Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Proiecte de Înțelegere a vremurilor

| Alfa Omega TV | Partener

Auzim tot mai des vești proaste, de războaie, imigranți, crize economice sau de alte catastrofe. Dar Biblia vorbește despre fiii lui Isahar, care înțelegeau vremurile și știau ce să facă poporul lor (1Cronici 12). Deși lumea devine tot mai turbulentă, ca și creștini trebuie să învățăm să citim semnele vremurilor din România, Europa, Orientul Mijlociu și întreaga lume, pentru a fi pregătiți, a ne ruga și a acționa.

Prin Înțelegerea vremurilor, provocăm creștinii să înțeleagă, să se roage și să interpreteze din punct de vedere biblic ce semnificații au știrile pe care le văd în fiecare zi la televizor sau pe internet.

Producem și transmitem documentare, emisiuni și știri (în special a emisiunilor de știri săptămânale Mapamond Creștin și Jerusalem Dateline) despre evenimente și misiuni creștine din România și întreg mapamondul, conflicte din zone fierbinți ca Orientul Mijlociu, Biserica persecutată, probleme sociale, mărturii și relatări unice. În contextul fake-news, oferim o perspectivă creștină asupra realităților actuale.

Prin publicarea știrilor și în mediul online, pe site-ul www.alfaomega.tv, Youtube și Facebook, oferim o sursă credibilă de informare asupra evenimentelor contemporane. Ne bucurăm să vedem că cele mai vizionate materialele postate de noi pe rețelele de socializare sunt reportajele, emisiunile informative și știrile.

Motivăm creștinii români să se roage pentru țară, în unitate, pentru problemele arzătoare ale României. Un loc special îl ocupă și Israelul, pe care l-am susținut de la începuturi ca fiind poporul lui Dumnezeu, în care suntem altoiți Biserica creștină.

Fii și tu alături de noi, roagă-te, ajută spiritual și material lucrarea de misiune Alfa Omega! Avem nevoie de sprijinul tău!

Modalități de susținere financiară

Donează cu card debit/credit

 Donează cu cardul!

 Paypal-EUR     Paypal-USD


Donează prin telefon fix (Telekom). Sună la:
 0900.900.135 - 5 €   |   0900.900.130 - 10 € 


Donează prin SMS
Trimite un SMS cu textul AOTV la nr.  7688   
(Vodafone, Orange, Telekom)


Donații în cont sau prin mandat poștal
Fundatia Alfa Omega, CUI: 11419935
BANCA TRANSILVANIA (Swift: BTRLRO22)
Cont Lei: 
RO37 BTRL 0360 1205 i181 11XX
Cont EUR: RO54 BTRL EURC RT00 i181 1101
Cont USD: RO94 BTRL USDC RT00 i181 1101


 Alte metode de a dona

PROIECTE: Știri, Televiziune, media digitală, campanii tematice

intvrem mc tv2

Știri creștine internaționale

Prin documentare actuale și știrile Mapamond Creștin și Jerusalem Dateline (1000+ emisiuni de știri produse), oferim o perspectivă nouă creștină asupra evenimentelor actuale. Publicăm anual sute de știri online (3000 știri pe site, majoritatea video). În top 10 materiale vizionate pe Youtube AOTV, 7 din ele sunt știri (4 știri în top 10 pe Facebook).

Știri creștine

Românii sunt dornici de informații și își petrec câteva ore pe zi în fața televizorului sau calculatorului din dorința de a fi la curent cu ce se întâmplă în țară și în lume. Statisticile spun că 60% din români decid să urmărească o emisiune informativă din acest motiv. Dar care este perspectiva creștină asupra evenimentelor contemporane?

Conștienți de această nevoie și de importanța de a cunoaște și interpreta aceste știri din punct de vedere biblic, din 2002 am început să producem și să difuzăm pe canalul Alfa Omega TV și online emisiunea Mapamond Creștin, cu știri din România și lumea întreagă. Din 2012 am început să difuzăm și emisiunea Jerusalem Dateline, cu știri și reportaje din Israel și Orientul Mijlociu.

Mapamond creștin

Mapamond Creștin este primul program românesc de știri și reportaje de televiziune ce prezintă evenimente de mare interes. Știrile conțin informații atât de la evenimente religioase cât și de la evenimente politice, informații despre conflictele din zonele de pe glob cu influență musulmană sau hindusă, despre Biserica persecutată, despre misiuni creștine în locuri periculoase și proiecte social-umanitare, probleme din țările fost comuniste, mărturii și întâmplări unice în lume.

Fiecare emisiune este produsă integral în limba română. Conține un segment de informații și știri din România sau Republica Moldova, precum și știri din întreaga lume. Dorința noastră este ca, prin Mapamond Creștin, să oferim românilor o perspectivă creștină asupra evenimentelor vremurilor în care trăim, o imagine globală a ceea ce face Dumnezeu în lume în această vreme.

