Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Ce e Boko Haram și cine se află în spatele numelui?

Amenințarea pe care o reprezintă Boko Haram este unul dintre cele mai mari pericole din Nigeria. Este mereu în mințile noastre, deoarece oamenii noștri lucrează și slujesc în zone controlate de această grupare teoristă. Am aflat că mulți oameni din SUA nu știu prea multe despre ea. Cunoștințele lor sunt reduse la câteva fragmente pe care le aud la știri. Prin urmare, am hotărât să explic câteva lucruri despre Boko Haram.

Citeste mai departe

Vasilica Croitor - Ce este islamul si ce cred islamistii despre vremurile din urma

Islamul este o religie monoteista., insa monoteismul islamic spre deosebire de crestinism si de religia iudaica, este unul fundamental anti-crestin si anti-mozaic. Islamul vorbeste despre Isus, nu despre Isus Hristos, pentru ca Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Mesia, Salvatorul omenirii, este pentru crestini Dumnezeu. Atunci cand musulmanii vorbesc despre Isus, ei se gandesc doar la un simplu profet in acest sirag al profetilor, Isus fiind unul dintre ei. Aceasta il egaleaza pe Isus cu Adam, Moise si Mohamed.

Citeste mai departe

AFR: Raport - Islamul, religie majoritară în lume în 2100

In 2100 islamul va fi religia cea mai numeroasa din lume, conform unui studiu publicat de Pew Research Center din SUA pe 27 februarie. [Detalii] In 2010 in lume erau 1,6 miliarde de musulmani, reprezentind aproximativ 23% din populatia planetei. In acelasi an, se estima ca in lume traiau 2,2 miliarde de crestini, ori 31% din intreaga populatie a planetei. In 2050, cind populatia lumii va ajunge la 9,3 miliarde de locuitori, in comparatie cu 6,9 miliarde in 2010, se estimeaza ca numarul musulmanilor va fi aproape egal cu al crestinilor, dar ca ii vor depasi numeric pina in 2100. Trebuie aceste cifre sa ne ingrijoreze? Care sunt cauzele acestui decalaj numeric?

Citeste mai departe

Realitati si perspective 8 - Statul Israel, semn al vremurilor - 14 mai 2016

Sambata, 14 mai 2016, de la ora 21, am difuzat emisiunea „Realitati si perspective” pe canalul Alfa Omega TV cu tema: „Statul Israel - semn al vremurilor”. Am vorbit despre situatia actuala a Israelului, despre perspectivele spirituale ce tin de sfarsitul vremurilor si Israelul, si despre contextul exploziv din regiune cu care se confrunta tara sfanta. L-am avut ca invitat pe pastorul: Iuliu Centea.

Citeste mai departe

Sfârșitul vremurilor în Islam - O paralelă între escatologia islamică și cea creștină

Având escatologia creștină și elementele fundamentale și anume: revenirea în slavă a Domnului Isus precedată de Necazul cel mare, marea amăgire, apariția lui Anticrist, a profetului mincinos, avem câteva coordonate esențiale sau jaloane după care putem să evaluăm trăsăturile de bază ale escatologiei islamice. Similaritățile sunt copleșitoare, iar aceasta ar trebui să ne dea de gândit.

Citeste mai departe

Reportaj - Mulți musulmani devin creștini

Vizitări supranaturale din partea lui Isus zguduie Orientul Mijlociu

Când lumea vede acțiunile barbare ale Statului Islamic, există tendința de a se vorbi despre război sau despre lipsa de speranță și înfrângere. În ciuda răului, reporterii CBN s-au întâlnit cu niște creștini din Kurdistan care spun că Dumnezeu lucrează în zone în care ai impresia că domnește răul. Iată câteva povești ale unor întâlniri supranaturale cu Isus, iar acestea au loc în Orientul Mijlociu. În timp ce SIIL cucerește părți din nordul Irakului și persecută minoritățile creștine, în timp ce Iranul continuă să înăbușe libertatea religioasă, s-a întâmplat ceva surprinzător: Evanghelia a început să se răspândească.

