Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

crestinul si tehnologia 640Creștinul si Tehnologia-Media Azi, media și divertismentul ocupă o parte importantă din viață - Facebook, site-uri de informare, jocuri interactive, Youtube și sute de canale TV. Societatea se schimbă în jurul nostru, ca tehnologie dar și ca mecanism de influențare-manipulare. Suntem noi, ca și creștini, pregătiți? Cum navigăm în această nouă lume digitală, folosind reperele credinței noastre? Ce e absolut în credința noastră, și ce este formă care se poate adapta? Vă provocăm să fiți creștini echilibrați în lumea digitală!

Rețelele sociale pot fi benefice, folosește-le | Creștini în media digitală

Într-o lume în care aproape totul se digitalizează, iar oamenii folosesc tot mai mult internetul și dispozitivele electronice, credem că e necesar să folosim în scopuri bune toată bogăția de tehnologie și conținut ce ne stă la îndemână. Vrem să aducem o rază de speranță și să fim o sursă sigură de informare, așa că folosim rețelele sociale, site-ul, aplicația pentru mobile și newsletterul de mai mulți ani. (Apropo, știai că facem streaming video încă înainte de apariția YouTube-ului?) Află mai multe despre motivul și modul în care ne împlinim misiunea.

Citeste mai departe

Provocarea Bisericii în era digitală - Interviu cu Marcel Strubert

Creștinul și tehnologia 

În contextul existențial contemporan, asistăm la prezența a două lumi care coexistă, cea online și cea offline, care împărtășesc o tensiune reciprocă nemărturisită. Din punct de vedere creștin, această situație reclamă o înțelegere aprofundată a „efectelor mediei contemporane asupra credinței, a comunității, a identității și a cum să exprimăm și să mărturisim credința creștină prin mijloace digitale”.

Citeste mai departe

6 efecte psihologice negative generate de utilizarea aplicației Instagram

Psihologul Lenke Iuhoș dezvăluie 6 efecte psihologice negative generate de utilizarea aplicației Instagram. Rețeaua Facebook a început să scadă în popularitate în rândul tinerilor, însă „sora” lui mai mică, Instagram, ia avânt și într-o perioadă scurtă de timp va depăși numărul de utilizatori ai Facebook. La ora actuală, Instagram a depășit 1 miliard de utilizatori activi în fiecare lună, iar 500.000 dintre ei activează zilnic pe această rețea.

Citeste mai departe

Despre internet si realitatea virtuala - Lucian Oniga, lider, Peniel

Sunt multe discutii pe seama internetului si exista tot felul de abordari. Pe de o parte, e abordarea negativa pe care unii o rostesc chiar de la amvoanele bisericilor, cum ca tot ceea ce este pe internet este rau si folosirea internetului e un lucru rau. Acesti oameni incearca sa opreasca Biserica si mai ales tanara generatie sa intre pe internet. Din punctul meu de vedere, acest lucru este total nepotrivit si anacronic, chiar si scoala cere sa faci proiecte de pe internet, cautandu-ti acolo informatii.

Citeste mai departe

Telefoanele și inteligența artificială - asistenții virtuali sunt tot mai prezenți și mai inteligenți

Inteligența artificială, sau AI (prescurtarea de la „artificial intelligence” în engleză), este deja prezentă în multe telefoane inteligente, cam o treime din total, conform studiilor Strategy Analytics. Mulți suntem deja familiari cu „asistenții virtuali” de pe dispozitivele noastre, ca Siri, Bixby sau Google Assistant, iar companiile producătoare rafinează continuu algoritmii lor de funcționare, făcându-i tot mai eficienți și mai bine integrați în viața noastră. În prezent, studiul indică faptul că Google Assistant deține jumătate din piața asistenților virtuali, urmat de Siri pe telefoanele de la Apple.

Citeste mai departe

Creșterea copiilor în era tehnologiei

Nimic nu e mai important decât să știi cum să clădești relații pozitive cu oamenii și cu Dumnezeu. Dacă îți echipezi copilul cu cele necesare pentru a clădi astfel de relații pozitive, îi vei influența viitorul - locul de muncă, mariajul, relația cu propriii copii și bunăstarea spirituală. Temelia tuturor acestora este o inimă mulțumitoare.

Citeste mai departe

5 capcane ale rețelelor sociale

Lasăți-mă să încep cu o precizare foarte importantă: acest articol nu este despre „cât de malefice” sunt rețelele sociale. Folosite cu moderație și având o atitudine corectă a inimii, acestea pot fi foarte utile. Scopul acestui articol este să evidențiez modurile în care mediile sociale pot să devină o capcană pentru creștini. Doresc ca după ce citiți acest articol să vă analizați inima în ceea ce privește Facebook-ul (și nu numai).

Citeste mai departe

Mediul virtual, identitatea virtuala. Pornografia - Adiel Bunescu, pastor, Biserica Missio Dei

Cred ca realitatea virtuala este un mediu neutru in el insusi, care poate fi folosit pentru bine sau pentru rau si e folosit in ambele sensuri. As face referire la ambele. Este clar ca realitatea virtuala slefuieste viata noastra si o schimba total fata de viata oamenilor dinainte de realitatea virtuala.

