Împlinirea profeției: Evreii se întorc în număr tot mai mare în Israel, ajutați de creștini

Scris în . Publicat în Israel.

Nu te teme de nimic, căci Eu sunt cu tine, Eu voi aduce înapoi neamul tău de la răsărit şi te voi strânge de la apus. Voi zice miazănoaptei: ‘Dă încoace!’ şi miazăzilei: ‘Nu opri, ci adu-Mi fiii din ţările depărtate şi fiicele de la marginea pământului: pe toţi cei ce poartă Numele Meu şi pe care i-am făcut spre slava Mea, pe care i-am întocmit şi i-am alcătuit.(Isaia 43:5-7)

De-a lungul istoriei, poporul evreu are o istorie lungă și complexă care a tras atenția opiniei publice de nenumărate ori. În ultimii ani s-a remarcat și în Europa o creștere semnificativă a spiritului antisemit. Premierul israelian, Beniamin Netanyahu afirma la începutul anului 2015 că Guvernul său va adopta un plan în valoare de 45 milioane de dolari pentru a încuraja imigrația evreilor din Franța, Belgia și Ucraina, deoarece aceste națiuni au fost ținta mai multor atacuri teroriste în ultima vreme. Evenimentele și atacurile din cursul anului 2015 i-au dat dreptate, evreii nu mai sunt bine primiți în Europa.

Pe lângă acțiunile de factură politică, diverse organizații au demarat numeroase acțiuni și parteneriate, cu scopul de a susține întoarcerea evreilor în Israel. Una dintre organizațiile care au depus un efort remarcabil în acestă direcție este Ebenezer Operation Exodus. Această organizație a facilitat deplasarea și reintegrarea socială în Israel a zeci de mii de evrei.

orientul mijlociu scurta istorieARTICOL: Istoria pe scurt a Orientului Mijlociu, din perspectivă creștină

Urs Käsermann, lider în organizația Ebenezer Operation Exodus, spunea reporterului Alfa Omega TV în mai 2015: „Slujesc în organizația creștină Ebenezer Operation Exodus. Această organizație îi ajută pe evrei să facă aliyah, adică să se întoarcă în Israel conform profețiilor biblice. Organizația a fost fondată în 1991, când a căzut Cortina de Fier. Atunci, fondatorul, un om de afaceri elvețian, a fost chemat de Dumnezeu să îi ajute pe evrei să se întoarcă acasă. De atunci, lucrăm pentru poporul evreu, oferind ajutor. Colaborăm cu statul israelian, cu organizația Agenția Evreiască (ce se ocupă de repatrierea evreilor în Israel) pentru a-i ajuta pe evrei să se întoarcă în Israel, după cum spun profețiile.

 

header invazia iminenta a israeluluiARTICOL: Invazia iminentă a Israelului - o perspectivă modernă asupra unor profeții străvechi

Numele organizației vine din Biblie, din 1 Samuel. Eben-Ezer înseamnă piatră de ajutor - „până acum, Eu v-am ajutat”. Aceasta înseamnă că, până acum, am fost ajutați de Dumnezeu în toate proiectele noastre, chiar și atunci când a trebuit să încheiem contracte majore pentru diferite transporturi. În ultimii 10 ani, cu ajutorul navelor, am transportat din Ucraina din Odesa și până în Israel peste 50.000 de evrei. În total, până acum, am putut ajuta peste 140.000 de evrei să se întoarcă în Israel, patria lor, țara pe care le-a dat-o Dumnezeu.”