Citeste mai departe

Istoria Orientului Mijlociu pe scurt

Ceea ce definim acum ca Orientul Mijlociu a fost în permanență o regiune zbuciumată. Aflată la intersecția a 3 continente, o zonă excepțională din punct de vedere strategic, conținând locurile sfinte ale iudaismului, creștinismului și islamului, ea a căpătat o și mai mare importanță odată cu descoperirea petrolului la începutul secolului 20. Nu e de mirare că evenimentele de acolo ne apar zilnic în buletinele de știri. Iar regiunea ar trebui să ne intereseze și mai mult, pentru că ea este leagănul credinței noastre, și profeția biblică indică faptul că regiunea va juca rolul hotărâtor la finalul istoriei.

Citeste mai departe

Situația actuală în Orientul Mijlociu - Corespondență pentru Alfa Omega TV de la Chris Mitchell, șeful biroului de știri CBN din Ierusalim

Salutări din Ierusalim! Sunt Chris Mitchell, de la biroul de știri CBN în Ierusalim. Vreau să trimit salutări lui Tudor și Mirelei și tuturor celorlalți de la Alfa Omega TV. Vrem să vă mulțumim pentru parteneriatul vostru, și pentru că difuzați emisiunea săptămânală Jerusalem Dateline. Noi considerăm un privilegiu faptul că putem lucra în parteneriat în aceste timpuri. Vreau de asemenea să vă felicit pentru campania „Înțelegerea vremurilor”. Sunt zile critice, uneori sumbre, adesea foarte provocatoare. Și cu siguranță trebuie să fim ca fiii lui Isahar, despre care Biblia spune că înțelegeau vremurile și știau ce trebuie să facă Israel.

Vreau să vă împărtășesc câteva gânduri despre ceea ce se întâmplă chiar acum în Orientul Mijlociu, sperând că vă va fi de folos. De asemenea, multe din lucrurile despre care voi vorbi le-am scris și în cartea numită „SIIL, Iran și Israel – ce ai nevoie să știi despre criza și viitorul război din Orientul Mijlociu”...

Citeste mai departe

Califatul Islamic si Statul Islamic - Marius Birgean

Scopul acestui califat islamic este dominatia mondiala. Cand luam in considerare repeziciunea cu care Statul Islamic a cucerit teritorii importante din Siria si Irak, atractia pe care o exercita acest Stat in randul tinerilor musulmani din Europa care vin si se inroleaza, luptand pentru el, ar trebui sa fie un motiv de preocupare. Traim vremuri in care sunt atat de multe circumstante care au creat acest sentiment ca a sosit momentul. In momentul in care numarul musulmanilor va depasi numarul crestinilor se va crea un sentiment si mai accentuat ca a sosit timpul, iar visul lor de a domina lumea poate deveni realitate.

Citeste mai departe

Asemanari izbitoare intre sfarsitul vremurilor in islam si in crestinism - Marius Birgean

Este nevoie de exercitiu si o anumita rigoare in a intelege mai intai Scripturile crestine si doctrinele escatologice pentru a putea face o paralela cu escatologia islamica. Avand escatologia crestina si elementele fundamentale si anume: revenirea in slava a Domnului Isus precedata de Necazul cel mare, marea amagire, aparitia lui Anticrist, a profetului mincinos, avem cateva coordonate sau jaloane dupa care putem sa evaluam trasaturile de baza ale escatologiei islamice. Similaritatile sunt coplesitoare, iar aceasta ar trebui sa ne de-a de gandit.

Citeste mai departe

Islam din perspectiva crestina - Stiati ca

Daca nu esti familiar cu lumea musulmana, iti recomandam sa citesti o scurta Introducere in Islam.

Seria Islamul privit din perspectiva crestina va prezinta o serie de date concrete, scurte si practice despre Islam, care sa va ajute sa intelegeti mai bine aceasta religie. Va incurajam sa le distribuiti mai departe pe Facebook sau pe site-ul dvs, ajutandu-i si pe altii sa afle aceste adevaruri.

