Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Sunt destul de bun?

( 5 - 10 min)

Mulți dintre noi pot crede că Dumnezeu ne iubește numai atât timp cât nu greșim. Majoritatea oamenilor nu se plac nici pe ei înșiși prea mult, astfel că se gândesc că nici Dumnezeu nu poate fi prea impresionat de persoana lor. Însă Biblia spune: „Ce este omul, ca să Te gândești la el?” (Psalmii 8:4). Noi suntem creația lui Dumnezeu, iar El ne iubește doar fiindcă ne iubește. El este iubire (vezi 1 Ioan 4:16). Dumnezeu ne iubește fiindcă așa vrea El!

Continuați lectura

Dumnezeu îi vrea pe cei răniți | Joyce Meyer

( 4 - 7 min)

Viața lipsită de răni nu seamănă deloc cu viața Învățătorului (Brennan Manning)
Adevărata noastră problemă nu o reprezintă faptul că suntem răniți, ci faptul dacă suntem dispuși sau nu să fim vindecați. Dumnezeu se folosește de rănile noastre pentru a ne da înțelepciune și pentru a ne pregăti să putem aduce lumină în întunericul altor suflete rănite. Brennan Manning a spus: „Într-o încercare inutilă de a ne șterge trecutul, lipsim comunitatea de darul nostru vindecător. Dacă ne ascundem rănile de teamă și de rușine, atunci întunericul din noi nici nu va putea fi iluminat, nici nu va putea fi transformat într-o lumină pentru ceilalți.”¹³

Continuați lectura

Cum să scapi de teama de coronavirus?

( 4 - 8 min)

De curând a apărut un sondaj IRES, făcut la nivel național, pe un eșantion reprezentativ pentru România, cu o eroare de ± 3,06% (detalii despre eșantion și despre rezultate găsiți aici), care a arătat că peste trei sferturi dintre români se tem pentru viețile proprii și ale familiilor lor.

Continuați lectura

Vieti in lumina 1.24 - Ionut Baciu - marturie restaurare

( 1 min)

In anul 1994, pe strazile Bucurestiului, o tanara de 15 ani ii daduse viata celui care astazi este Ionut Baciu. Crescut de matusile lui intr-un bordel, bolnav si dat la o parte, la varsta de 2 ani, Ionut ajunge la familia Baciu. Iubit de parinti, complet sanatos, Ionut parea un tanar restaurat. Insa, din cauza lipsei de afectiune de care a suferit in primii 2 ani de viata, Ionut dezvoltase o dependenta emotionala. Astazi, Ionut este implicat in centrul Teen Challenge din Jimbolia. Dintr-un om fara speranta, Ionut este acum cel care da speranta celor din jur.

Continuați lectura

SEMINAR INTREG GRATUIT - Creștinii și depresia

( 1 min)

Mergând pe orice stradă aglomerată, sunt șanse, ca în câteva minute, să treci pe lângă câțiva oameni care se confruntă cu depresia. Din mai multe motive, de-a lungul timpului, atitudinea față de depresie a început să se schimbe. Doar în ultimele decenii chiar și oamenii care nu sunt medici, au început să-și dea seama că depresia este o boală, ca oricare alta. Pentru creștini, ea poate fi privită ca o cădere de la credință, o problemă spirituală, o stare a minții din care trebuie să ieși. Oare au dreptate? În această serie, medicul generalist, autor și crainic, doctor John Lockley va deschide întreg subiectul referitor la depresie și, în special, cum îi afectează aceasta pe creștini. O productie CTA UK.

Continuați lectura

Depresia - de Daniela Toplicianu, consilier Alfa Omega TV

( 8 - 15 min)

„Sunt în depresie...”, „Am trecut printr-o depresie...”, „E depresiv/depresivă...” Membri ai familiei, colegi de lucru, prieteni apropiați... cuvântul „depresie” pare să fie tot mai auzit. 

DEPRESIA e o realitate, iar potrivit studiilor la nivel mondial, aceasta a devenit cea mai frecventă suferință mintală.

consiliere, depresie, problemeemotionale

Continuați lectura

5 obiceiuri care îți fură bucuria

( 2 - 4 min)

În cariera mea de consilier, am observat câteva lucruri la oamenii fericiți - oameni care sunt cu adevărat plini de bucurie chiar dacă circumstanțele din viața lor nu sunt ideale. Indiferent de ceea ce aduce viața, există câteva lucruri pe care oamenii fericiți nu le fac niciodată.