Atentatele teroriste care au avut loc în Europa în ultima vreme au făcut ca mulți evrei să își exprime dorința de a se întoarce în Israel. Acest fenomen a accelerat împlinirea profeției biblice, conform căreia evreii din toată lumea vor reveni în țara de origine.

evreii aliyah

Urs Käsermann: „Totul a început cu Rusia și țările nordice, deoarece în Biblie este scris: „Îmi voi aduce poporul înapoi din Nord, și apoi din toate celelalte țări”. Dacă ne uităm la nord de Israel, găsim Moscova. Astfel, am dorit să lucrăm în această țară nordică. De multă vreme, evreii nu au avut posibilitatea să se întoarcă acasă. Abia după 1989, după căderea Cortinei de Fier, am putut începe să-I ajutăm. Acesta a fost principalul loc în care ne-am concentrat activitatea. Însă azi lucrăm în toată lumea, dar activitatea cea mai intensă are loc tot în țările răsăritene. Acum s-a dublat numărul celor care fac aliyah din Ucraina, deoarece evreii nu se mai simt în siguranță în această țară. Ei se întorc acasă, iar noi îi ajutăm.

raport europeanARTICOL: Raport European - Antisemitism, islamofobie și problema imigranților în Europa

Chiar și în Elveția, antisemitismul e în creștere. Anul trecut, în regiunea vorbitoare de limbă franceză a Elveției, numărul acțiunilor cu caracter antisemit s-a dublat față de anul anterior. Vedem cum și în Franța a crescut antisemitismul. De exemplu, acum doi ani, în Toulouse au fost uciși un rabin și trei copii. Numărul celor care fac aliyah din Franța s-a triplat față de anul trecut.

Acum vedem că în regiunea în care se află România, cu tot ce se întâmplă în Ucraina, evreii nu prea înțeleg cum stă situația. În 2014-2015 când au început demonstrațiile în piața centrală din Kiev, nu a mai plecat nimeni spre Israel. Însă noi ne-am rugat, un lucru foarte important, ne-am rugat ca evreii din Ucraina să înțeleagă situația, să înțeleagă că singurul loc sigur pentru ei este Israelul și că trebuie să facă aliyah. Și acum pleacă tot mai mulți. Acum sunt conștienți că a sosit vremea când trebuie să facă aliyah, să plece spre Israel.

Eu mă aflu aici pentru că în Ungaria sunt peste 100.000 de evrei care trăiesc în Budapesta, iar antisemitismul e în creștere. Ne aflăm aici pentru a forma o echipă care să fie pregătită atunci când vor veni vremuri grele pentru evrei. Vrem să-i putem ajuta și să-I aducem acasă. Acesta a fost și motivul pentru care vizităm România.

Recent am avut șansa să stau de vorbă cu liderul comunității evreiești din Ungaria. El mi-a spus că și ei au observat că antisemitismul se extinde și în Ungaria, dar evreii maghiari încă se simt în siguranță aici. Însă vă pot spune cu siguranță că situația va deveni tot mai dificilă, fiindcă partidele de dreapta devin tot mai puternice, acțiunile antisemite se înmulțesc în fiecare zi, iar ei se pregătesc pentru ceea ce se va întâmpla în țara vecină. De aceea suntem aici și dorim să formăm echipe în regiunea Europei de Est.”

Și în Europa Occidentală, atacurile teroriste din 2015, în special cel dintr-un supermarket cușer, împreună cu antisemitismul care crește tot mai mult, i-au determinat pe evreii din Franța să acționeze. În 2015, peste 8 000 de evrei din Franța au imigrat în Israel. Mulți cred, însă, că acesta este doar începutul unui flux de evrei francezi care se întorc în țara lor natală. În ultimul val de imigranți, aproape 50 de evrei francezi au ajuns la aeroportul „Ben Gurion’’, din Tel Aviv.

„8 000 de imigranți din Franța. Vin foarte mulți imigranți israelieni din Franța”, spunea Yigal Palmor, director de relații publice de la Agenția Evreiască.

„Acum, nu putem să trăim iudaismul așa cum ne-ar plăcea. Suntem atenți să nu purtăm kippa pe stradă. Continuăm să trăim, nu ne oprim, așa cum, în Israel, oamenii continuă să trăiască, în pofida tuturor atacurilor. În Israel vom putea trăi iudaismul așa cum dorim’’, spunea Dan Ammar, unul din cei mai noi evrei ce au emigrat din Franța în Israel. Ammar a condus serviciul de aprindere a lumânărilor Hanuka pentru grupul care a venit din orașul luminilor, Paris, la Festivalul Luminilor. Imigranții, începând de la copii și până la vârstnici, își încep acum noua viață în țara Israel.