Citeste mai departe

Mai mult decat vise - Semne si minuni in lumea musulmana

Daca nu esti familiar cu lumea musulmana, iti recomandam sa citesti o scurta Introducere in Islam.
De zeci de ani incoace, un fenomen se tot intampla in lumea musulmana. Barbati si femei, fara nici o cunostinta despre Evanghelie si fara a avea contact cu crestini sunt transformati in urma experimentarii unor vise si viziuni cu Isus Hristos. Iata cinci povestiri ale unor fosti musulmani care acum il recunosc pe Isus ca Mantuitor, recreate sub forma unor documentare dramatizate. Produse in limba lor originala cu traducere in limba romana...

Citeste mai departe

Sfarsitul vremurilor in Islam

Daca nu esti familiar cu lumea musulmana, iti recomandam sa citesti o scurta Introducere in Islam.

Ziua Judecății este una din cele 6 articole de credință în Islam, escatologia ocupând un loc capital în toate facțiunile Islamului, descrisă în numeroase hadith-uri. Sunt așteptate catastrofe naturale, semne în soare și lună, războaie și apoi o judecată a faptelor oamenilor în urma căreia o parte din oameni vor fi admiși în rai și cealaltă în iad.

Citeste mai departe

Evanghelia pentru lumea musulmana

Daca nu esti familiar cu lumea musulmana, iti recomandam sa citesti o scurta Introducere in Islam.

Avraam i-a binecuvântat și pe Isaac și pe Ismael, chiar dacă împlinirea promisiunii s-a făcut prin Isaac și urmașii lui. Să fim și noi, ca descendenți spirituali, un canal, un instrument al binecuvântării prin rugăciune al urmașilor lui Ismael. Să fim un instrument al dragostei lui Dumnezeu pentru toți cei creați după chipul și asemănarea Lui.

Citeste mai departe

Islamul in Europa

Daca nu esti familiar cu lumea musulmana, iti recomandam sa citesti o scurta Introducere in Islam.

În Europa în prezent, există prezența tradițională” a islamului în Balcani, ca rezultat al secolelor de ocupație otomană în Sud-Estul Europei. Imperiul Otoman a favorizat puternic musulmanii în regiunile de graniță ale imperiului (țările din fosta Iugoslavie) în detrimentul comunităților creștine, acest lucru dând naștere la tensiuni interetnice și interconfesionale puternice în regiune. De aceea, războaiele fratricide din fosta Iugoslavie au avut și o componentă religioasă, creștin-musulmană, finalizându-se recent cu desprinderea Kosovo-ului majoritar musulman albanez de Serbia ortodoxă.

Europa occidentală se confruntă cu un alt tip de influență musulmană, printr-un aport mare de imigranți în ultimii 30-40 ani, în fostele puteri coloniale și marile economii din Vest. Integrarea acestor imigranți în cultura țărilor gazdă este dificilă, iar statisticile demografice arată creșterea accelerată a comunității musulmane în detrimentul secularismului sau a creștinismului.

În România, Islamul este prezent în special în Dobrogea, fiind practicat de turci și tătari, rămași ca urmare a influenței Imperiului Otoman. Ei au suferit persecuții semnificative sub comunism, mulți emigrând în străinătate, în special în Turcia. De asemenea, există și o mică și vibrantă comunitate de imigranți proveniți din țări arabe, în special în orașele mari și în centrele universitare. Însă imigrația nu este încă semnificativă în România, țara noastră fiind mai degrabă un loc de tranzit spre Occident.

Citeste mai departe

30 de zile de rugaciune pentru lumea musulmana - 18 iunie–17 iulie 2015

Chemăm creștinii să se roage cu credință, speranță și dragoste!

În urmă cu 22 de ani, în lume existau aproximativ 1.1 miliarde de musulmani. Islamul era o religie străină, foarte puțin cunoscută în țările occidentale și se depuneau puține eforturi pentru a ajunge cu Evanghelia și la musulmani.

Evenimentul “30 de Zile de Rugăciune pentru Lumea Musulmană” a jucat un rol important în încurajarea, educarea, motivarea creștinilor să împărtășească credința în Isus cu respect și dragoste...