Continuați lectura

Ce faci daca esti blocat in depresie?

( 2 - 3 min)

Depresia e una dintre cele mai mari probleme pe care le intalnim in consiliere. Am consiliat o persoana care, atunci cand simtea aceste ganduri de depresie care veneau asupra ei, zile la rand nu se mai putea ocupa de familie, de treburile casei, nu iesea afara, avea parca agorafobie, si intreaga ei viata era parca blocata in aceasta depresie. Statea la pat si nu putea sa faca mare lucru, nici cand isi dorea. Am fost surprins ca a reusit sa vina la noi la consiliere, sa parcurga jumatate din oras ca sa ajunga la noi, lucrul acesta a fost in sine un har.

Continuați lectura

Depresia și iertarea

( 2 - 3 min)

Depresia e una dintre cele mai mari probleme pe care le întâlnim în consiliere. Am consiliat o persoană care, atunci când simțea aceste gânduri de depresie care veneau asupra ei, zile la rând nu se mai putea ocupa de familie, de treburile casei, nu ieșea afară, avea parcă agorafobie, și întreaga ei viață era parcă blocată în această depresie. Stătea la pat și nu putea să facă mare lucru, nici când își dorea. Am fost surprins că a reușit să vină la noi la consiliere, să parcurgă jumătate din oraș ca să ajungă la noi, lucrul acesta a fost în sine un har.

Continuați lectura

Sunt in depresie, ce sa fac?

( 6 - 12 min)

Aproape fiecare dintre noi, mai devreme sau mai târziu, am experimentat perioade de tristețe. Majoritatea reușesc să treacă peste aceste perioade într-un timp scurt, dar pentru alții tristețea continuă. Dacă ești prins într-o perioadă îndelungată de tristețe, s-ar putea să recunoști unul sau mai multe semne care adesea au însoțit depresia: o creștere a neîncrederii în Dumnezeu, resentimente față de alții, dificultate în luarea deciziilor, vinovăție, lipsă de activitate, insomnie sau prea mult somn, anorexie sau bulimie, îndoială, nemulțumire, îngrijorare și lipsa de speranță, ca și când ești într-o groapă fără scăpare.

Din fericire, indiferent cât de disperată arată situația, există un real motiv pentru speranță. Dumnezeu te iubește și dorește să te umple cu bucurie, pace, împliniri și multe altele.  

Continuați lectura

Cum sa castig lupta credintei la nivelul mintii?

( 4 - 8 min)

Săptămânal stau de vorbă cu oameni care, în confruntarea cu dificultățile vieții, solicită sprijin în rugăciune. În urma discuțiilor, mulți realizează că sunt copleșiți de tot felul de gânduri care îi aruncă într-o luptă cu frica și îndoiala ce roade ca un vierme din credința inimii lor. Simțindu-se prinși în capcane din care le este greu să se desprindă, în timp ce în fața lor orizontul se arată cenușiu, cu fărâma de credință ce le-a mai rămas, cer Tatălui Ceresc să se milostivească cumva de ei... Majoritatea dintre noi recunoaștem că marea luptă a credinței o dăm la nivelul minții, așa că ar fi normal să acordăm atenție gândurilor din mintea noastră și să luăm atitudine față de ele...

Continuați lectura

Povestea lui Dorel Ciurescu - lupta cu schizofrenia

( 1 - 2 min)

S-a intamplat ceva in viata mea, am ajuns ca pacient internat la spitalul de psihiatrie Jebel. Fiind cunoscut de atata lume, oamenii au ramas surprinsi, stiindu-mi trecutul. Era lucrarea lui Dumnezeu pe care nu am inteles-o nici eu, am fost daramat fizic, spiritual nu. Spiritual, Dumnezeu era cu mine , pentru ca prezenta lui Dumnezeu nu a plecat din mine. Am fost asa de distrus si ma gandeam la fetita mea, la masina mea, la banii cu care imi sustineam familia. Am trecut prin niste etape prin care nimeni nu ar vrea sa ajunga, inchisori si spitalul de expertiza din Jilava, dar Dumnezeu m-a calauzit si acolo.