„Da, evreilor francezi le este teamă, dar acesta nu este singurul motiv pentru care ei vor să vină în Israel. Avem convingerea că evreii din Franța și tinerii au un viitor în Israel’’, spunea Alexandra Schneider.

„În această seară vom vedea revărsarea credincioșiei Dumnezeului lui Israel peste poporul Său, după cum a promis în Isaia. El Își va aduce poporul înapoi în Israel din toate colțurile lumii, iar în seara asta i-am primit în mijlocul nostru pe cei din Vest’’, spunea Nicole Yoder, de la International Christian Embassy din Ierusalim, o organizație creștină pro-evreiască din Israel.

La începutul acestui an, și imigranți din America de Nord au aterizat pe aeroportul internațional „Ben Gurion’’ din Tel Aviv pentru a se stabili în Israel. Întoarcerea evreilor în Israel înseamnă împlinirea profeției biblice. Isaia, Ieremia și Ezechiel vorbesc despre întoarcerea evreilor în țară.

„Pot să dau slavă Domnului pentru că este lucrarea Lui. În 1948, Israel avea 800 000 de evrei în țară, când au devenit o națiune într-o zi, după cum a spus Isaia. Acum sunt peste șase milioane. Este incredibil! Au trecut doar 67 ani. Evreii se întorc cu mulțimile’’, spunea Debra Minotti, de la Operation Exodus din SUA. Ea spune că, din 2014, s-a înregistrat o creștere de 79% a întrebărilor despre ajutorul oferit pentru întoarcerea în Israel.

header invazia iminenta a israeluluiARTICOL: Invazia iminentă a Israelului - o perspectivă modernă asupra unor profeții străvechi

Minotti spunea că sunt multe motive pentru care evreii se întorc în țara lor: „Mulți spun că Elohim îi cheamă înapoi în țară. Unii zic că vor să-și crească copiii într-o țară evreiască. Alții spun că vor să apere Israelul, că vor să fie acolo fiindcă sunt sioniști. Ei zic că e anul 1939 și că prevăd o catastrofă.”

Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: „Vă voi strânge din mijlocul popoarelor, vă voi aduna iarăşi din ţările în care sunteţi risipiţi şi vă voi da ţara lui Israel.” (Ezechiel 11:17)

Află mai multe despre acest subiect la adresa: www.alfaomega.tv/israel

Organizația Ebenezer Operation Exodus

Cu mult înainte de căderea Uniunii Sovietice, Dumnezeu i-a vorbit lui Steve Lightle despre întoarcerea evreilor ruși în Israel. Reporterul Julie Stahl a vorbit cu Steve Lightle despre viziunea pe care a primit-o în urmă cu mai multe decenii de a ajuta poporul evreu să se întoarcă în Țara Promisă și despre cum se împlinește această viziune.

Ce este Ebenezer Operation Exodus?

„Ebenezer Operation Exodus este o lucrare creștină care îi ajută pe evreii din lumea întreagă să se întoarcă în Israel. A fost fondată în urmă cu 25 de ani la o conferință care a avut loc în Ierusalim în luna ianuarie a anului 1991. Aceasta continuă și în prezent. Totul a pornit de la o viziune pe care Domnul mi-a arătat-o în 1974. Eram treaz și întreg zidul a devenit asemenea unui ecran uriaș. Am văzut căderea Uniunii Sovietice. Toți evreii se întorceau în Israel cu nave, avioane. Dumnezeu mi-a spus că vrea să merg la comunitățile de evrei din Uniunea Sovietică ca să-i pregătesc pentru un exod, așa cum făcuse și în Egipt pe vremea lui Moise și a Faraonului. Eu trebuia să pregătesc poporul evreu. Am început să găsesc Isaia 43, Ieremia 16, Ieremia 23, Ieremia 31, Ezechiel... unde se vorbește despre o țară din nord din care Dumnezeu Își va aduce poporul înapoi în Israel. Am spus: Bine, Doamne.