Citeste mai departe

Aparitii cristice - Semne si minuni in lumea musulmana - de Christine Darg

Daca nu esti familiar cu lumea musulmana, iti recomandam sa citesti o scurta Introducere in Islam. Domnul Isus cel Înviat îi vizitează pe musulmani prin vise şi vedenii, împlinind astfel prorocia din Ioel 2, care proclamă că în vremurile din urmă Duhul Sfânt va fi turnat peste toate popoarele, şi atât tinerii, cât şi bătrânii vor avea vise şi viziuni.

De la prima ediţie a volumului Apariţii cristice, numărul fenomenelor de vise şi viziuni care se manifestau în Orientul Mijlociu a crescut exponenţial.

Citeste mai departe

Eurabia - viitorul Europei? Prezentare pe scurt de Bat YeOr

Daca nu esti familiar cu lumea musulmana, iti recomandam sa citesti o scurta Introducere in Islam.

Istoricul Bat Ye’or a publicat lucrări revoluționare despre minoritățile religioase și despre „dhimmitude” (statutul lor inferior) sub Islam, inclusiv „Islam and Dhimmitude: Where Civilizations Collide” (2002). Ultima ei carte, „Eurabia - the Euro-Arab Axis”(editura Fairleigh Dickinson University Press, 2005) dezbate faptul că guvernele, în special cel francez, au dezvoltat politici externe prin care doresc să câștige favoarea regimurilor Orientului Mijlociu și să oprească creșterea minorităților islamice militante. Bat Ye’or s-a adresat organizației Middle East Forum în 7 februarie 2005.

Citeste mai departe

Vasilica Croitor - Islamul in Romania

Astazi in Dobrogea, sunt tot mai multe femei si fete tinere care incep sa poarte aceasta imbracaminte islamica. Este un semn ca acea populatie are niste germeni care duc spre o radicalizare a islamului. In educatie si in afaceri, influenta islamica este tot mai vadita in Dobrogea.

Citeste mai departe

Cine e Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei?

Recep Tayyip Erdogan, în vârstă de 63 de ani, este actualul președinte al Turciei, funcție pe care o deține din 2014. Înainte de asta, a fost prim-ministru în perioada 2003 – 2014, reprezentând partidul islamic (AKP), înființat în 2001. Erdogan a transformat Turcia din statul secular înființat sub conducerea lui Mustafa Kemal Ataturk în 1923 în noul stat islamic care apare azi pe harta lumii.

Citeste mai departe

Realitati si perspective 7 - Israelul si conflictele din Orientul Mijlociu - 7 mai 2016

#RSP - Israel si mantuirea evreilor, in contextul actual al conflictelor din Orientul Mijlociu. Invitat: Marius Birgean. Extras din emisiunea Realitati si perspective 7 - Conflictele din Orientul Mijlociu, difuzata pe 7 mai 2016 pe canalul Alfa Omega TV. Urmareste toate emisiunile Realitati si perspective - http://alfaomega.tv/mediacenter/category/realitati-si-perspective

Citeste mai departe

Islamul apocaliptic - Ce cred musulmanii despre vremurile din urmă

de Sorin Pețan, redactor Alfa Omega TV

Un studiu efectual de către Pew Research în 2012 în mai multe țări musulmane a constatat că mai mult de jumătate din musulmani cred în revenirea lui Mahdi și a sfârșitului zilelor în timpul vieții lor. Într-o Europă și Românie seculară cu origini creștine, pare inutil un studiu în escatologia islamică. Însă numeroși musulmani cred aceste lucruri, și pot influența absolut decisiv nu doar regiunea Orientului Mijlociu, ci și întreaga lume. Acest lucru ne obligă să cunoaștem mai bine credințele lor, pentru a înțelege acțiunile actorilor din Orientul Mijlociu.

Citeste mai departe

Moscheea din București și problema imigranților

Articol de Cristian Șoimaru, pastor, București

Felul în care punem o întrebare ne ajută să dăm răspunsul adecvat. Dacă întrebarea se pune în felul următor: „E bine să se constuiască o mega-moschee în București?” Răspunsul este simplu. Nu! Însă întrebarea nu se pune doar în acest fel, ci problema construcției moscheii din București trebuie văzută din mai multe puncte de vedere. Vreau să ne referim la ele pe scurt.

