Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

crestinul si tehnologia 640Creștinul si Tehnologia-Media Azi, media și divertismentul ocupă o parte importantă din viață - Facebook, site-uri de informare, jocuri interactive, Youtube și sute de canale TV. Societatea se schimbă în jurul nostru, ca tehnologie dar și ca mecanism de influențare-manipulare. Suntem noi, ca și creștini, pregătiți? Cum navigăm în această nouă lume digitală, folosind reperele credinței noastre? Ce e absolut în credința noastră, și ce este formă care se poate adapta? Vă provocăm să fiți creștini echilibrați în lumea digitală!

Telefoanele și inteligența artificială - asistenții virtuali sunt tot mai prezenți și mai inteligenți

Inteligența artificială, sau AI (prescurtarea de la „artificial intelligence” în engleză), este deja prezentă în multe telefoane inteligente, cam o treime din total, conform studiilor Strategy Analytics. Mulți suntem deja familiari cu „asistenții virtuali” de pe dispozitivele noastre, ca Siri, Bixby sau Google Assistant, iar companiile producătoare rafinează continuu algoritmii lor de funcționare, făcându-i tot mai eficienți și mai bine integrați în viața noastră. În prezent, studiul indică faptul că Google Assistant deține jumătate din piața asistenților virtuali, urmat de Siri pe telefoanele de la Apple.

studiu telefoane ai Virtual Assistant

În următorii ani, numărul telefoanelor ce conțin inteligență artificială va crește exponențial. Un studiu al companiei Strategy Analytics, publicat în iulie 2018 sub titlul „Smartphones: Global Artificial Intelligence Technologies Forecast: 2010 to 2023”, preconizează că inteligența artificială va fi integrată pe 80% din dispozitivele mobile până în 2023, în prezent, numărul fiind de 15-20%.

În prezent, o mare parte din inteligența artificială (AI) se întâmplă „în cloud”, adică pe servere specializate. Dar mutarea AI din cloud pe telefoanele și tabletele personale ar trebui să ne ajute la a face poze mai clare și video-uri mai bune, să îmbunătățească comunicarea și să fie mai adaptate la contextul și la locația unde ne aflăm, recunoscând împrejurimile și devenind astfel mai utile pentru noi, conform lui Ken Hyers, director la Strategy Analytics. Tot el crede că, pe măsură ce cresc capabilitățile AI pe dispozitivele noastre, ele devin tot mai de folos, iar visul de a avea telefoanele mobile ca asistenți personali devine tot mai aproape de realitate.

studiu telefoane ai strategy analytics

AI integrat în telefoanele noastre ar trebui să reducă timpii de așteptare, să îmbunătățească protecția datelor noastre personale (privacy) și să reducă consumul de energie, conform analistului Ville-Petteri Ukonaho, citat de Businesswire. Tot el preconizează că Siri va fi detronată peste câțiva ani de Baidu Duer, care va trece pe locul 2 în topul asistenților digitali personali.

Inteligența artificială presupune atât sisteme hardware specializate, cât și de programe speciale (software), pentru a exista. În prezent, firme producătoare de tehnologie ca Huawei sau Qualcomm dezvoltă procesoare speciale și rețele neuronale pentru a face posibil din punct de vedere tehnic acest deziderat. De asemenea, tehnologiile 5G ce permit o viteză foarte mare a transferului datelor vor ajuta la adoptarea mai rapidă a AI în telefoanele mobile

telefoane ai googleassistant

Viitorul devine prezent - inteligența artificială dialoghează cu omul

În mai 2018, la o conferință pentru programatori, Google șoca audiența prezentând în direct modul în care asistentul digital Google Assistant, prezent pe telefoanele cu sistemul de operare Android, făcea o rezervare la o frizerie sau la un restaurant. Asistentul digital interacționa în timp real și dialoga cu o persoană de la celălalt capăt al firului care nu bănuia nimic, nu știa că vorbește de fapt cu un algoritm de inteligență artificială. Apropo de testul Turing, de testare a inteligenței calculatoarelor...

Unul din cele mai șocante aspecte era inclusiv modul în care asistentul bazat pe AI reușea să mimeze inflexiunile și intonațiile vocale, sau expresiile umane ale unei persoane aflate în acea situație.

Acest proces este facilitat de tehnologia revoluționară Google Duplex, dezvoltată pentru a purta conversații vocale prin telefon pentru îndeplinirea unor sarcini, programări telefonice, etc. Tehnologia e încă în proces de rafinare, și va ajunge în telefoanele obișnuite în curând, în special în limba engleză. Deși limba română va urma probabil mai târziu, e important de notat faptul că inteligența artificială devine tot mai evoluată și mai integrată în viața noastră.

telefoane ai googleassistant

  Aboneaza-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 8.5 - Provocarea tehnologiei pentru credință și societate (septembrie-octombrie 2018). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: www.alfaomega.tv/revista

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.