Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

banner-serie-jm

Înțelegerea puterii Duhului Sfânt - Joyce Meyer

Nimic nu este mai valoros ca prezența lui Dumnezeu în viețile noastre. Și scopul învățăturilor mele despre prezența și ungerea lui Dumnezeu este de a vă crește dorința de a-L asculta întru totul. Deoarece cu cât Îl iubim, Îi ascultăm și Îi acordăm încredere lui Dumnezeu, cu atât mai puternică va fi ungerea Lui în viețile noastre.

Dragostea lui Dumnezeu pentru tine este desăvârșită, completă și necondiționată. Nu ar putea să te iubească mai mult decât o face deja, și dragostea Lui pentru tine nu se va schimba niciodată. Noi, însă putem crește în dragostea noastră pentru El.

Cu cât învățăm mai mult despre caracterul Său și-L experimentăm printr-o relație personală, încrederea și dragostea pentru El vor crește. Și acest lucru face ca mai mult din ungerea Duhului Sfânt să lucreze în și prin noi.

Ungerea rămâne în tine

Isus Hristos este Unsul, și atunci când ne naștem din nou, ungerea Lui rămâne în noi. Cuvântul uns înseamnă „a întinde peste tot”. Este așa minunat să știm că Duhul Sfânt este „întins peste toată” ființa noastră.

Pe de o parte, ungerea este un dar de la Dumnezeu care vine prin harul și mila Sa, iar pe de altă parte, este un preț de plătit pentru ea.

1 Ioan 2:27 spune: „Cât despre voi, ungerea [darul special, pregătirea] pe care aţi primit-o de la El rămâne [permanent] în voi… .” Observați ceea ce spune Scriptura, și anume faptul că ungerea rămâne permanent – nu va pleca niciodată.

Termenul „dar special” și „pregătire” indică „entuziasmul” Duhului Sfânt sau puterea de a face ceea ce Dumnezeu ne cheamă să facem. Este, de asemenea, îndrumarea, îndemnarea și conducerea blândă a Duhului Sfânt în noi care ne arată cum să trăim.

Atunci când ne lăsăm călăuziți de ungerea care e în noi, avem pace și bucurie, deoarece ea ne ajută să luăm decizii înțelepte. Este atât de prețioasă pentru noi, încât, mai mult decât orice altceva, trebuie să o protejăm în viețile noastre.

Fii gata să plătești prețul pentru a dobândi mai multă putere

Pe măsură ce ungerea rămâne în noi, prin procesul mânturii noastre, ea nu poate lucra prin viețile noastre până când nu ne smerim înaintea lui Dumnezeu. Atunci uleiul Duhului Sfânt din noi curge afară și devine un beneficiu pentru alții.

Așadar, care sunt acele lucruri din noi care trebuie zdrobite? Lucruri precum răzvrătirea, încăpățânarea, mândria și un spirit independent de Dumnezeu, sunt doar câteva aspecte ale neascultării noastre care pot reține ungerea să nu lucreze prin noi. Aceasta datorită faptului că sufletul este vehiculul care o poartă – mintea, voința și emoțiile. Și când umblăm după îndemnurile firii noastre pământești sau după imboldurile acesteia, nu mai suntem conduși de Duhul Sfânt.

Pe măsură, însă, ce creștem și ne maturizăm în Hristos, putem deveni ceea ce Dumnezeu dorește să fim și putem trăi fiecare zi sub puterea ungerii Duhului Sfânt.

Nu e vorba doar de lucrurile spirituale

Este important să înțelegem că avem nevoie de ungerea lui Dumnezeu în fiecare zi, în tot ceea ce facem. Și ungerea este valabilă pentru orice domeniu al vieții noastre. Nu este doar pentru slujire sau pentru domeniile spirituale ale vieții.

Ungerea este cea care ne abilitează și ne echipează să facem ceea ce Dumnezeu ne cere. Ai ungerea să fii părinte, soț sau soție... să lucrezi într-o afacere sau orice altă organizație... să faci orice ești dotat să faci în viață. Și este uimitor să vezi cum Dumnezeu folosește pe cineva să facă un lucru, care tu știi că persoana respectivă nu are abilitatea da a-l face de unul singur. Aceasta este puterea ungerii!

Isus este exemplul nostru

Filipeni 2:10 spune: „pentru ca, în Numele lui Isus, să se plece [în supunere] orice genunchi al celor din ceruri, de pe pământ şi de sub pământ.” El este Dumnezeu, și este atotputernic! Cu toate acestea, El este de asemenea exemplul nostru de umilință.

Versetele 5 – 8 din același capitol ne spun că și noi ar trebui să avem gândul care era și în El: Deși era una cu Dumnezeu, El S-a dezbrăcat de toate privilegiiile acestui statut și S-a făcut un slujitor; S-a smerit și S-a făcut ascultător până la moarte de cruce.

Puterea este legată de ascultare. Ungerea se revarsă în noi atunci când renunțăm la egoism, la centrarea pe sine, la atitudinile intependente și ne smerim înaintea lui Dumnezeu.

Pe măsură ce alegi să fii un ascultător radical de Dumnezeu, în tine va lucra aceeași putere care L-a ridicat pe Hristos din morți. Și vei fi uimit de ungerea Duhului Sfânt din viața ta!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.