Citeste mai departe

Situația actuală în Siria și Irak

Până în 1918, teritoriul actual al Siriei și Irakului era inclus în Imperiul Otoman. După prăbușirea acestuia, granițele actuale ale mai multor state din regiune, inclusiv Siria și Irak, au fost trasate de către puterile coloniale fără a ține cont de situația etnică și religioasă din regiune. Acesta este un motiv major pentru situația tensionată din regiune, războaiele civile curente și mișcările fundamentaliste din Irak și Siria. Care însă sunt celălalte, și cum s-a ajuns aici? Cine se luptă în Siria-Irak, și de ce?

Citeste mai departe

Invazia iminentă a Israelului

Capitolele 38 și 39 din Ezechiel prezintă o profeție uimitoare despre vremurile din urmă, când va avea loc o invazie masivă a Israelului pornită din nord, condusă de către Rusia și căreia i se vor alătura un număr de națiuni islamice, inclusiv Iranul. Această invazie masivă va avea drept rezultat una dintre cele mai mari intervenții divine cunoscută vreodată, moment în care Dumnezeu va porni la judecată. Toate aceste lucruri vor avea ca rezultat schimbări masive la nivel mondial: politice, religioase și spirituale. Toate lucrurile s-au așezat la locul lor, gata pentru desfășurarea acestor evenimente, sunt iminente! E esențial pentru credincioși să fie pregătiți pentru momentul în care Dumnezeul Bibliei Își va arăta puterea în toate națiunile, împlinind într-un mod evident această profeție, acesta fiind un moment oportun pentru noi de a-i conduce pe mulți la Hristos.

Citeste mai departe

Marius Birgean: Trebuie facuta o distinctie intre musulmanii moderati si cei radicali (10%)

In toata atmosfera foarte volatila din lume legate de subiecte ce tin de migratie sau acte teroriste, trebuie sa ne pazim de generalitati, de a perpetua anumite stereotipuri gresite cu privire la Islam, ci trebuie sa tratam cu obiectivitate credinta islamica. Trebuie facuta o distinctie: majoritatea covarsitoare a musulmanilor din lume sunt oameni pasnici, care incearca sa fie buni cetateni si vecini in tarile lor. Dar ceea ce ne intereseaza este acea minoritate foarte vocala, foarte influenta, care perpetueaza aceste acte de terorism in lume.

Citeste mai departe

Armaghedonul, batalia finala in escatologia islamica - Marius Birgean

Conceptia cu privire la faptul ca anticrist se va ridica din Europa sau din ruinele fostului Imperiu Roman este izvorata dintr-o ignoranta cu privire la escatologia islamica, insa cand punem impreuna toate aceste franturi de informatii din escatologia islamica si comparam cu cele din escatologia crestina intelegem ca lucrurile sunt diferite si are mult mai mult sens sa crezi ca anticrist va veni din Orientul Mijlociu. Sunt prea multe similaritati pentru a le pune pe seama unor simple coincidente.

Citeste mai departe

RSP: Mega-moscheea din Bucuresti - Cristian Soimaru si Marius Birgean

Cristian Soimaru: Felul în care punem o întrebare ne ajută să dăm răspunsul adecvat. Dacă întrebarea se pune în felul următor: „E bine să se constuiască o mega-moschee în București?” Răspunsul este simplu. Nu! Însă întrebarea nu se pune doar în acest fel, ci problema construcției moscheii din București trebuie văzută din mai multe puncte de vedere, al libertatii religioase, al urbanismului, al dreptului international sau al securitatii statului. Vreau să ne referim la ele pe scurt.

Citeste mai departe

Crestinul si islamul

Daca nu esti familiar cu lumea musulmana, iti recomandam sa citesti o scurta Introducere in Islam.

‘’Ținta poruncii este dragostea’’ (1 Tim. 1:5)

Vin multe informatii din Orientul Mijlociu, vești, opinii despre situații conflictuale, martiraj, tensiuni etnice și religioase, resuscitarea antisemitismului, despre reașezări și realinieri în alianțele politice zonale și internaționale.

