Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Alegeri pentru țară, dar și un moment de decizie pentru fiecare | Tudor Pețan

( 3 - 6 min)

Încă de la înființare, lucrarea Alfa Omega și-a propus să promoveze valori creștine prin media, nu să facă promovare de doctrine, liste, ideologii, chiar venite din diferite zone confesionale creștine. Tensiunea permanentă ca lucrare de media creștină, cu deschidere interconfesională, între a fi o platformă pentru expresii diferite și între a fi o voce clară, asumată de noi, a existat întotdeauna, cu acutizări în momente de confruntare ideologică sau civică cum ar fi: campaniile electorale, referendumul pentru familie, modificări legislative în sistemul educațional, discuții privind mutarea ambasadei la Ierusalim, momentul Bodnariu, reducerea libertăților religioase și altele.

crestinul si societatea, alegeri, parlament, romania, Crestinul si Statul

Continuați lectura

Apostolii reconcilierii - Valorile creștine și părinții Uniunii Europene

( 10 - 20 min)

N.red. AOTV: Vă prezentăm povestea prea puțin cunoscută din spatele nașterii Uniunii Europene și a modului în care valorile creștine au influențat puternic părinții fondatori ai Europei pentru a merge pe un drum de reconciliere, iertare, acceptare și unitate, după un război distrugător încheiat cu înfrângerea nazismului, distrugerea unei mari părți a Europei, zeci de milioane de morți, sărăcie, tensiuni sociale extreme și ridicarea comunismului în Est.

Continuați lectura

Biserica și statul - editorial

( 3 - 5 min)

Noul Testament fiind scris când creștinismul era la începuturi, nu avem indicații biblice clare pentru unele situații în care s-a găsit Biserica în timp. În istorie, Biserica a fost „la putere”, beneficiind de privilegii și de sabia statului pentru a stârpi ereziile. Ea a fost și „în opoziție”, persecutată de autorități. Mai nou, Biserica se poate găsi și într-un stat laic, secularizat, unde creștinismul e doar o opțiune personală de pe „piața de religii”.

Continuați lectura

Revoluția adevărului

( 3 - 5 min)

În ultimele 6 săptămâni ale anului 1989, Revoluția de catifea, care a avut loc în țara ce se numea pe atunci Cehoslovacia, a văzut tranziția nonviolentă de putere de la conducerea de către un singur partid la o republică parlamentară democrată.

Continuați lectura

Și tu ești patriot doar de 1 Decembrie?

( 4 - 8 min)

Ziua de 1 Decembrie este Ziua Naţională a României şi are o însemnătate specială pentru majoritatea românilor. Cu atât mai importantă este sărbătoarea din acest an, deoarece se împlinesc 100 de ani de la desăvârșirea statului național român.

Continuați lectura

Adina Portaru - Conform Conventiei de la Istanbul, genul si sexul sunt doua concepte diferite

( 1 min)

Adina Portaru este avocat si membru al organizatiei ADF Interanational - organizatie care militeaza pentru drepturile oamenlior de a-si trai si de a-si manifesta liber credinta religioasa. Ea a fost invitata in emisiunea Realitati si Perspective sa vorbeasca despre drepturile parentale si autoritatea statului in domeniul educatiei.

Continuați lectura

Încercarea de reînviere a comunismului - de Iosif Țon

( 5 - 9 min)

Nouă nu ne vine să credem! În ruptul capului nu ne vine să credem! După cei şaptezeci de ani de comunism în Uniunea Sovietică şi după patruzeci de ani de comunism în Europa de Răsărit, mai vrea cineva să repete tragedia? Da, da, da!   În Europa de Apus şi în Statele Unite ale Americii se lucrează intens şi cu mare zel şi entuziasm la realizarea visului lui Karl Marx de a crea societatea comunistă!

iosif ton, familie, comunism, coalitia pentru familie, karl marx

Continuați lectura

Valorile creștine și Uniunea Europeană

( 4 - 7 min)

Proiectul înființării Uniunii Europene a luat naștere după al Doilea Război Mondial. Europa se confruntase cu numeroase războaie. Au fost șase țări, Belgia, Olanda, Luxemburg, Germania, Franța și Italia, care au hotărât să adune laolaltă, sub o autoritate supranațională, toate materialele brute pentru industria războiului, precum cărbunele și oțelul. Acest lucru e cât se poate de unic, dat fiind faptul că Franța și Germania fuseseră de multe ori inamici de război. De ce erau dornice să colaboreze aceste țări?

Europa, Uniunea Europeana, politica, societate, crestinul si societatea, biserica si societatea, leo van doesburg, ecpm, stat

Continuați lectura

Corupția și plata taxelor - Cristian Șoimaru, pastor

( 2 - 4 min)

În cartea Proverbe se vorbește foarte mult despre faptul că Dumnezeu urăște măsura falsă, o „greutate strâmbă”, că Dumnezeu e împotriva celui mândru, a celui arogant, a celui corupt. Se vorbește de faptul că nedreptatea și corupția (e același cuvânt) blesteamă o țară. Dumnezeu de fapt iubește dreptatea, este un judecător care nu privește la fața omului, ci la adevăr.

crestinul si societatea, coruptie, bani, finante, taxe, impozite, stat

Continuați lectura

Biserica și politica - Alegeri parlamentare, 11 decembrie 2016

( 6 - 12 min)

Pe 11 decembrie avem alegeri parlamentare, și abia suportăm campania electorală aferentă: talk-show-uri lungi, scandaluri și promisiuni deșarte. Și apare și o polarizare a societății, o divizare între noi și “ceilalți”, cu variații – băsiști, useliști, ‘hipsteri’ anti-sistem, liberali, socialiști, verzi, conservatori sau progresiști, corupți sau susținători necondiționați ai DNA. Sau non-implicați, scârbiți de mizeria politică și de corupția din sistem. Ce e de făcut?

politica, alegeri, parlament, deputati, senatori

Continuați lectura

#RSP - Despre valori crestine in politica UE - European Christian Political Movement (ECPM)

( 1 min)

#RSP - Despre valori crestine in politica UE - European Christian Political Movement (ECPM). Invitat: Leo van Doesburg, director Afaceri Europene la European Christian Political Movement (ECPM). Material extras din emisiunea Realitati si perspective 9 - Valori crestine in politica europeana - difuzat sambata, 21 mai 2016 pe Alfa Omega TV.

Continuați lectura

#RSP - definitia Parlamentului si Consiliului Europei; Familii de partide politice

( 1 min)

#RSP - UE - definitia Parlamentului si Consiliului Europei; Familii de partide politice; Crestini in politica sau partide politice crestine? Invitat: Leo van Doesburg, director Afaceri Europene (ECPM). Material extras din emisiunea Realitati si perspective 9 - Valori crestine in politica europeana - difuzat sambata, 21 mai 2016 pe Alfa Omega TV.

Continuați lectura

  • 1
  • 2
sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912