Ea este Laetitia Drăgan. După numele de familie, ai zice că e româncă, însă e de origine din Franța. S-a mutat în România pentru a îi ajuta pe cei neajutorați, trecuți cu privirea, priviți de sus de mulți dintre noi. A început să se implice printre copiii străzii și cei din orfelinate. Apoi a observat că mulți dintre ei erau exploatați sau fuseseră abuzați în trecut. În 2012, de 18 octombrie (Ziua europeană împotriva traficului de persoane) a făcut primele acțiuni de conștientizare a problemei traficului. Așa s-a născut Asociația FREE (Femei Răscumpărate și ELiberatE). În prezent, ea și Asociația FREE (unde este președinte) luptă împotriva traficului de persoane în România și lucrează cu persoanele românce din afara țării. „Nimeni nu e acolo de plăcere. Nu au mâncare pentru copiii lor. Altele au fost vândute. Multe nu s-au identificat niciodată ca victime. Unele nu sunt ajutate de instituții fiindcă nu se încadrează în definițiile lor privitoare la victime”, ne spune Laetitia despre femeile cu care intră în contact. Află mai multe despre ce diferențiază Asociația FREE de altele, povestea din spatele ei, unde activează, ce fac și de ce.
Și-a pierdut părinții în timpul războiului, a rămas fără casă, apoi a fost luată de un grup de traficanți. A reușit să fugă. Ajunsă în altă țară, nimeni nu încerca să o înțeleagă din pricina comportamentul agresiv pe care îl avea. A fost dată afară din adăpost, dar avea nevoie de acceptare și de ajutor. Manifesta simptome specifice stresului posttraumatic. Laetitia a văzut-o și s-a hotărât să o ajute. A început prin a învăța limba fetei respective. Urmărește videoclipul până la final pentru a afla toată povestea. Cazul i-a dat Laetitiei speranța că există restaurare după trafic, însă necesită răbdare.
Laetitia Drăgan ne relatează impactul pandemiei asupra traficului: multe dintre fetele implicate nu au avut ce să mănânce, au fost lăsate pe străzi fără bani, a crescut numărul de cazuri de exploatare a copiilor, consumul de materiale pornografice online a cunoscut, de asemenea, o creștere uriașă. De asemenea, aflăm ce trebuie să se întâmple în viața fetelor pentru a ieși din cercul vicios în care sunt prinse.
„Am cunoscut o fată. S-a născut într-un bordel. Până la 20 de ani, părinții au ținut-o închisă. Mama ei era prostituată, iar tatăl, traficant. A intrat în prostituție de la 3-4 ani. Nu știa să facă nimic altceva. Nu mersese la școală nici măcar o zi. La 20 de ani, când a ieșit pentru prima dată din casă, a mers într-un parc. Nu știa să se comporte, se uita peste tot ca un copil.”
crestinul si societatea, femei, sclavia moderna, dimensiunea sociala, prostitutie, exploatare
În discursul demagogic, problemele familiei și ale copiilor sunt mereu transformate în arme. Și fiecare tabără își fabrică – în funcție de propria pricepere și creativitate – și folosește aceste arme nu neapărat în mod etic. Există însă și oameni, organizații, instituții care, fără să beneficieze neapărat de foarte multă mediatizare și notorietate, se înhamă la diverse proiecte menite să-i ajute pe cei mai năpăstuiți.
Unde ne mai poți vedea:
Sunt parte din Biserica Casa Tâmplarului din Ocna Mureș și mă ocup de lucrarea cu oameni săraci de aproape 20 de ani. Lucrarea socială are o importanță deosebită în biserica noastră și un procent din colectă și zeciuieli vine la aceste proiecte. Avem un motto de la începutul lucrării: „O inimă pentru Dumnezeu și o mână întinsă pentru oameni”. Poți să ajuți oamenii, dar fără să-L implice asta pe Dumnezeu. Dar când o faci din partea lui Dumnezeu, va aduce bucurie, pace și împlinirea scopului: să-i ajuți pe oameni, să-i ridici.
crestinul si societatea, ajutorare, schimbare, dimensiunea sociala
Am devenit credincios în 1994. În anul 1995 Domnul a început să-mi vorbească despre săraci, mai specific despre copiii străzii. Eram un avocat specializat în dreptul comercial, asociatul comanditat al unei firme de avocatură de renume din nordul Angliei. Nu aveam niciun contact cu săracii.
slujire, crestinul si societatea, asistent social, saracie, schimbare
Interviu cu Wouter Droppers, președintele Europartners, o inițiativă a oamenilor de afaceri creștini europeni care doresc să răspândească Evanghelia și să binecuvânteze societatea. Material realizat în mai 2019, în cadrul conferinței Business as Mission din București.
slujire, societate, crestinul si societatea, biserica si societatea, afaceri
Copiii străzii nu sunt o noutate, ei au existat dintotdeauna. Societatea de azi încearcă să îi ajute. Însă, acum 200 de ani, în Anglia, ei erau tratați precum paria societății. Fără rude sau părinți care să le poarte de grijă, orfanii erau nevoiți să trăiască din cerșit sau furat. Nu aveau la cine să apeleze.
crestinul si societatea, orfani, saracie, Crestinul si Biserica, George Müller
Îndemnul de a căuta binele comun, transmis de un părinte al bisericii primare, ne reamintește rolul pe care noi, creștinii, îl avem azi într-o Europă tulburată de reînvierea naționalismului, a populismului și a xenofobiei.