Și toate acestea în contextul derulării cu repeziciune, sub ochii noștri, a ultimelor secvențe dintr-un scenariu pe care nu ne vine să credem că îl trăim chiar noi.

Ca și credincioși biblici, nu ne mai putem ascunde între zidurile bisericii. Nu mai este timp să predicăm, să dezbatem doar subiecte comode, clasice sau strict legate de ora de studiu biblic sau de școala duminicală. Nu există subiect care să nu poată fi abordat și înțeles din perspectivă biblică. Nu există teme „tabu” pentru dezbaterea creștină, fie acestea mai sensibile gen divorț, sexualitate, finanțe, etc., fie cele care au de-a face cu înțelegerea vremurilor (ISLAM, conflicte de tip etnic sau religios, reașezare a lumii politice...)

Creștinul trebuie să își ridice capul, să înțeleagă vremurile, să se roage și să trăiască având perspectiva lui Dumnezeu pentru acest moment final al istoriei. Să fim parte din acel sunet puternic care trezește din amorțeală, atenționează, provoacă, anunță primejdia, vestește evenimente, un sunet care ne ridică privirea spre cer în așteptarea Celui care este Începutul și Sfârșitul.

Citeste mai departe

Islamul si alte religii

Daca nu esti familiar cu lumea musulmana, iti recomandam sa citesti o scurta Introducere in Islam.

Există numeroase legi cu privire la cei de alte religii, în special evrei și creștini, aceștia având statutul de dhimmi (protejat), inferior musulmanilor. Ei pot practica liber religia, dar trebuie să plătească o taxă specială jizya (Sura 9:29), și au anumite drepturi limitate. Jizya era dovada acceptării de către nemusulmani a supunerii față de statul islamic și legile sale și recunoașterea dreptului de moștenire a statului islamic asupra teritoriilor cucerite.

Citeste mai departe

Intelegerea vremurilor - Lume

Dumnezeu ne-a dat semne ca să ne trezim, spunea Harry Jackson, episcop.

Harry Jackson, episcop a peste 1800 de biserici, spunea că Dumnezeu încearcă să trezească la viață o creștinătate adormită:

A fost declanșată o alarmă. La fel cum facem și noi în unele dimineți, închidem alarma și spunem: Mai am timp. Mă trezesc mai târziu.

Citeste mai departe

Islamul in Orientul Mijlociu

Daca nu esti familiar cu lumea musulmana, iti recomandam sa citesti o scurta Introducere in Islam.

 Există două mari ramuri în Islam – sunni și shia, cauzate de neînțelegeri cu privire la succesorul profetului Mahomed și alte diferențe doctrinare. Sunniții sunt majoritari în lume, șiiții (aprox. 10% din total) fiind prezenți în special în Iran, Azerbaidjan, Bahrein, parțial în Irak, Afghanistan, Yemen, Liban și Siria. Alte facțiuni în islam sunt sufiții, salafiții/wahabiții, alawiții.

Citeste mai departe

Intelegerea vremurilor - Islam

Daca nu esti familiar cu lumea musulmana, iti recomandam sa citesti o scurta Introducere in Islam.

Şi Avraam a zis lui Dumnezeu: „Să trăiască Ismael înaintea Ta!” Dumnezeu a zis: „Cu adevărat, nevasta ta Sara îţi va naşte un fiu şi-i vei pune numele Isaac. Eu voi încheia legământul Meu cu el, ca un legământ veşnic pentru sămânţa lui după el. Dar şi cu privire la Ismael te-am ascultat. Iată, îl voi binecuvânta, îl voi face să crească şi îl voi înmulţi nespus de mult: doisprezece voievozi va naşte şi voi face din el un neam mare. (Geneza 17: 18-20)

Citeste mai departe

Până la marginile pământului - de Ghiță Rițișan, APME

Din 2008 slujesc ca președinte al Agenției Penticostale de Misiune Externă, dar înainte de aceasta, din 1992 până în 2008 am slujit ca pastor. Agenția s-a înființat în 2006 prin inițiativa unui grup de pastori penticostali, care au dorit să implice mai mult Biserica în misiune externă.