Apoi, în 1982, mă plimbam prin Ierusalim pe strada King George, unde locuiam împreună cu familia, și cineva începe să-mi strige numele: „Steve!’’ Numele lui era Gustav Sheller. Am dat naștere organizației Operation Exodus. Acum, după 25 de ani, avem oameni din 40 de țări care sunt implicați în această lucrare. Încotro ne îndreptăm? Va continua să crească. Încă mai sunt milioane de evrei pe care trebuie să-i ajutăm să se întoarcă acasă din diferite părți ale lumii. A avut loc o creștere cu 34% față de anul trecut a evreilor din Statele Unite ale Americii pe care am putut să-i ajutăm să vină în Israel.

Mai este America de Sud, America Centrală, Mexic, Brazilia, Argentina, Paraguay, Columbia... Vrem să putem să răspundem indiferent de nevoie. Dacă Dumnezeu le pune pe inimă dorința să se întoarcă acasă, dacă sunt persecutați... Ieremia 16 vorbește despre vânători care îi vor vâna. Dacă vor să scape de ei, vrem să putem să-i ajutăm. Folosim vaporul de 15 ani. Prin harul lui Dumnezeu, am putut să ajutăm peste 150 000 de evrei să se întoarcă”, a afirmat Steve Lightle.

Există vreo poruncă anume pentru creștini care spune să-i ajute pe evrei să revină acasă?

„Isaia 49:22 spune clar că este datoria neamurilor să aducă poporul evreu acasă, să poarte fiii și fiicele poporului evreu pe umeri, să-i aducă înapoi în Israel. Aceasta este o funcție a ceea ce spunea apostolul Pavel în Romani 15. Pavel spunea că dacă ai beneficiat de binecuvântarea spirituală oferită de poporul evreu, acum ai datoria să dai înapoi, să-i ajuți din punct de vedere financiar”, a afirmat Steve Lightle.

De aceea, aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: „Iată, voi face neamurilor semn cu mâna şi-Mi voi înălţa steagul spre popoare; ele vor aduce înapoi pe fiii tăi în braţele lor şi vor duce pe fiicele tale pe umeri. (Isaia 49:22)

Colaj realizat din reportaje difuzate în emisiunile „Mapamond Creștin” și „Jerusalem Dateline”. Urmăriți emisiunile Mapamond Creștin în fiecare duminică de la ora 20 și Jerusalem Dateline în fiecare sâmbătă de la ora 20, pe canalul Alfa Omega TV și la adresa www.alfaomega.tv/stiri.

Vrei să afli mai multe?

Alfa Omega TV desfășoară numeroase activități de conștientizare a vremurilor și provoacă Biserica din România în mod constant să se roage pentru poporul Israel. Una dintre cele mai recente acțiuni pro Israel la care Alfa Omega TV a luat parte este parteneriatul cu Ebenezer Operation Exodus. Astfel, mii de broșuri au fost distribuite gratuit și au ajuns în toate colțurile țării, încurajând atât bisericile ca instituții, cât și creștinii în mod individual, la a susține poporul evreu în rugăciune.

Alfa Omega TVDacă te interesează acest subiect, află mai multe comandând broșura gratuită PROFEȚIE BIBLICĂ - Planul lui Dumnezeu cu privire la întoarcerea poporului evreu în Israel.

Parcurgând această broșură, vei putea urmări inaugurarea planurilor lui Dumnezeu. Vom începe cu un scurt studiu al capitolului 36 din Ezechiel, continuând cu o selecție de versete care arată ce spune Dumnezeu despe planurile și scopurile Lui pentru poporul ales Israel.

Broșura gratuită este disponibilă atât în variantă tipărită (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., 0256.284.913), cât și gratuit, în format electronic, la adresa: www.alfaomega.tv/descarca

22218 accesări
sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.