Vineri, ora 19:30

 

Jerusalem Dateline

Jerusalem Dateline este un program de știri produs în studioul CBN din Ierusalim, subtitrat în limba română și distribuit săptămânal pe canalul Alfa Omega TV și online. Un program ce prezintă tensiunile din Israel și Orientul Mijlociu, conflictele din regiune din perspectivă creștină, relatări despre Biserica persecutată de acolo, noutăți despre poporul israelian, descoperiri arheologice și tehnologice, dar și alte evenimente importante care au loc în Orientul Mijlociu, în Israel și Ierusalim.

În emisiunea Jerusalem Dateline, corespondentul Chris Mitchell face legătura dintre evenimente și prezintă Ierusalimul ca fiind epicentrul și intersecția dintre lumea spirituală, politică și supranaturală. Fiecare ediție explică principalele tendințe și dezvoltări care au loc în Orientul Mijlociu și modul în care acestea afectează întreaga lume.

Sâmbătă, ora 19:30

 

Știri creștine din România

Producem săptămânal două știri video din România, difuzate pe TV și internet, precum și altele doar online. E important ca Biserica din România să fie informată cu privire la ce se întâmplă în țara noastră și unde Dumnezeu e la lucru, pentru a înțelege pulsul spiritual al țării.

ucenicizare site

Emisiunea Realități și perspective

În emisiunea Realități și perspective, analizăm evenimente actuale dintr-o perspectivă creștină. Temele includ avortul și adopția, familia, ideologia de gen, islamul în Europa, Brexitul și viitorul UE, populismul, relația Rusia-Ucraina, terorismul, situația din Orientul Mijlociu și multe altele.

slujire stats vizitesite

evanghelizare marturii

Emisiunea Puterea rugăciunii

În emisiunea Puterea rugăciunii, dar și prin punctele de rugăciune lunare expediate prin email sau poștă, informăm și încurajăm creștinii să se roage în unitate pentru România, Israel și alte aspecte din contextul internațional.

EMISIUNI PRODUSE ȘI TRADUSE

Românii sunt dornici de informații și își petrec câteva ore pe zi în fața televizorului sau calculatorului pentru a fi la curent cu ce se întâmplă în țară și în lume. Statisticile spun că 60% din români decid să urmărească o emisiune informativă, fie ea știre, documentar sau talk-show.

EMISIUNI PRODUSE

Pentru a ajuta societatea românescă să înțeleagă vremurile în care trăim, să fie bine informată, pe lângă emisiunile de știri pe care le difuzăm săptămânal pe canalul Alfa Omega TV din 2011 respectiv 2016 am început să producem și emisiuni informative de 30/60 minute. Alături de invitații lor, moderatorii emisiunilor analizează evenimentele actuale dintr-o perspectiva biblica și încurajează creștinii să se roage în unitate pentru aspectele prezentate.

Realități și perspective

Din 2016, în grila de programe a studioului de televiziune Alfa Omega TV a apărut o nouă serie de emisiuni, prezentată sub numele Realități și perspective. Emisiunea este produsă săptămânal, are durata de aprox 59 minute și analizează evenimente, reportaje, știri și realități cotidiene din România și din întreaga lume, comentate dintr-o perspectivă biblică. Formatul emisiunii este de tip dezbatere (talk-show), cu invitați din diferite segmente ale societății (analiști, teologi, lideri politici, sociologi, factori de opinie ai societății civile) care au pregătire teologică solidă. Emisiunea își propune să aducă lumina Scripturii și o interpretare creștină care să ajute telespectatorii să înțeleagă vremurile în care trăim.

Printre temele abordate în această emisiune se numără subiecte precum Să înțelegem Islamul, Escatologie islam/creștinism, Antisemitismul, Invățământul religios în România, Emigrația, Biserici relevante în societate, Apologetică, Creștinii din Ucraina, Conflictul dintre Rusia și Ucraina, Emigrarea evreilor europeni spre Israel etc.

Puterea rugăciunii

Emisiunea Puterea rugăciunii este în grila de programe a studioului de televiziune Alfa Omega TV și difuzată săptămânal din 2011. Timp de aprox 30 minute cei aflați în platoul emisiunii informează și încurajează creștinii să se roage în unitate pentru România, Israel și alte aspecte din contextul internațional.

EMISIUNI TRADUSE

După o perioadă în care ca și creștini și nu numai am fost foarte limitați din punct de vedere informațional în 1994 a luat naștere lucrarea de media creștină Alfa Omega. La baza acestei lucrări înca de la început a stat departamentul de traducere/subtitrare. Filme și documentare cu conținut creștin erau traduse/subtitrate și date spre difuzare la stații TV seculare din țară.

Dar cu ce se ocupă departamentul de traducere/subtitrare? Așa cum reiese și din denumire acest departament se ocupă cu traducerea/subtitrarea filmelor, documentarelor, emisiunilor primite de la partenerii/colaboratorii noștri străini, din limba engleză în limba româna iar uneori și invers. Deși pare o muncă aparent simplă nu este așa. E nevoie de foarte multă atenție, răbdare, înțelepciune, cunoștințe.