Citeste mai departe

STATUL ISLAMIC din Irak si Levant

Foloseste meniul de mai sus pentru a naviga prin paginile din aceasta sectiune.

„Dacă veți păstra acest sfat, veți cuceri Roma (creștinătatea) și veți stăpâni lumea, cu voia lui Allah.” Abu Bakr al-Baghdadi

SIIL în acțiune

Ce posedă un tânăr ca să trăiască și să moară pentru scopurile barbare ale grupării SIIL? Aceste scopuri presupun convertirea la islam sau moartea. Aceste scopuri obligă mulțimi de oameni să-și părăsească țara, presupun un califat islamic utopic, în care necredinciosul este persona non grata sau poate să moară. Gruparea SIIL împarte lumea în două clase- credinciosul adevărat și necredinciosul, infidelul (de multe ori, alți musulmani)- care trăiesc asemeni unor cetățeni de categoria a doua, sau nici măcar atât.

Luptătorii grupării SIIL sunt conduși de o idee diabolică. Sunt bine înarmați, finanțați și motivați și fac ceva ce nimeni nu credea că pot să facă. Aceștia au declarat un califat, o regiune condusă prin legea Sharia, legea islamică.

Harta califatului dorit de SIIL

Un blitzkrieg islamic

10 iunie 2014 marchează ziua în care gruparea SIIL a șocat lumea. Aceștia au capturat al doilea cel mai mare oraș din Irak- Mosul, cunoscut ca Ninive, orașul biblic în care profetul Iona a predicat mesajul de pocăință cu mii de ani în urmă. Această acțiune a lor a pus în mișcare un lanț de evenimente care au schimbat analiza geo-politică a regiunii și a lumii întregi. De asemenea, a schimbat viețile a milioane de oameni și a făcut ca SIIL să devină un nume obișnuit în Occident.

Citeste mai departe

Religia in Kosovo astazi - de Jonida Kumaraku, jurnalist, Kosovo

Daca nu esti familiar cu lumea musulmana, iti recomandam sa citesti o scurta Introducere in Islam.

Kosovo este cea mai nouă țară din Europa. Și-a declarat independența în anul 2008 după o lungă perioadă de conflict și război cu Serbia. Multă vreme Kosovo a fost una dintre cele mai sărace și mai puțin dezvoltate regiuni din Balcani. Dintre cei două milioane de locuitori, mai mult de jumătate trăiește în zonele rurale, în special în satele mici ale câmpiei centrale sau pe pantele mai domoale ale munților. Recensământul din anul 2011 ne arată că în jur de 95,6% din populație este musulmană, în timp ce doar 3,69% este formată din creștini (ortodocși și catolici).

Citeste mai departe

  • 1
  • 2

Precizare: Prin aceasta sectiune, redactia noastra nu isi propune sa discrediteze islamul sau sa ofenseze pe credinciosii musulmani, sau sa instige la discriminare, ura sau violenta de orice natura impotriva musulmanilor. Aceasta sectiune are doar rol educativ si informativ, pentru crestini. Consideram ca datoria noastra de crestini este sa ne rugam pentru musulmani si cei de alte religii, sa ii iubim si sa-i binecuvantam, sa le facem bine, si sa le vestim Evanghelia.

Şi Avraam a zis lui Dumnezeu: „Să trăiască Ismael înaintea Ta!” Dumnezeu a zis: „Cu adevărat, nevasta ta Sara îţi va naşte un fiu şi-i vei pune numele Isaac. Eu voi încheia legământul Meu cu el, ca un legământ veşnic pentru sămânţa lui după el. Dar şi cu privire la Ismael te-am ascultat. Iată, îl voi binecuvânta, îl voi face să crească şi îl voi înmulţi nespus de mult: doisprezece voievozi va naşte şi voi face din el un neam mare. (Geneza 17: 18-20)

Sa binecuvantam atat pe Isaac (stramosul evreilor), cat si Ismael (stramosul arabilor), si sa ne rugam ca ei sa-l cunoasca lumina Evangheliei.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.