fără bani, a crescut numărul de cazuri de exploatare a copiilor, consumul de materiale pornografice online a cunoscut, de asemenea, o creștere uriașă. De asemenea, aflăm ce trebuie să se întâmple în viața fetelor pentru a ieși din cercul vicios în care sunt prinse.

Continuați lectura

Comerț cu suflete: fața ascunsă a prostituției - Interviu cu Cristina Buliga

( 3 - 6 min)

„Am cunoscut o fată. S-a născut într-un bordel. Până la 20 de ani, părinții au ținut-o închisă. Mama ei era prostituată, iar tatăl, traficant. A intrat în prostituție de la 3-4 ani. Nu știa să facă nimic altceva. Nu mersese la școală nici măcar o zi. La 20 de ani, când a ieșit pentru prima dată din casă, a mers într-un parc. Nu știa să se comporte, se uita peste tot ca un copil.”

crestinul si societatea, femei, sclavia moderna, dimensiunea sociala, prostitutie, exploatare

Continuați lectura

Câteva cuvinte despre orfanii României | Teofil Stanciu

( 3 - 6 min)

În discursul demagogic, problemele familiei și ale copiilor sunt mereu transformate în arme. Și fiecare tabără își fabrică – în funcție de propria pricepere și creativitate – și folosește aceste arme nu neapărat în mod etic. Există însă și oameni, organizații, instituții care, fără să beneficieze neapărat de foarte multă mediatizare și notorietate, se înhamă la diverse proiecte menite să-i ajute pe cei mai năpăstuiți.

Continuați lectura

O inimă pentru Dumnezeu și o mână întinsă pentru oameni - Interviu cu Augustin Decean

( 3 - 6 min)

Sunt parte din Biserica Casa Tâmplarului din Ocna Mureș și mă ocup de lucrarea cu oameni săraci de aproape 20 de ani. Lucrarea socială are o importanță deosebită în biserica noastră și un procent din colectă și zeciuieli vine la aceste proiecte. Avem un motto de la începutul lucrării: „O inimă pentru Dumnezeu și o mână întinsă pentru oameni”. Poți să ajuți oamenii, dar fără să-L implice asta pe Dumnezeu. Dar când o faci din partea lui Dumnezeu, va aduce bucurie, pace și împlinirea scopului: să-i ajuți pe oameni, să-i ridici.  

crestinul si societatea, ajutorare, schimbare, dimensiunea sociala

Continuați lectura

Schimbare socială și spirituală - Lee Saville

( 3 - 6 min)

Am devenit credincios în 1994. În anul 1995 Domnul a început să-mi vorbească despre săraci, mai specific despre copiii străzii. Eram un avocat specializat în dreptul comercial, asociatul comanditat al unei firme de avocatură de renume din nordul Angliei. Nu aveam niciun contact cu săracii.

slujire, crestinul si societatea, asistent social, saracie, schimbare

Continuați lectura

AFACERILE ȘI SLUJIREA SOCIETĂȚII - Interviu cu Wouter Droppers

( 4 - 7 min)

Interviu cu Wouter Droppers, președintele Europartners, o inițiativă a oamenilor de afaceri creștini europeni care doresc să răspândească Evanghelia și să binecuvânteze societatea. Material realizat în mai 2019, în cadrul conferinței Business as Mission din București.

slujire, societate, crestinul si societatea, biserica si societatea, afaceri

Continuați lectura

George Müller (1805-1898): Cel ce a scăpat mii de victime de străzile periculoase

( 6 - 12 min)

Copiii străzii nu sunt o noutate, ei au existat dintotdeauna. Societatea de azi încearcă să îi ajute. Însă, acum 200 de ani, în Anglia, ei erau tratați precum paria societății. Fără rude sau părinți care să le poarte de grijă, orfanii erau nevoiți să trăiască din cerșit sau furat. Nu aveau la cine să apeleze.

crestinul si societatea, orfani, saracie, Crestinul si Biserica, George Müller

Continuați lectura

Valori creștine în societate - Editorial de Sorin Pețan

( 3 - 5 min)

Voi sunteţi sarea pământului. Dar dacă sarea își pierde gustul, prin ce își va căpăta iar puterea de a săra? Atunci nu mai e bună la nimic, decât să fie lepădată afară și călcată în picioare de oameni. Voi sunteţi lumina lumii. O cetate așezată pe munte nu poate rămâne ascunsă.

biserica, crestinul si societatea, valori crestine

Continuați lectura

De ce ne plac bârfele?