Voi sunteţi sarea pământului. Dar dacă sarea își pierde gustul, prin ce își va căpăta iar puterea de a săra? Atunci nu mai e bună la nimic, decât să fie lepădată afară și călcată în picioare de oameni. Voi sunteţi lumina lumii. O cetate așezată pe munte nu poate rămâne ascunsă.
Cea mai dificilă întrebare poate fi una adesată de un copil... „De ce sunt diferit?”
copii, nevoi speciale, dizabilități, A. A. Milne, Winnie, diferit
Ghita Pasca vorbeste despre lucrarea cu batranii pe care o face in comuna Ceica. De asemenea, Ghita marturiseste despre modul in care Dumnezeu i-a binecuvantat intreaga familie si le-a purtat de grija de-a lungul timpului.
Americanii sărbătoresc pe 15 ianuarie ziua de naștere a lui Martin Luther King Jr, pastorul baptist nord-american, activistul politic care a organizat şi condus marşuri în favoarea dreptului la vot, pentru desegregare rasială şi alte drepturi civice elementare pentru cetăţenii de culoare nord-americani.
Bârfa, chiar dacă pare inofensivă, este o mare problemă printre creștini. Ne simțim atât de bine când răspândim informații defăimătoare despre ceilalți și ne este atât de ușor să facem acest lucru. Dar de ce? De ce acest impuls ne vine atât de natural și de ușor? Cum putem lupta împotriva vorbirii de rău?
Despre acest subiect vorbeste Mihai Dumitrascu din Galati.
Raspunde pastorul Bisericii Aletheia din Timisoara Lucian Chis si pastorul Mihai Dumitrascu din Galati.
Raspunde pastorul Mihai Dumitrascu din Galati.
Raspunde pastorul Mihai Dumitrascu din Galati.
Ne afecteaza pe noi sau pe cei din jurul nostru lipsa de integritate? Daca da, in ce mod? Raspunde pastorul Bisericii Aletheia din Timisoara Lucian Chis si pastorul Mihai Dumitrascu din Galati.
Mita este, din pacate, o practica foarte comuna in tara noastra. Ce spune, insa, Biblia despre acest lucru? Raspunde pastorul Bisericii Aletheia din Timisoara, Lucian Chis.
Raspunde pastorul Bisericii Aletheia din Timisoara, Lucian Chis.
Sambata, 04 iunie 2016, de la ora 21, am avut emisiunea „Realitati si perspective” pe canalul Alfa Omega TV cu tema: „Traficul de persoane - sclavia moderna”.Invitati: Ioana Sandescu si Stefan Coman, din partea Asociatiei eLiberare. Am discutat despre statistici, despre formele pe care le imbraca traficul de persoane, despre cum putem identifica o victima a traficului uman, sau un traficant, si despre modul in care putem fi parte, ca si crestini, la un raspuns la aceasta problema care afecteaza tara noastra.
copii, eliberare, femei, trafic uman , slavie
#RealitatiSiPerspective #RSP - Lobby si aspecte ce tin de legislatia legata de adoptie si orfani. Contributie din partea deputatului Florica Chereches, comentarii de Alexandru Ilie, Alianta Romania fara orfani. Extras din emisiunea Realitati si perspective 6 - Romania fara orfani, difuzata pe 30 aprilie 2016 pe canalul Alfa Omega TV. Impreuna cu invitatul nostru Alexandru Ilie, director executiv la Alianta Romania fara Orfani, am vorbit despre copiii abandonati din Romania din perspectiva spirituala, sociala, umanitara si legislativa. Dorim ca aceasta emisiune sa fie o provocare pentru Biserica Domnului din Romania, cat si una din cheile binecuvantarii tarii noastre.
#RealitatiSiPerspective #RSP - ARFO - Ce este Alianta Romania fara orfani - Adrian Stanciu, Alexandru Ilie. Extras din emisiunea Realitati si perspective 6 - Romania fara orfani, difuzata pe 30 aprilie 2016 pe canalul Alfa Omega TV. Impreuna cu invitatul nostru Alexandru Ilie, director executiv la Alianta Romania fara Orfani, am vorbit despre copiii abandonati din Romania din perspectiva spirituala, sociala, umanitara si legislativa. Dorim ca aceasta emisiune sa fie o provocare pentru Biserica Domnului din Romania, cat si una din cheile binecuvantarii tarii noastre.
#RealitatiSiPerspective #RSP - Statistici despre orfani si adoptia in Romania - Liviu Mihaileanu, Alexandru Ilie. Extras din emisiunea Realitati si perspective 6 - Romania fara orfani, difuzata pe 30 aprilie 2016 pe canalul Alfa Omega TV. Impreuna cu invitatul nostru Alexandru Ilie, director executiv la Alianta Romania fara Orfani, am vorbit despre copiii abandonati din Romania din perspectiva spirituala, sociala, umanitara si legislativa. Dorim ca aceasta emisiune sa fie o provocare pentru Biserica Domnului din Romania, cat si una din cheile binecuvantarii tarii noastre.