Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

crestinul si tehnologia 640Creștinul si Tehnologia-Media Azi, media și divertismentul ocupă o parte importantă din viață - Facebook, site-uri de informare, jocuri interactive, Youtube și sute de canale TV. Societatea se schimbă în jurul nostru, ca tehnologie dar și ca mecanism de influențare-manipulare. Suntem noi, ca și creștini, pregătiți? Cum navigăm în această nouă lume digitală, folosind reperele credinței noastre? Ce e absolut în credința noastră, și ce este formă care se poate adapta? Vă provocăm să fiți creștini echilibrați în lumea digitală!

Alege Viața: Tinerii și Evanghelia digitală

Născută imediat după revoluție, organizația Alege Viața (AV) își propunea să ducă Evanghelia tinerilor din campusurile universitare. Această lucrare de evanghelizare om-la-om continuă și azi între studenți, dar AV dezvoltă și proiecte noi, inclusiv pentru lumea digitală, unde tinerii români de azi își petrec mult timp, pentru socializare și informare, dar și pentru a căuta răspunsuri pentru viață.

Românii stau pe internet în medie de 5 ore și jumătate în fiecare zi. Pentru 90% din tinerii români, internetul e principala sursă de informație. Acolo este cel mai bun loc în care îi putem întâlni pentru a le vesti Evanghelia. Dacă înainte băteam la ușa unui cămin studențesc sau la poarta unei case pentru a-L vesti pe Hristos, acum putem ajunge în casele oamenilor mult mai ușor, prin ecranul calculatorului sau al telefonului mobil”, spune Beni Husarciuc, directorul pentru Strategii digitale la Alege Viața.

Procesul

Prin cumpărarea de cuvinte cheie pe motoare de căutare (Google AdWords), echipa AV plasează reclame plătite pe Google pentru articole tematice pe site-ul evanghelistic everystudent.ro. Temele articolelor sunt diverse (depresie, anxietate, diverse dependențe, problema suferinței, sinucidere, pornografie, etc). Aceste reclame apar unei persoane, de exemplu, atunci când caută „Vreau să mă sinucid” pe Google. Dacă persoana respectivă apasă pe acea reclamă, va ajunge pe site-ul AV și va citi acel articol tematic. Dar fiecare articol trimite spre o pagină ce prezintă Evanghelia. 

Articolele respective, „de cârlig”, sunt în general mai lungi. Ele nu sunt gândite ca „clickbait”, nu sunt momeală pentru căutătorii superficiali, ci tratează subiectele mai în profunzime, adresându-se celor care caută în mod real răspunsuri la întrebările vieții. La final, cititorii sunt încurajați să meargă mai departe, să-L cunoască personal pe Dumnezeu.

După parcurgerea prezentării Evangheliei, utilizatorii sunt provocați fie să ia o decizie de mântuire, fie să pună o întrebare. În cazul celor care încă nu sunt deciși, cei din urmă, întrebările și mesajele lor ajung la voluntari creștini, care continuă discuțiile spirituale cu ei prin mesaje și le răspund la întrebări, atât cât e nevoie și cât există interes. Procesul e de a încuraja interacțiunea între cel ce caută răspunsuri și voluntarul creștin. Acest proces poate dura mult timp.

Însă pentru cei ce aleg prima opțiune și acceptă Evanghelia, pasul următor este un mini-curs de baze ale creștinismului prin email, „Kitul spiritual al noului credincios”, cu mai multe mesaje trimise tot la două zile. După terminarea acestui curs prin email, la pasul 3, participanții sunt încurajați să se înscrie la un curs online pe un al doilea site, studiibiblice.ro, unde fiecăruia îi este alocat un „mentor” creștin, care să comunice cu el și să îl ajute să crească spiritual.

Începând cu pasul 2 (cursul introductiv prin email), participanții sunt încurajați să se întâlnească în persoană cu alți creștini - ideal, chiar voluntarii cu care corespondează - sau să se integreze într-o comunitate evanghelică locală, acesta fiind pasul 4, cel final.

Sunt, evident, și oameni care abandonează acest proces, în oricare din etapele lui. Sunt și persoane care nu doresc sincer să primească răspunsurile creștine, sau persoane batjocoritoare. Dar sunt și oameni sinceri, care caută răspunsuri și le găsesc la Dumnezeu, prin intermediul acestui proiect. Nu toți rămân în biserici, dar sâmburele Evangheliei este plantat și aduce roade în inimile în care pământul este bun. Ținta site-ului evanghelistic everystudent.ro sunt tinerii, în special studenții, dar cei care intră sunt diverși, de la adolescenți la pensionari.

„Niciodată în istorie, creștinii nu au avut posibilitatea să ajungă atât de rapid la un număr atât de mare de oameni cu mesajul Evangheliei. Un site evanghelistic e non-stop la dispoziția celor care caută informații despre Dumnezeu, sau se confruntă cu diverse probleme și caută ajutorul cuiva. Prin site-urile și uneltele pe care le punem la dispoziția lor, scopul nostru e să-L vestim pe Hristos și să ne ocupăm de ucenicizarea celor care își deschid inima pentru Dumnezeu. Avem voluntari care răspund la fiecare email primit, care sunt gata să poarte conversații spirituale, să consilieze și chiar să se întâlnească cu cei care doresc să crească în credință”, continuă Beni.

Mărturie Andrei H.

„Nu știam ce se va întâmpla cu mine după ce mor. Rai, iad, nu știam unde o să ajung. La liceu am avut probleme cu depresia și anxietatea. Am petrecut mult timp gândindu-mă la viață și am ajuns la concluzia că, dacă nu există ceva după moarte, nu există rost. M-am gândit să mă sinucid, așa puteam să pun capăt la toată durerea. 

Am început căutările, am căutat pe internet, cel mai bun loc ca să găsesc răspunsuri. Am ajuns pe everystudent.ro. Acolo am găsit răspunsuri clare, care chiar aveau sens. Am scris la secțiunea de pe site, pentru a vorbi cu cineva, prin mesaje. A durat, au fost multe întrebări. Ei mi-au povestit de moarte, despre Isus. Și atunci am acceptat, nu aveam nimic de pierdut, nu era greu de făcut. 

A durat cam doi ani. La sfârșitul acestor doi ani, ei mi-au spus că trebuie să mă întâlnesc cu alți creștini, singur nu o să reușesc prea multe. Am mers acasă la alți creștini, pentru rugăciune. Acolo am întâlnit persoane mult mai normale decât mă așteptam să fie. În momentul de față, am făcut progrese mari în ce privește depresia și anxietatea și mă ajută enorm creștinii din viața mea.”

Statistici

În septembrie 2018, pe site-ul everystudent.ro au fost 105.537 vizitatori unici (adrese IP unice). Din aceștia, 1477 persoane au indicat că sunt interesate să Îl cunoască pe Isus. Pentru tot anul 2018 (ianuarie-octombrie): 928.627 vizitatori unici, din care 13.375 au indicat că vor să Îl cunoască pe Isus. De când există site-ul: 6.085.143 vizitatori unici și 154.918 (2,54%) au indicat că doresc să Îl cunoască pe Isus.

  Aboneaza-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tipărit în revista Alfa Omega TV Magazin 8.6 - Forme atipice de evanghelizare (noiembrie-decembrie 2018). Această revistă se distribuie gratuit.
Abonează-te să o primești acasă

Etichete: evanghelizare, media digitala, Alege Viata, tineri

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.