Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

banner-serie-jm

Cel care ne poarta de grija- de Joyce Meyer

Unul dintre numele lui Dumnezeu este Iehova Ire, care înseamnă Domnul va purta de grijă. Este minunat când ne gândim că Dumnezeu este sursa tuturor lucrurilor de care avem nevoie și că Lui Îi pasă de lucrurile importante pentru noi. Nicio nevoie nu este prea mică pentru ca El să nu o cunoască și nu nimic nu este prea mult pentru El ca să nu poată să ne ofere.

El este omniscient (cunoaște totul), omniprezent (este peste tot, tot timpul) și atotputernic (are toată puterea). (Vezi Ieremia 42:11, Biblia Amplificată)

Biblia spune că El este:

  • Adăpostul, refugiul și locul nostru de scăpare (Psalmul 91)
  • Cel care ne mângâie (2 Corinteni 1:3)
  • Vindecătorul nostru (Psalmul 103:3)
  • Sursa înțelepciunii noastre (Iacov 1:5)
  • Și tot ce avem nevoie!

Dumnezeu este Cel care îți poartă de grijă. El te iubește și El are un plan bun pentru viața ta. El vrea să te binecuvânteze pentru ca tu să poți să împlinești planul Său... ca să poți să te bucuri cu adevărat de viață. În Cuvântul Său, El ne spune cine este El și cum putem să primim tot ce ne avem nevoie prin Hristos.

Problema este că uneori pierdem din vedere ceea ce Dumnezeu vrea ca să facem în viețile noastre deoarece mergem la oameni și ne așteptăm să ne dea ceea ce avem nevoie, în loc să mergem la Dumnezeu. Dumnezeu lucrează prin oamenii pe care îi pune în viețile noastre, dar trebuie să mergem mai întâi la El și să-L lăsăm pe El să decidă modul cel mai bun pentru a ne împlini nevoile.

În Filipeni 4:19 (Biblia Amplificată) scrie: ''Şi Dumnezeul meu va împlini toate nevoile voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos.'' Acest verset ne spune că Dumnezeu vrea să împlinească ''fiecare nevoie a noastră, în Isus Hristos''. Dar nu putem să luăm acest verset și să ne așteptăm să avem tot ce ne trebuie, fără să citim contextul din care provine.

În Matei 6:33 (Biblia Amplificată) scrie: ''Căutaţi (doriți-vă) mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui (modul Său de a fi neprihănit) şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.''

Când căutăm lucruri în locul lui Dumnezeu, atenția noastră nu este în locul potrivit. Relația noastră cu Dumnezeu trebuie să fie pe primul loc tot timpul deoarece în El găsim tot ce avem nevoie. Când Îl căutăm pe Dumnezeu și vrem să învățăm cum să trăim, atunci putem să avem încredere că El va avea grijă de toate nevoile noastre.

Mi-am dat seama că atunci când petrec mai mult timp căutând-L pe Dumnezeu pentru cine este El și nu pentru ceea ce îmi poate oferi, atunci dorințele și gândurile mele se aliniază tot mai mult la voia Lui. Când petrec mai mult timp rugându-mă ca Dumnezeu să-mi arate cum să umblu în dragoste și cum să mă comport cu oamenii, atunci îmi doresc tot mai mult ceea ce mi-a pregătit Dumnezeu- ceea ce este mai bine pentru mine- deoarece mintea și inima mea sunt setate pe lucrurile potrivite.

În Evrei 11:6 (Biblia Amplificată) scrie: ''Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie (neapărat) să creadă că El este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută.'' În Romani 8:17 scrie că dacă suntem copii ai lui Dumnezeu, suntem ''moștenitori ai lui Dumnezeu împreună cu Hristos''. Aceasta înseamnă că Dumnezeu ne oferă tot ce avem nevoie în Hristos, odată ce devenim creștini născuți din nou. Noi doar trebuie să accesăm lucrurile acestea prin relația personală cu Dumnezeu.

De asemenea, Biblia ne învață ''să ne iubim vrăjmașii, să facem bine, să împrumutăm fără să ne așteptăm să primim înapoi deoarece atunci răsplata noastră va fi mare'' și ''să avem milă, așa cum și Tatăl nostru are milă'' (Luca 6:35-36). În versetele 37-38 scrie să nu judecăm, să iertăm și să fim darnici, deoarece ''cu ce măsură măsurăm, cu aceeași măsură ni se va măsura.''

Ascultarea de Cuvântul lui Dumnezeu, a dărui și a-i sluji pe alții sunt moduri în care eliberăm binecuvântările lui Dumnezeu în viața noastră. Dacă nu ai învățat să fii o persoană care dăruiește, atunci pierzi unul dintre cele mai bune lucruri în viață. Știu din proprie experiență că niciodată nu vei fi mai fericit ca atunci când ajuți pe cineva, când faci ceva ca să îmbunătățești viața cuiva. De fiecare dată când faci ceva pentru cineva, trebuie să privești ca și cum ai face lucrul respectiv pentru Dumnezeu.

Atitudinea cea mai potrivită pe care o putem avea când dăruim este: ''Doamne, fac asta pentru Tine pentru că Te iubesc. Tu mi-am dăruit atât de multe lucruri, iar acum eu vreau să-mi predau viața ție!'' Dacă vei avea această motivație, atunci vei ști că El îți va împlini orice nevoie, așa cum scrie în Filipeni 4:19.

Ai credință că Dumnezeu îți va împlini orice nevoie. El vrea să fie Vindecătorul, Mângâietorul tău, înțelepciunea, pacea și bucuria- tot ce ai nevoie. El vrea să trăiești în harul Său, în iertarea, mila și puterea Sa. Odihnește-te în El având încrederea că El este Domnul, Cel care îți poartă de grijă!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.