Odată ce grila de programe este stabilită, materialele programate spre difuzare ajung la departamentul de traducere/subtitrare. Aici sunt preluate de echipa de traducători pentru traducere iar mai poi ajung la persoanele care ‘lipesc’ replicile pe ecran, sincronizând textul tradus cu materialul video. Aici se face și o corectură finală a textului (corectitudine gramaticală, de exprimare, etc.) În funcție de material, întreaga activitate de traducere și subtitrare poate dura intre o oră și câteva zile. Materialele gata subtitrate ajung pe canalul Alfa Omega TV, iar unele și online. Astăzi avem zeci de mii de astfel de programe pe TV, dar și online, această activitate de traducere-subtitrare, începută din 1994, continuă și astăzi.

Suntem mulțumitori Domnului care încă de la început a fost credincios acestei lucrări care îî poartă numele și ne-a binecuvântat cu colaboratori/parteneri care au aceeași dorință ca și noi, aceea de a conștientiza telespectatorul/cititorul de vremurile în care trăim, atât local cât și global, și de a le interpreta din punct de vedere biblic.

ucenicizare revista

Campanii tematice

Anual, în luna mai, derulăm campania Înțelegerea vremurilor pe TV, media digitală și revistă. Include și Săptămâna pro-Israel ce motivează creștinii să susțină și să se roage pentru evrei.

 Mai multe

Pro-Israel

Din 2006, organizăm evenimente de rugăciune și campanii media pentru a susține poporul ales.

ISRAEL

Israelul este ceasornicul lui Dumnezeu pentru omenire, este scena care se pregatește pentru revenirea Domnului Isus Hristos. De aceea trebuie să fim foarte atenți la ce se întâmplă în Israel. Ca și creștini este esențial să ne aliniem la planul lui Dumnezeu cu Israelul, să iubim ce iubește El, să binecuvântăm ce El a ales să binecuvinteze.

Încă de la început, ca și lucrare de media creștină am ales să susținem poporul ales de Dumnezeu, să îl binecuvântăm, să ne rugăm pentru el, să prezentăm și din punct de vedere biblic publicului larg, prin toate canalele media de care dispunem, lucrurile care se întâmplă în/cu Israel și Ierusalim. Chiar dacă parcă toată lumea fierbe și spre orice regiune ne îndreptăm ochii numai știri proaste aflăm focarul cel mai fierbinte al globului este și rămâne Orientul Mijlociu. Aici se întâlnesc noua influență economică a Chinei, islamismul radical sunnit, ambițiile șiite de dominare ale Iranului, interesele Occidentului și influența Rusiei, și apărarea agresivă a Israelului. Iar Muntele Templului și întreg Ierusalimul sunt azi cea mai disputată bucată de pământ de pe glob, mărul discordiei în întreaga lume.

Revista AOTV Magazin

Pe lângă canalul Alfa Omega TV și mediile online pe care le folosim pentru a prezenta materiale despre Israel și înțelegerea vremurilor, tipărim și distribuim gratuit și revista Alfa Omega TV Magazin. Una din temele abordate ani la rând a fost despre întelegerea vremurilor. Prin materiale și articole deosebite prezentate în revistă, atât actuale cât și atemporale, încercăm arătăm cititorilor noștri problemele de fond și dinamica profundă a problemelor lumii de azi, din Israel și Orientul Mijlociu, precum și locul Israelului în planul lui Dumnezeu. În câteva numere, am abordat și tema Israel.

Conferința „Rugăciune pentru Israel”

Tot din dorința de a oferi creștinilor posibilitatea de a ințelege planul lui Dumnezeu cu națiunea Israel, din 2006, în parteneriat cu alte organizații pro-Israel din țară și din lume organizăm conferința „Rugăciune pentru Israel”. Ca și invitați am fost onorați să îi avem alături de noi pe Peter și Christine Darg, Oscar Lohuis, David Nagy, Ovidiu Ciotea, Elena Diver, Harald Eckert, Andrew Tucker, Willem Glashouwer și mulți alții. Conferința se desfășoară pe parcursul a două zile iar de-a lungul anilor tematicile abordate au fost Israel și lumea arabă, Mijlocire strategică pentru Israel, Marturii, semne și minuni în lumea musulmana, Apropiata trezire în Israel, Națiunea Israel din perspectiva Bibliei, Biserica și semnele vremurilor de pe urmă, Rolul Ierusalimului în vremurile de pe urmă, Evenimentele din Orientul Mijlociu.

Revista AOTV Magazin

Avem regulat numere ale revistei ce abordează tema Înțelegerea Vremurilor. În 2018, am distribuit gratuit 17000 reviste pe tema Înțelegerea vremurilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cum ne împlinim datoria de a transmite știri din perspectivă creștină: opiniile colaboratorilor

 

Ce spun oamenii

[widgetkit id="45"]

 

Ajută-ne să facem o diferență în aceste vremuri și să transmitem și în continuare minunile pe care le face Dumnezeu în România! Implică-te în rugăciune și financiar!

Donează

 


Descoperă și celelalte proiecte Alfa Omega TV

[widgetkit id="32"]

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912