( 3 - 6 min)

Bârfa, chiar dacă pare inofensivă, este o mare problemă printre creștini. Ne simțim atât de bine când răspândim informații defăimătoare despre ceilalți și ne este atât de ușor să facem acest lucru. Dar de ce? De ce acest impuls ne vine atât de natural și de ușor? Cum putem lupta împotriva vorbirii de rău?

Continuați lectura

Realitati si perspective 11 - Traficul de persoane - sclavia moderna

( 1 min)

Sambata, 04 iunie 2016, de la ora 21, am avut emisiunea „Realitati si perspective” pe canalul Alfa Omega TV cu tema: „Traficul de persoane - sclavia moderna”.Invitati: Ioana Sandescu si Stefan Coman, din partea Asociatiei eLiberare. Am discutat despre statistici, despre formele pe care le imbraca traficul de persoane, despre cum putem identifica o victima a traficului uman, sau un traficant, si despre modul in care putem fi parte, ca si crestini, la un raspuns la aceasta problema care afecteaza tara noastra.

copii, eliberare, femei, trafic uman , slavie

Continuați lectura

RSP - Lobby si aspecte ce tin de legislatia legata de adoptie si orfani

( 1 min)

#RealitatiSiPerspective #RSP - Lobby si aspecte ce tin de legislatia legata de adoptie si orfani. Contributie din partea deputatului Florica Chereches, comentarii de Alexandru Ilie, Alianta Romania fara orfani. Extras din emisiunea Realitati si perspective 6 - Romania fara orfani, difuzata pe 30 aprilie 2016 pe canalul Alfa Omega TV. Impreuna cu invitatul nostru Alexandru Ilie, director executiv la Alianta Romania fara Orfani, am vorbit despre copiii abandonati din Romania din perspectiva spirituala, sociala, umanitara si legislativa. Dorim ca aceasta emisiune sa fie o provocare pentru Biserica Domnului din Romania, cat si una din cheile binecuvantarii tarii noastre.

Continuați lectura

RSP - ARFO - Ce este Alianta Romania fara orfani - Adrian Stanciu, Alexandru Ilie

( 1 min)

#RealitatiSiPerspective #RSP - ARFO - Ce este Alianta Romania fara orfani - Adrian Stanciu, Alexandru Ilie. Extras din emisiunea Realitati si perspective 6 - Romania fara orfani, difuzata pe 30 aprilie 2016 pe canalul Alfa Omega TV. Impreuna cu invitatul nostru Alexandru Ilie, director executiv la Alianta Romania fara Orfani, am vorbit despre copiii abandonati din Romania din perspectiva spirituala, sociala, umanitara si legislativa. Dorim ca aceasta emisiune sa fie o provocare pentru Biserica Domnului din Romania, cat si una din cheile binecuvantarii tarii noastre.

Continuați lectura

RSP - Statistici despre orfani si adoptia in Romania - Liviu Mihaileanu, Alexandru Ilie

( 1 min)

#RealitatiSiPerspective #RSP - Statistici despre orfani si adoptia in Romania - Liviu Mihaileanu, Alexandru Ilie. Extras din emisiunea Realitati si perspective 6 - Romania fara orfani, difuzata pe 30 aprilie 2016 pe canalul Alfa Omega TV. Impreuna cu invitatul nostru Alexandru Ilie, director executiv la Alianta Romania fara Orfani, am vorbit despre copiii abandonati din Romania din perspectiva spirituala, sociala, umanitara si legislativa. Dorim ca aceasta emisiune sa fie o provocare pentru Biserica Domnului din Romania, cat si una din cheile binecuvantarii tarii noastre.

Continuați lectura

  • 1
  • 2
sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912