Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

crestinul si tehnologia 640Creștinul si Tehnologia-Media Azi, media și divertismentul ocupă o parte importantă din viață - Facebook, site-uri de informare, jocuri interactive, Youtube și sute de canale TV. Societatea se schimbă în jurul nostru, ca tehnologie dar și ca mecanism de influențare-manipulare. Suntem noi, ca și creștini, pregătiți? Cum navigăm în această nouă lume digitală, folosind reperele credinței noastre? Ce e absolut în credința noastră, și ce este formă care se poate adapta? Vă provocăm să fiți creștini echilibrați în lumea digitală!

Tehnologia - relevanta subiectului si capcanele tehnologiei pt generatia tanara - dr. Remus Runcan

Lumea nu mai poate fi imaginata fara internet. Este foarte clar ca internetul acapareaza un segment foarte mare din ceea ce inseamna viata unui om. Omul se informeaza de pe internet, nu mai exista presa scrisa apropae deloc si de aceea, omul are nevoie sa fie informat.

Asadar, foloseste aceasta latura a informarii virtuale. Este asa de important sa realizam ca in lumea noastra confruntarea majora se petrece in aria internetului. Atunci cand realizam lucrul acesta trebuie sa incepem sa studiem si sa vedem ce se intampla acolo pentru a pute fi pregatiti ca si crestini pentru ceea ce va urma.

Deja Biblia aproape ca nu mai exista decat in format digital, oamenii folosesc telefoanele, se vede si in biserica lucrul acesta. Sunt dependenti deWi-Fi, daca nu au, dintr-o data devin agitati. Internetul este parte integrata din viata noastra si se urmareste tot mai mult aceasta integrare totala. Se vorbeste despre faptul ca totul va fi conectat la internet. Televizorul este deja conectat la internet, smart TV-ul, smartphone-ul, sa nu mai vorbim de el. Centrala de caldura va fi conectata la internet, plantele din camera vor fi conectate la internet ca sa stim cand sa le udam. Astfel ca totul incepe sa se petreaca in acest taram al virtualului.

Din perspectiva mea, virtualul nu este periculos pentru ca e o alta lume, ci devine periculos cand nu mai stim sa facem distinctia dintre ceea ce este real si ceea ce este virtual. Exista o granita care daca realizezi ca este acolo in momentul in care intri in sfera virtuala vei putea sa te intorci inapoi in lumea reala. Daca nu mai percepi aceasta granita, asa cum este in zona Schengen, de exemplu, nu mai este granita, doar ne amintim ca a fost acolo, atunci nu mai simti nevoia sa te intorci inapoi in lumea reala si incepi sa traiesti in mediul virtual. Iar trairea in virtual este foarte periculoasa.

Nu consider internetul un lucru imoral, dar nici moral, multe lucruri sunt imorale acolo, totusi nu toate. De aceea, il consider un lucru amoral, internetul poate fi atat moral cat si imoral in functie de informatia care este acolo, de scopul cu care oamenii au pus lucrurile respective.

De aceea, ca si crestini trebuie sa fim foarte atenti atunci cand folosim aceasa unealta. As vrea sa o aseman cu un bisturiu. Un bisturiu este foarte important pentru un chirurg, fara acesta nu poate face o operatie. Insa daca dai un bisturiu unui copil de trei ani, bisturiul acela devine o arma letala. E important sa invatam sa folosim internetul punand unuele limite, granite pe care sa nu le trecem, deoarece de acolo lucrurile incep sa devina periculoase.

Interviu cu dr. Remus Runcan, doctor in sociologie.

Afla mai multe: http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/tehnologie

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.