Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

crestinul si statul 640Creștinul și Statul - În contextul taxelor impuse de imperiul roman, Isus spunea să dăm Cezarului ce e al Cezarului. Azi, multe acțiuni ale statului ni se par nedrepte - nepăsare, corupție, impozite, legi ce contravin valorilor noastre. Cum ne raportăm corect la stat, ca creștini? Această secțiune abordează probleme delicate contemporane - administrarea finanțelor, mita și corupția, creștinul și politica, problema emigrației, relațiile inter-etnice, raportarea la istorie/trecut.

Familia și ideologia marxistă - Interviu cu prof.dr. Iosif Țon

Azi trăim o epocă similară cu cea dinainte de 1989. Ne reîntâlnim cu marxismul care ne-a nenorocit 40 de ani. Nu credeam că marxismul va reînvia și că va trebui să vorbim din nou românilor despre el. Aduceți-vă aminte ce ne-a adus marxismul!

Lenin aștepta ca, după ce comuniștii vor birui în Rusia, țările din Apus vor urma și ele. Spre suprinderea lor, nimeni nu a îmbrățișat marxismul în Europa. Întemeietorul partidului comunist italian, Antonio Gramsci, s-a dus la Moscova în 1921 ca să înțeleagă ce să facă pentru ca marxismul să triumfe și în Europa Apuseană. După un an și ceva, a revenit în Italia și a pasat unui grup de marxiști de la Frankfurt noua idee că aici nu se începe cu revoluția violentă, ci trebuie demolată mentalitatea care se opune revoluției marxiste.

antonio gramsci pci

Ei au pus la punct un plan ca să distrugă mentalitatea europeană, creștină. Pentru a pregăti revoluția marxistă, trebuia întâi distrusă ideologia creștină. Propaganda marxistă propulsată de grupul de la Frankfurt a dat rezultate vizibile. Un rezultat este expresia „corectitudine politică”.  De exemplu, un profesor care nu se ține de definiția științifică materialistă a lumii nu mai e „politically correct” și nu mai primește fonduri și beneficii.

Grupul de la Frankfurt s-a refugiat în SUA pentru o vreme, stând în New York la Columbia University, dar în 1946 s-au reîntors la Frankfurt și au continuat. În America, ei au semănat ideile lor, iar rezultatul e că acum, în SUA, universitățile sunt pline de profesori marxiști. Iar consecința este că la ultimele alegeri primare din America, rivalul lui Hillary Clinton a fost un socialist (Bernie Sanders, contracandidat la nominalizarea Partidului Democrat pentru alegerile prezidențiale, n.red), care s-a declarat deschis socialist și nimeni nu a sărit în sus. Dimpotrivă, tineretul a alergat să-l susțină. În America, dintr-o dată, creștinii evanghelici (marea majoritate), s-au simțit asaltați. Când a venit Trump cu promisiunea că va reda creștinilor libertățile, creștinii s-au coalizat lângă el. Se știe că 70% dintre evanghelici au votat cu Trump, ceea ce a dus la victoria lui în alegeri.

Marxiștii au pornit în Europa mai masiv după Război. Țelul principal a fost distrugerea creștinismului. Pentru acest lucru, trebuia distrusă familia prin convingerea lumii că familia e o închisoare pentru femei. Simone de Beauvoir, celebra feministă din Franța, spunea: „Familia e o închisoare și femeia trebuie să se elibereze din închisoare”. Apoi tinerii trebuie îndoctrinați că sunt liberi să facă ce vor, fără limite. Toate aceste lucruri au început să fie mai vizibile în Uniunea Europeană.

