Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Cum ar trebui să-i trateze comunitatea creștină pe homosexuali? | Kent Philpott

Isus Și-a zidit Biserica și este în mijlocul ei. Când doi sau trei sunt adunați pentru că cred că El este Domnul și Mântuitorul lor, El este prezent. Oricât de imperfectă ar fi biserica și oricât de mult este formată din păcătoși, totuși ea este locul închinării la Dumnezeu, a citirii și studierii Scripturii, a rugăciunilor și mulțumirilor; este locul vindecării și întregirii.

Există din ce în ce mai multe biserici care vor să ajungă la homosexuali decât biserici care nu vor. Unele și-au deschis ușile față de toți, dar fără un mesaj de întoarcere de la comportamentul păcătos. Este ca și cum ai sări din tigaie în foc, unde comportamentul păcătos este acceptat și afirmat. Ceea ce pare a fi o comunitate binevoitoare și afirmatoare nu este altceva decât o părtășie care stă în răzvrătire față de Dumnezeu și de Cuvântul Său. Adevărata primire vine de la o biserică cu uși deschise, dar care nu se teme să spună adevărul celor care-i calcă pragul.

Pentru cei care își doresc să se întoarcă de la păcatul lor, de multe ori este nevoie de curaj ca să caute părtășie cu o biserică. Riscuri sunt din plin. Se pot lovi de respingere, nu bazată pe doctrină, ci determinată de frici și prejudecăți personale. O lucrare validă pentru un fost gay poate fi să abordeze o biserică care nu s-a mai lovit de această problemă. Pe termen lung, acolo poate fi slava lui Dumnezeu.

Bisericile pot fi binevoitoare și afirmatoare pentru cei care vor să-L urmeze pe Isus, chiar dacă acești oameni răniți se confruntă cu probleme de sexualitate. Este un lucru obișnuit, comun și de așteptat. Însă o congregație, ca să devină o oază pentru foști homosexuali, trebuie să fie cât se poate de matură, deoarece toți intrăm pe ușă încărcați de păcate. De-a lungul slujirii mele am văzut mai multe decât mi-aș fi putut imagina – și de multe ori a fost haotic, fiind necesară asumarea unor riscuri și uneori am făcut greșeli. Slujirea întotdeauna presupune pericol.

În biserică nu ar trebui să respectăm diferit oamenii. Suntem chemați să-i primim pe cei pe care ni-i trimite Dumnezeu. Bisericile pro-gay îi avertizează pe aceștia că vor fi respinși de bisericile care nu sunt pro-gay. Nu este nevoie să mintă; în lume există multă neînțelegere, frică și prejudecată.

Liderii religioși atenți și auto-neprihăniți de pe vremea lui Isus erau uimiți de faptul că Isus mânca cu vameșii și păcătoșii. Au insinuat faptul că Isus nu are cum să fie curat dacă avea părtășie cu cei necurați. O relatare a acestei povești se regăsește în Luca 5:29-32. Cadrul este un ospăț dat de un vameș pe nume Levi, cunoscut și ca Matei, și care devenise recent ucenic al lui

Isus.

Levi I-a făcut un ospăț mare la el în casă; și o mulțime de vameși1 și de alți oaspeți ședeau la masă cu ei. Fariseii și cărturarii cârteau și ziceau ucenicilor Lui: „Pentru ce mâncați și beți împreună cu vameșii și cu păcătoșii?” Isus a luat cuvântul și le-a zis: „Nu cei sănătoși au trebuință de doctor, ci cei bolnavi. N-am venit să chem la pocăință pe cei neprihăniți, ci pe cei păcătoși.”

Isus i-a primit pe toți, și erau atrași în special la Isus cei care erau disprețuiți de autoritățile religioase. Ideea este că, dacă Isus a făcut astfel, la fel trebuie să facă și biserica.

Așa să fie.

1 Vameșii erau considerați trădători de către evrei, deoarece, deși erau evrei, profitau de pe urma controlului umilitor al romanilor. Ei câștigau bine prin luare de mită și pretinzând mai multe taxe decât erau necesare. În comunitățile evreiești, nimeni nu era mai rău decât un vameș. Vameșul din text a scris prime evanghelie, cea după Matei. Isus întotdeauna „colectează” păcătoși.

Coperta Un al treilea gen revizuita webExtras din cartea Un al treilea gen? de Kent Philpott, care se concentrează pe problema transsexualității, fără a lăsa deoparte subiecte precum iubirea, singurătatea, celibatul, vina, homofobia și heterofobia. Merită consultată. Dacă vrei să aprofundezi aceste subiecte „fierbinți” ale lumii în care trăim, poți achiziționa cartea de aici:https://alfaomega.tv/librarie/slujind-trupul-lui-hristos/un-al-treilea-gen-revizuit%C4%83-kent-philpott-produs

Alte resurse despre sexualitate găsești aici: https://alfaomega.tv/viata-spirituala/sexualitate

De asemenea, îți recomandăm și materiale despre relații din perspectivă creștină: https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/relatii

Te confrunți cu probleme emoționale? Aici găsești răspunsuri la multe întrebări și soluții la diverse probleme: https://alfaomega.tv/viata-spirituala/probleme-emotionale

Vrei să afli cum poți fi mântuit? Află acum: https://alfaomega.tv/viata-spirituala/mantuire

Sursa foto: Unsplash

 

promo-pasiune-pura

Pasiune Pură este o emisiune unică în televiziune. Abordează un domeniu al vieții (cel sexual) care are nevoie de multă vindecare. Milioane de oameni eșuează din punct de vedere sexual, având nevoie să afle despre harul și Adevărul care eliberează și trasează standardele unei sexualități umane sănătoase. O serie de mărturii ale unor vieți transformate și restaurate.

Urmărește Pasiune Pură în fiecare zi de sâmbătă și duminică, ora 23:30, pe canalul Alfa Omega TV.

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.