Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

crestinul si tehnologia 640Creștinul si Tehnologia-Media Azi, media și divertismentul ocupă o parte importantă din viață - Facebook, site-uri de informare, jocuri interactive, Youtube și sute de canale TV. Societatea se schimbă în jurul nostru, ca tehnologie dar și ca mecanism de influențare-manipulare. Suntem noi, ca și creștini, pregătiți? Cum navigăm în această nouă lume digitală, folosind reperele credinței noastre? Ce e absolut în credința noastră, și ce este formă care se poate adapta? Vă provocăm să fiți creștini echilibrați în lumea digitală!

Nomofobia: o boala a erei digitale

Telefoanele inteligente ne ajuta sa ne rezolvam o gama larga de probleme: de la verificarea email-urilor la plata facturilor, de la cautarea de informatii la realizarea de fotografii.

Un studiu facut de compania Ernst&Young Romania arata ca romanii sunt dependenti de smartphone-uri. Pentru 29% dintre cei intervievati ziua incepe cu verificarea telefonului, iar 66% au spus ca din momentul trezirii si pana la verificarea dispozitivului mobil nu trec mai mult de 30 de minute.

Specialistii sustin ca folosirea in exces a telefonului mobil poate provoca aparitia nomofobiei, o boala cauzata de dependenta de smartphone.

Nomofobia ar insemna, frica de a fi fara telefon sau frica de a nu fi in relatii si de a nu fi conectat. E un termen care v-a incepe sa faca parte din vocabularul nostru. Suntem confruntati cu o realitate la care trebuie sa ne uitam. A spus dr. Ileana Radu, psihoterapeut la Institutul de terapie familiala si practica sistematica Dianoia.

Se vorbeste tot mai mult despre web 3.0, un internet integrat, care nu numai ca te implica pe tine cum face web 2.0, ci este deasupra ta si cumva tu esti integrat intr-un sistem care este mai mare decat tine. A spus dr. Remus Runcan, conferentiar, Timisoara.

Tehnologia face comunicarea mai simpla si mai rapida. In schimb, poate afecta relatiile interumane. Oamenii stau la aceeasi masa, dar nu interactioneaza in mod real, ci virtual folosind gadgeturile.

Lumea virtuala nu poate sa iti ofere ceea ce iti ofera viata reala, relatiile cu prietenii. Nu poti avea beneficiile care ti le ofera viata reala in lumea asta virtuala. A afirmat Andrei Nita, Timisoara.

A avea un telefon inseamna a avea un instrument cu care sa te conectezi. Nevoia de semnificatie se implineste acolo, de asemenea si nevoia de relatie care probabil, este cea mai acuta. A mai adaugat dr. Ileana Radu, psihoterapeut la Institutul de terapie familiala si practica sistematica Dianoia.

Am constatat ca exista cateva domenii in care individul poate fi afectat in relatia cu el insusi, in relatia cu altii si in relatia cu Dumnezeu. Am avut cateva ipoteze care s-au confirmat, si anume ca a sta mult in retelele acestea sociale, duce la dependenta. A mentionat dr. Remus Runcan, conferentiar, Timisoara.

Nu putem sa nu recunoastem beneficiile tehnologiei, insa e nevoie de echilibru. Apostolul Pavel spune ca toate lucrurile sunt ingaduite, dar nimic nu trebuie sa puna stapanire pe noi.

Nu este intelept sa demonizam, sa spunem ca totul trebuie eliminat. Ci, pur si simplu trebuie sa ne aplicam discernamantul, iar pentru a putea face acest lucru trebuie sa fim bine informaţi. A precizat Ileana Radu, psihoterapeut la Institutul de terapie familiala si practica sistematica Dianoia.

Oamenii citesc putin din Biblie, se roaga putin, daruiesc putin, se implica in nevoile altora la un nivel minor fata de potentialul pe care il au. Desi aproape toata lumea se plange ca este ocupata, atat de multi oameni aloca un timp major din viata lor internetului, retelelor sociale si altor lucruri legate de tehnologie. A subliniat dr. Remus Runcan, conferentiar, Timisoara.

Dumnezeu doreste sa comunicam intre noi si sa fim implicati in comunitatea pe care o ofera familia, biserica sau prietenii.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 738 - septembrie 2018. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Etichete: tehnologie, facebook

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.