UE a fost creată de câțiva oameni foarte religioși, inclusiv Robert Schuman, prim-ministru al Franței. Întemeietorii Europei au stabilit de la început că religia e absolut liberă în UE și că te poți atinge de orice, dar de religie nu. Acesta e un principiu pe care trebuie să îl înțelegem. Polonezii, atunci când au intrat în Uniunea Europeană și au văzut acolo propaganda împotriva creștinismului, și-au spus că dacă se luptă cu marxiștii doar pe principii de drept european, vor pierde, deoarece drepturile omului sunt sacrosante. Și atunci au hotărât să facă din această problemă una a religiei. Au avut înțelepciunea să Îl declare pe Isus Hristos rege al Poloniei (19 noiembrie 2016, într-o ceremonie simbolică în Cracovia în care au participat președintele Poloniei și parlamentari polonezi ai partidului PiS – Lege și Justiție, n.red.). Care era mesajul? „În Polonia să nu veniți cu idei marxiste și cu așa-zisele drepturi ale omului ale LGBTQ! Primează religia și regalitatea Domnului Isus asupra noastră. Nu vă atingeți de noi, pentru că acestea sunt probleme ale religiei noastre”. Același lucru l-au făcut și ungurii. Când faci din această problemă una a religiei, ceilalți nu te mai pot ataca.

iosif ton rsp

Dintr-o dată, în România apare o coaliție a tuturor religiilor creștine, care adună 3 milioane de semnături pentru a se scrie în Constituție că familia e formată de un bărbat și o femeie. În Matei 19, Domnul Isus spune „De la început, Domnul a făcut bărbat și femeie și i-a unit, iar ceea ce a unit Dumnezeu, omul să nu despartă”. Când scriem în Constituție că familia e uniunea între un bărbat și o femeie, noi scriem acolo cuvintele lui Isus Hristos. Domnul Isus devine regele României, simbolic desigur, la polonezi e declarat rege în Parlament. Dar, de fapt, facem același lucru: spunem Europei de Apus că ne-am săturat de marxism, că nu vrem să fim manipulați și că dorim să scriem în Constituție cuvintele Domnului Isus. Cu orice legi și drepturi ați veni, noi declarăm că problema aceasta e o problemă de religie. Și subiectul e închis. În acest fel ne apărăm.

De 10 ani aud prorocii care spun că din România va începe o trezire care va impacta și Europa de Apus, atât de înghețată față de religie. Am fost sceptic inițial. Românii nu au niciun mecanism prin care să spună ceva Europei, și orice am spune, nu ne ascultă. Dar dintr-o dată, avem un mecanism. Putem spune Europei că nu îi ascultăm pe ei să ne pervertească familia și copiii, ci punem în Constituție cuvintele lui Isus și spunem că problema aceasta a familiei e o problemă a religiei creștine din România.

Toți cei care sunt la originea ingineriei sociale marxiste tremură deoarece, pe lângă Ungaria și Polonia, apare și România, și împreună spunem Europei de Apus că au avut destul de suferit în întunericul marxist numit de voi iluminism. E o construcție diabolică și nu mai dorim să intrăm în jugul acesta. Ca să ne apărăm familia și religia noastră creștină, trebuie să scriem în Constituție că familia e alcătuită pe baza lui Dumnezeu, formată dintr-un bărbat și o femeie. Familia e o problemă a religiei noastre creștine. Facem din ea o problemă de religie tocmai ca să nu se vină cu alte legi și reguli. Câtă vreme e o problemă de religie, nu te poate ataca nimeni în Europa. Ieșiți la vot și votați DA la referendumul pentru familie. În acest fel, ne apărăm de o nouă revoluție marxistă.

Nu limităm drepturile omului sau dreptul la liberă exprimare prin modificarea Constituției. Noi iubim pe toți oamenii, inclusiv pe homosexuali și le respectăm dreptul de a face ce vor în dormitorul lor. Ce nu vrem este ca ei să facă o familie, ca mai apoi aceasta să primească dreptul de a adopta copii. Noi nu le negăm niciun drept, dar nu le dăm drepturi mai multe decât ar trebui să aibă. Îi respectăm așa cum sunt, dar nu le dăm drepturi. Ei vor vrea mai apoi ca toată societatea să își aleagă sexul, inclusiv copiii.

Și alte demersuri legislative, cum ar fi avorturile sau căsătoriile între sexe, se leagă atâta vreme cât noi ținem la religia noastră creștină, cât timp facem din acestea un element de religie. Avortul e uciderea unui prunc în pântece și încălcarea poruncii de a nu ucide. În momentul în care noi, ca români, avem demnitate creștină, atunci putem face corp comun spunând că avem niște valori pe care Dumnezeu ni le-a dat și vrem să le păstrăm, indiferent ce ar zice Consiliul sau Parlamentul Europei, unde se fac legile pe care vor să ni le impună. Nu avem cum ne apăra decât în acest fel. Nu putem accepta acele legi pentru că încalcă dreptul nostru la religie.

