Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

crestinul si tehnologia 640Creștinul si Tehnologia-Media Azi, media și divertismentul ocupă o parte importantă din viață - Facebook, site-uri de informare, jocuri interactive, Youtube și sute de canale TV. Societatea se schimbă în jurul nostru, ca tehnologie dar și ca mecanism de influențare-manipulare. Suntem noi, ca și creștini, pregătiți? Cum navigăm în această nouă lume digitală, folosind reperele credinței noastre? Ce e absolut în credința noastră, și ce este formă care se poate adapta? Vă provocăm să fiți creștini echilibrați în lumea digitală!

De ce fetele creștine postează poze provocatoare pe internet?

Sursă Foto: www.flickr.com | Shandi Lee

Senzualitatea este noua modă

Din păcate, lumea în care trăim „ne instruiește” să privim seducția ca pe un lucru obligatoriu încă de la o vârstă fragedă. Dacă faceți o scurtă plimbare prin mall veți vedea cel puțin un afiș cu un model într-o poziție provocatoare. De când rețelele sociale au apărut, vedem imagini seducătoare mai mult ca niciodată.

Ca fete creștine, suntem bombardate de mesajele pe care lumea în care trăim le promovează. Pozele provocatoare sunt considerate cool și normale. Selfie-urile narcisiste nu mai sunt supărătoare, ci seducătoare. Din moment ce trăim într-o lume decăzută, este normal ca cultura noastră să laude și să încurajeze fetele să acționeze în acest fel.

Supermodelele și fetele necreștine nu au o problemă să posteze selfie-uri de genul acesta

Întrebarea mea este: De ce fetele creștine postează poze seducătoare?

Sunt șocată uneori când intru pe Instagram și văd câteva poze senzuale postate de prietenele mele creștine. Ceea ce mă surprinde și mai mult sunt comentariile primite la respectivele poze, scrise de alte persoane creștine, numind repectivele poze „frumoase”. Deci, ce-i cu asta? Se pare că în ultimii ani epidemia aceasta s-a răspândit foarte mult.

De ce fetele creștine care postează selfie-uri senzuale sunt îndrăgite?

Știu răspunsul la această întrebare, pentru că și eu am fost una dintre fetele acelea. Obișnuiam să fiu fata din spatele telefonului, făcându-mi poze seducătoare. Eram fata de pe acoperiș care făcea o sesiune foto pentru a le arăta prietenilor rezultateale. Niciodată nu postam o poză fără să fie analizată dinainte. Fiecare fotografie în parte era postată intenționat și planificată strategic. Am văzut destule imagini cu supermodele ca să știu cum trebuia să arate o poză „fierbinte”.

Multe dintre fetele care citiți acest articol știți despre ce vorbesc pentru că și voi ați făcut la rândul vostru același lucru.

Pozele seducătoare, însă, sunt doar o consecință a unei probleme interioare mult mai profunde

Pozele provocatoare sunt un semn că o fată tânjește după ceva mai mult. Sunt un semn al unei fete care încearcă să-și umple rezervorul de încredere și apreciere cu laudele și complimentele prietenilor ei. O fată care vrea să atragă atenția băieților și speră că vor observa una dintre pozele ei. O fată care vrea să pară încrezătoare, dar defapt este nesigură în interior. O fată care se bucură seducând băieții și îi face să „dorească ceea ce nu pot avea”.

Fotografiile seducătoare nu sunt altceva decât niște imagini care strigă: „Uită-te la mine!”. Sunt o oportunitate de a pune lumina reflectoarelor asupra ta pentru un moment scurt, sperând ca cineva să te observe..

În calitate de fete creștine, Dumnezeu ne cheamă la un standard mult mai înalt decât să ne jucăm jocul „selfie-urilor seducătoare”

Scopul vieții noastre trebuie să fie îndreptarea altora spre Cristos, nu spre noi înșine. Aceste tipuri de fotografii nu sunt niciodată centrate pe Cristos, ci sunt mereu centrate pe sine. Dumnezeu ne cheamă să trăim o viață pură din toate punctele de vedere. Publicarea unor poze seducătoare nu promovează puritatea sau sfințenia în trupul lui Hristos.

În timp ce publicam poze senzuale pe internet, Dumnezeu mi-a arătat motivația și starea inimii mele. Spuneți-mi dacă credeți că pozele seducătoare sunt în regulă conform Efeseni 5:1-3: „Urmaţi dar pilda lui Dumnezeu ca nişte copii preaiubiţi. Curvia sau orice altfel de necurăţie să nu fie pomenite între voi, aşa cum se cuvine unor sfinţi.”

Tu ce crezi?

Mai întâi suntem chemați să fim imitatori (reflecții) ai lui Dumnezeu pentru lumea în care trăim. Tu și cu mine suntem copii ai lui Dumnezeu! Trebuie să reflectăm bine caracterul și puritatea Tatălui nostru. În al doilea rând, ni se poruncește să stăm departe de orice formă de imoralitate sexuală și de orice fel de impuritate. Ai prins ideea? „Orice formă... orice necurăție”.

Selfie-urile seducătoare nu au nici o șansă în fața acestor versete

Cultura în care trăim ne spune că sfințenia și puritatea sunt învechite iar dacă ești prea strictă cu tine însăți vei avea o viață plictisitoare. Dacă acest lucru este adevărat, atunci de ce sunt atât de multe fete singure, triste, deprimate, nesigure și dornice de afecțiune?

Dumnezeu ne-a spus să trăim în puritate și sfințenie, pentru că El știe că este ce-i mai bine pentru noi. Adevărata bucurie și mulțumire nu vor veni prin aplauzele prietenilor tăi, ci vor veni numai prin ascultarea de Dumnezeu și prin onorarea Lui. „Binecuvântați sunt cei ai căror cale este fără prihană, care umblă în legea Domnului! Ferice de cei ce păzesc Numele Lui, care Îl caută cu toată inima lor.” (Psalmii 119.1-2).

Știu, vrei să fii binecuvântată de Dumnezeu. Eu sunt sigură că vreau! În loc să te străduiești să primești aplauzele goale ale acestei lumi, încearcă să primești aplauzele Celui Preaînalt.

Nu vei fi niciodată mai împlinită decât atunci când îți vei trăi viața pentru gloria lui Dumnezeu

În calitate de fete creștine avem datoria de a ne onora Regele cu fiecare parte a vieții noastre. Avem responsabilitatea de reflecta imaginea lui Hristos în lumea în care trăim.

Vrei să mi te alături în respingerea modei selfie-urilor seducătoare? Vrei să spui NU pozelor care tânjeasc după complimente și care pun lumina reflectoarelor pe tine?

Lumea noastră are nevoie disperată de fete creștine care sunt dispuse să se ridice pentru adevărul lui Dumnezeu și care să nu se pună pe ele însele pe primul plan.

Vreau să închei acest articol cu câteva întrebări la care să îți răspunzi singură:

  • Ai postat vreodată poze cu tine seducătoare? Dacă da, care a fost motivația din spatele acelor poze?
  • Ești dispusă să îi ceri lui Dumnezeu iertare pentru faptul că nu ai reflectat corect imaginea Lui? Dacă da, mărturisește acest lucru și cere-i Lui să zidească în tine o inimă curată și statornică.

Sursă: GIRLDEFINED 

Autoare: Kristen Clark

Poza de sus nu este ceea ce considerăm a fi „o poză provocatoare”. Am ales să nu punem o astfel de poză din motive evidente.

Etichete: social media, femei, fotografii, fete

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.