Citeste mai departe

Dr. Remus Runcan - Dezvoltarea tehnologiei pe viitor

Tehnologia se dezvolta cu pasi foarte repezi. Se spune ca deja se lucreaza la tehnologia care va fi disponibila peste cinci ani. Deja web1.0 este total demodat, web 2.0 din care fac parte retelele soicale si el devine demodat. Se vorbeste tot mai mult despre internetul 3.0, un internet integrat care nu numai ca te implica pe tine cum face web 2.0, ci este deasupra ta si cumva tu esti integrat intr-un sistem mai mare decat tine. Pe viitor tehnologia aceasta va controla vietile oamenilor, vor sti exact locul in care ne aflam, chiar si acum se stie datorita dispozitivelor de a transmite exact locatia in care ne aflam, acestea transmit exact coordonatele pe care le avem in fiecare moment din viata noastra. Dupa cum vedeti, acestia sunt zorii unei noi epoci.

Citeste mai departe

YouTube: Locul unde adolescenții își conturează viziunile

Platforma video creată în 2005 este de departe cea mai apreciată rețea socială de către persoanele cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani din Marea Britanie, potrivit unui raport realizat de Youth For Christ. YouTube este platforma socială unde se simt confortabil cei mai mulți tineri. Nu e numai un loc unde au acces la diverse materiale și persoane, ci și un instrument pe care mulți îl folosesc pentru a-și exprima propriile viziuni despre o gamă variată de subiecte, de la jocuri video la credință.

Citeste mai departe

Alege Viața: Tinerii și Evanghelia digitală

Născută imediat după revoluție, organizația Alege Viața (AV) își propunea să ducă Evanghelia tinerilor din campusurile universitare. Această lucrare de evanghelizare om-la-om continuă și azi între studenți, dar AV dezvoltă și proiecte noi, inclusiv pentru lumea digitală, unde tinerii români de azi își petrec mult timp, pentru socializare și informare, dar și pentru a căuta răspunsuri pentru viață.

Citeste mai departe

Viitorul tehnologiei și al oamenilor - Următoarea revoluție

Lumea noastră este condusă de încrederea în progresul constant și inevitabil al omenirii, datorită convingerii că știința poate și va rezolva totul. Această credință optimistă în știință și în progres este alimentată mai mult ca niciodată astăzi de ideile evoluției darwiniste. Mulți oameni sunt captivaţi de ideea că evoluția a adus omenirea într-un punct în care suntem capabili să-i înţelegem secretele, împuternicindu-ne să controlăm și să grăbim procesul evolutiv. Natura umană nu mai e supusă forțelor aleatorii sau „șansei”, așa cum a susținut Darwin. Ci propriul nostru intelect și deciziile noastre ne vor ghida de acum viitorul.

Citeste mai departe

Timpul petrecut în fața ecranului în Europa și România

Un raport recent al agenției europene de statistică Eurostat arată că europenii stau zilnic 2-3 ore cu ochii în ecranul TV sau al computerului, în afara orelor de muncă. Activitățile sunt fie urmărirea programelor pe TV, fie navigarea online sau jocurile pe calculator. Acest sondaj a fost efectuat între 2008-2015 pe respondenți din 1t țări europene, cu vârsta între 20-74 ani.

Citeste mai departe

Provocarea tehnologiei pentru credință și societate - editorial de Sorin Pețan

Trăim zile interesante, zile când societatea și Biserica sunt scuturate de revoluția tehnologiei. Suntem noi, creștinii, pregătiți să facem față provocărilor tehnologiei, atât celor de astăzi, dar și celor care vor veni mâine? Societatea se transformă profund și ireversibil în zilele noastre, vom putea noi să aducem sare și lumină, vindecare și restaurare?

Citeste mai departe

De ce fetele creștine postează poze provocatoare pe internet?

Senzualitatea este noua modă

Din păcate, lumea în care trăim „ne instruiește” să privim seducția ca pe un lucru obligatoriu încă de la o vârstă fragedă. Dacă faceți o scurtă plimbare prin mall veți vedea cel puțin un afiș cu un model într-o poziție provocatoare. De când rețelele sociale au apărut, vedem imagini seducătoare mai mult ca niciodată.

Citeste mai departe

Despre media ca arena publica, ca un loc de influentare a gandirii tinerilor - Vasilica Croitor

Tinerii trebuie sa fie constienti de faptul ca prin ceea ce se intampla astazi in mass-media, cineva vrea sa preia controlul gandirii noastre. Pana acum, mass-media lua controlul timpului nostru cu acele jocuri care te tineau ocupat si iti blurau puterea de a te concentra. Astazi insa, am ajuns la un nivel in care mass-media incearca sa ia controlul proceselor de constiinta, de judecata, de analiza.

Citeste mai departe

Dr. Remus Runcan - Efectele comunicarii virtuale asupra relaților umane

Comunicarea virtuală are efecte asupra tuturor relațiilor umane. Nu există domeniu care să nu fie afectat, totuși nu este afectat major dacă timpul  alocat este unul scăzut. Dacă un om stă 15 minute/jumătate de oră pe facebook, pe twitter sau pe alta rețea socială, pentru că eu nu le numesc rețele de socializare, din cauza faptului că acolo nu se petrece socializare. Deci ceea ce se întâmplă pe toate aceste rețele sociale nu este socializare. Este interacțiune umană, este comunicare, dar nu este socializare.

Citeste mai departe

  • 1
  • 2

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.