Citește Predica de pe Munte (Evanghelia după Matei cap. 5-7). Cum ar fi dacă această predică, considerată Constituția Împărăției lui Dumnezeu, ar deveni Constituția mea personală și a familiei mele, și apoi ca țară am trăi după Predica de pe Munte? N-ar mai fi corupție, hoție sau huliganism... Să ne întoarcem la Isus Hristos, regele României. Și dacă trăim după învățăturile Lui, vom fi alți oameni și o altă societate. Citiți cartea mea, O țară ideală, acolo descriu cum ar fi schimbate toate sectoarele societății românești dacă am trăi după învățăturile lui Isus.

Sunt credincioși care vor doar să se roage, fără a ieși în spațiul public pentru a-și spune părerea în probleme de interes național. În 1974, am scris o cărticică numită Manifestul creștin, în care explicam falimentul marxismului de a produce omul nou și cum numai Domnul Isus poate schimba natura omului. Am avut tupeul să duc un exemplar la biroul lui Ceaușescu pentru fostul președinte. Răspunsul a fost 7 polițiști la casa noastră din Ploiești la 6 dimineața, percheziție și arest la domiciliu și 6 luni de anchetă penală pentru că puneam în primejdie securitatea statului.

Dar Dumnezeu a lucrat în așa fel încât au renunțat la proces și mi-au dat drumul. M-am dus la Cluj, unde m-am întâlnit în Piața Păcii cu un dentist. Când m-a văzut, din cauză că auzise la Europa Liberă prin câte am trecut, m-a întrebat despre ce anume am scris. I-am spus. M-a întrebat: „Vezi tu toată lumea asta din piață? Toți ar fi de acord cu tine. Dar nu se bagă, tu de ce te bagi? Nu poți să stai în pătrățica ta și să-ți vezi de viață?”

E ceva tipic românesc - de ce să mă implic eu? Dacă sunt român și dacă iubesc adevărul lui Dumnezeu indiferent de cei alții îmi fac, eu îmi ridic capul și vorbesc. Și mă tem că și acum la referendum ne vor spune: „stai în pătrățica ta și vezi-ți de ale tale”. Dar nu vedem la ce se expune țara noastră.  Și e mare lucru e să te ridici în picioare, să mergi și să te implici!

Mai e o obiecție la care aș vrea să răspund. Unii se întreabă de ce să ne impună statul ce fel de familie să avem. Dragii mei, nu statul ne impune, ci ar vrea mai degrabă să ne ia tot ce e creștinesc. Noi trebuie să ne apărăm drepturile noastre de creștini și să ne afirmăm credința noastră în spațiul public. Dumnezeu zice: Caut un om care să mijlocească pentru țară și, dacă aș găsi unul, nu aș nimici țara. Dar nu găsesc niciunul.Oare astăzi nu sunt 6 milioane, câți trebuie să meargă la vot, care să nu considere că e prea mare efort să meargă să voteze DA? Și să spunem statului că asta zice Dumnezeu, să spunem statului ce fel de țară vrem să avem.

Biserica Îl reprezintă pe Domnul Isus Hristos. Isus nu a spus să ne închidem într-un ghetou, ci să predicăm Evanghelia la toate națiunile și să-i învățăm ceea ce El ne-a învățat. Trebuie să formăm gândirea cristică a națiunii în care trăim. E porunca Domnului Isus, să ducem învățătura Domnului Isus în medicină, învățământ, justiție, economie sau politică, peste tot. Noi așa evanghelizăm și ucenicizăm națiunea, învățând-o să trăiască după învățăturile Domnului Isus.

Bătălia pentru familie este o șansă de a alege între Isus și Marx. Ori acceptăm ingineria socială marxistă ce vrea să pervertească familia și copiii, ori Îl acceptăm pe Domnul Isus, a cărei trăsătură primordială a fost valoarea fiecărui om. Singurul care ne prețuiește cu adevărat este Isus Hristos. Marx și Lenin au omorât 60 de milioane de oameni în lagărul socialist.