Continuați lectura

Amaraciune si resentimente

( 5 - 9 min)

Descarca in format PDF

Atunci când ești jignit sau dezamăgit de alții și când permiți ca rănile să încolțească în inima ta, amărăciunea și resentimentele vor prinde rădăcini. 

Amărăciunea și resentimentele sunt păcătoase și distrugătoare, ele fiind caracterizate de un duh de neiertare ș,i în general, de atitudini negative și critice.

relatii, eliberare, iertare, problemeemotionale

Continuați lectura

Depresia

( 5 - 9 min)

Aproape fiecare dintre noi, mai devreme sau mai târziu, am experimentat perioade de tristețe. Majoritatea reușesc să treacă peste aceste perioade într-un timp scurt, dar pentru alții tristețea continuă. Dacă ești prins într-o perioadă îndelungată de tristețe, s-ar putea să recunoști unul sau mai multe semne care adesea au însoțit depresia: o creștere a neîncrederii în Dumnezeu, resentimente față de alții, dificultate în luarea deciziilor, vinovăție, lipsă de activitate, insomnie sau prea mult somn, anorexie sau bulimie, îndoială, nemulțumire, îngrijorare și lipsa de speranță, ca și când ești într-o groapă fără scăpare. 

Continuați lectura

Infrangerea vinovatiei

( 4 - 7 min)

RĂSPUNS LA MESAJUL CONȘTIINȚEI NOASTRE

Vinovăția te poate duce departe de Dumnezeu, sau te poate conduce cu blândețe înapoi pentru o relație corectă cu El, convins mai mult decât oricând de dragostea Tatălui. Modul în care răspundem astăzi acestui sentiment poate determina succesul nostru în viață în anii care urmează. Poate determina unde îți vei petrece eternitatea. 

Continuați lectura

Singuratatea

( 7 - 14 min)

Și Eu voi ruga pe Tatăl, și El vă va da un alt Mângâietor (Grecește: Paraclet, apărător, ajutor.); care să rămână cu voi în veac (Ioan 14:16).  

„Singurătatea a fost primul lucru pe care Dumnezeu l-a catalogat a nu fi bun.”  (John Milton )

Continuați lectura

Speranta in timp de trauma

( 13 - 25 min)

DUREREA DUPĂ MOARTEA CUIVA APROPIAT  

Dustin Scholle, un elev al liceului Marengo Community, din Littleton, a scris: Voi întrebați: De ce copiii intră într-o școală și deschid focul asupra colegilor lor? Pentru că trebuie să simtă dragostea înainte să poată da dragoste. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat, dar nu mai poate fi oprit. Se poate totuși opri în alte locuri. Vreau să scriu acest poem doar pentru voi.   

Continuați lectura

Iertarea

( 3 - 6 min)

Ce păcat blochează în mod special curgerea puterii miracolelor?

Neiertarea blochează accesul în împărăția lui Dumnezeu și puterea miracolelor.   Așa că, dacă îți aduci darul la altar, și acolo îți aduci aminte că fratele tău are ceva împotriva ta, lasă-ți darul acolo înaintea altarului și du-te întâi de împacă-te cu fratele tău; apoi vino de adu-ți darul (Matei 5:23,24).  

Continuați lectura

Pacea

( 3 - 6 min)

A GASI ODIHNA COMPLETA A LUI DUMNEZEU PENTRU VIATA TA 

Există o căutare care conduce oameni și națiuni la mari extreme: căutarea păcii. Atât de mult din timpul, energia și resursele noastre sunt consumate încercând să găsim și să păstrăm pacea cu familia noastră, prieteni și vecini! Dar adesea, indiferent cât de greu încercăm, pacea ne evită. Războiul din mintea și inima noastră urlă încontinuu. Unde putem găsi pacea?

Continuați lectura

Bucuria

( 2 - 3 min)

Descarca in format PDF

Adesea, creștinismul este văzut ca o religie plină de restricții, ai căror adepți sunt mereu triști. Această imagine este în contradicție cu perspectiva biblică, în care Dumnezeu vorbește mult despre bucurie, veselie și fericire. Vechiul Testament și Noul Testament ne promite bucurie și nu una temporară, ci o bucurie continuă care rezistă în vremurile bune și în cele grele.

Continuați lectura

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912