Israel, popor creat sau ales de Dumnezeu Willem J. J. Glashower

Scris în . Publicat în Israel.
Noi citim Biblia, care, apropo, a fost scrisă de niște evrei ! Atât Vechiul, cât și Noul Testament au fost scrise de evrei. Isus era evreu ! De fapt, este evreu, fiindcă a înviat, trupul Lui omenesc, primit de la mama Sa nu a rămas îngropat în pământ. Când va reveni în slavă, tot evreu va fi.

În Biblie, citim că Dumnezeu a ales Israelul. De ce a ales tocmai Israelul și nu pe noi, olandezii, sau pe români, sau pe ruși, ca să fie poporul ales ? Sau pe chinezi ? Atunci ar fi avut un popor puternic de 1,3 miliarde de chinezi ! De ce tocmai Israelul ? Oare, într-o zi, privind toate popoarele lumii, a decis să aleagă Israelul ?

Nu, căci acest mister e mult mai profund: Dumnezeu a creat Israelul !

În Geneza 17, citim că Domnul i se arată unui bărbat pe nume Avraam, promițându-i să-i facă o națiune, un popor, care să fie o binecuvântare pentru întreaga lume și care să aibă un ținut al său. Însă, ca să devii un popor sau o națiune, trebuie să ai măcar un fiu, pe când Avraam și Sara, soția lui, nu aveau copii.

Așadar, cum se putea rezolva această problemă ? Întâi, Avraam s-a gândit să îl adopte pe Eliezer, care să fie acel fiu. Altă dată, Sara s-a gândit că avea în casă o femeie frumoasă care putea fi un fel de mamă surogat. Dacă tu o lași gravidă, iar, după nouă luni, va naște un fiu, am rezolvat problema ! El va fi fiul nostru, iar Dumnezeu va putea crea acea națiune la care se gândește. Însă Dumnezeu nu a fost de acord.

Într-o zi, i-a spus lui Avraam: Sara va da naștere unui copil anul viitor. Avraam a râs fiindcă nu i-a venit să creadă. El a spus, cum scrie în Geneza 17:17: Eu am 100 de ani. Soția mea, Sara, are 90 de ani. Am depășit de mult vârsta la care se pot face copii. Doamne, e imposibil ! Nu poți accepta acest copil pe care îl avem deja ? Dumnezeu a refuzat, spunând că Sara va naște un copil.

Isaac s-a născut chiar în anul următor, acesta fiind un miracol de la Dumnezeu. Din cei doi bătrâni, Dumnezeu l-a creat pe Fiul Isaac. Chiar dacă Avraam și Sara au râs, Isaac tot s-a născut. Numele lui înseamnă râs. Dumnezeu spune: El e întâiul Meu născut, pe care l-am creat spre slava Mea.

După 2 000 de ani, cum știm noi, creștinii, s-a născut un alt Copil printr-un alt miracol. Îngerul Gabriel i-a spus Mariei: Anul viitor, vei naște un copil. Însă ea a spus: E imposibil, căci sunt virgină, nu am avut nicio relație sexuală cu vreun bărbat ! Cum să rămân gravidă ? Îngerul i-a răspuns: Dumnezeu va fi Tatăl Lui, iar tu vei fi mama Lui. În anul următor, s-a născut Isus, Fiul lui Dumnezeu, Mielul sfânt al lui Dumnezeu, care avea să fie ucis pentru păcatele lumii.

Așadar, au existat doi copii miraculoși.

Dumnezeu a creat Israelul pentru a binecuvânta întreaga lume. În Israel, L-a creat pe Isus pentru a binecuvânta toate națiunile lumii. Așa a devenit Israelul poporul ales.

Dumnezeu spune: Eu am creat, spre slava Mea, Eu L-am făcut și l-am format pentru ca toată lumea să fie binecuvântată de El.

Materiale asemănătoare găsești aici: https://alfaomega.tv/intelegereavremurilor/israel

Urmărește-ne pe Facebook, acolo publicăm materiale pe care nu le vei vedea pe aici: https://www.youtube.com/channel/UCiGwx8Yg1dOAr78_5v-zTKQ

Avem și cont de Instagram, aruncă o privire: https://www.instagram.com/alfaomegatv/

Diverse materiale te așteaptă pe Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCiGwx8Yg1dOAr78_5v-zTKQ

Canalul TV poate fi vizionat 24/7 și este unul dintre cele mai vizionate de români. Uită-te și tu. Dacă nu ai televizor, ne găsești online: https://alfaomega.tv/canal-tv/alfa-omega-tv

Vrei să fii parte din lărgirea Împărăției și vestirea întoarcerii Domnului? Lucrează împreună cu noi: https://alfaomega.tv/donatii

1345 accesări

stiri din israel ultimele reclama

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.