Extras din Emisiunea Realități și perspective - Familia și ideologia marxistă, cu Iosif Țon.


Karl Marx

Cine a fost Karl Marx?

A trăit între anii 1818-1883. În anii de liceu, Karl Marx a fost devotat relaţiei lui cu Isus dar, după absolvirea liceului, la 18 ani, ceva teribil s-a întâmplat în viaţa lui, poate o experienţă traumatică, dar asta l-a făcut să devină un revoltat împotriva lui Dumnezeu. Marx n-a devenit ateu, ci un revoltat împotriva lui Dumnezeu şi împotriva tuturor oamenilor.

Să ne uităm acum la „măreţul” plan al lui Karl Marx de a transforma omenirea. Împreună cu colaboratorul lui, Friedrich Engels, începând din 1844, au pornit la îndelungata şi perseverenta lor lucrare de a transforma fundamental natura şi societatea umană. Pentru asta, şi-au stabilit ca ţel primordial transformarea căsătoriei şi a familiei naturale, tradiţionale şi biblice.

Iată, pe scurt, ce obiective au formulat ei: Abolirea (desfiinţarea) proprietăţii private, abolirea dreptului la moştenire, terminarea oricărei educaţii în familie, inclusiv orice educaţie religioasă, dizolvarea monogamiei în căsătorie, introducerea vieţii sexuale înainte de căsătorie şi a sexului în afara căsătoriei, introducerea şi tolerarea vieţii sexuale a femeilor necăsătorite, naţionalizarea lucrărilor din casă, trecerea femeilor la lucrul în fabrici, mutarea copiilor în „crescătorii” de copii, separarea copiilor de părinţi şi integrarea lor în comunităţi colective, separat de părinţii naturali şi, mai presus de toate, dreptul şi datoria statului de a creşte şi educa copii. În cuvintele lui Engels, „familia unitară încetează să mai fie unitatea economică a societăţii. Lucrul în casă încetează să mai fie o funcţie a soţului și a soţiei şi devine o industrie socială, societatea are grijă de toţi copiii, fie că ei sunt născuţi legitim sau nu.”

O idee fundamentală este că copiii nu sunt ai părinţilor care i-au făcut, ci sunt proprietatea statului. De aceea, statul trebuie să-i preia de la părinţi şi să-i educe cum crede el de cuviinţă. Statul decide ce fel de oameni vrea să producă şi o face printr-un nou fel de educaţie, făcută în instituţii speciale de creştere a copiilor.

Desigur, Marx era conştient că majoritatea oamenilor nu vor accepta un asemenea sistem şi spune deschis că lucrul acesta trebuie făcut prin „mijloace despotice”. Dictatura şi forţa brută, duse până la distrugerea fizică a celor ce se opun, era prevăzută deja din planul iniţial al lui Marx şi Engels.

Alte elemente ale acestui plan de distrugere a societăţii umane, aşa cum o cunoaştem noi, vor fi adăugate de neomarxiştii din secolul al XX-lea, dirijaţi de şcoala de la Frankfurt. Printre aceste noi elemente: încurajarea pornografiei şi a sexulul fără limite la tineri şi distrugerea familiei prin dominarea societăţii de către homosexuali şi lesbiene şi, mai nou, de transgender. În grădiniţele din Franţa (promotoarea nr.1 a neomarxismului) copiii sunt învăţaţi să nu mai folosească termenii de „tată” şi „mamă”, ci cei de „provider nr. 1” şi „provider nr. 2” (traduse în româneşte, probabil, ca „îngrijitorul nr. 1” şi „îngrijitorul nr. 2”).

Această totală transformare a societăţii umane este numită „inginerie socială”, planul marxist de totală degradare şi dezumanizare a omului şi a societăţii umane.

Sursa: www.iosifton.ro

  Aboneaza-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 8.2 - Creștinul și spațiul public (martie-aprilie 2018). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: www.alfaomega.tv/revista

Etichete: iosif ton, familie, comunism, pro-familie, coalitia pentru familie

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.